Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pensja 2000 miesięcznie to bardzo mało, mi ledwo starcza do pierwszego

Polecane posty

Gość gość

a mieszkam sama... nie wiem jak wy zyjecie za mniej albo w kilka osob albo co gorsza z dzieckiem, chyba na wszystkim oszczędzacie i kupujecie najtansza najgorsze jedzenie, nie wychodzicie nigdzie ze znajomymi, to straszna wegetacja

Gość gość
Polskie zarobki są jedne z najwyższych na świecie w Europie we wszystkich krajach byłej Jugosławii z wyjątkiem Słowenii oraz w Albanii na Ukrainie Białorusi Rosji Litwie Łotwie Turcji Chorwacji Węgrzech Rumuni Bułgarii Mołdawii itd zarabia sie mniej na Ukrainie 4 razy mniej w Mołdawii nawet 7 razy mniej polska to jest jeden z najtańszych krajów UE (polska wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index w skrócie HDI jest krajem bardzo wysoko rozwiniętym na 36 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów i 187 wziętych w rankingu źródło list of countries by Human development Index 2015 (namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ja wlasnie tyle zarabiam. Tak. Moje zycie to wegetacja

Gość gość
2000 zl miesiecznie to zarobki dla kobiet bez sensownego wyksztalcenia, krotko mowiac bieda i tak jak juz pisalas wegetacja.

Gość gość
Bylam niedawno na zakupach i 400 zl poszlo w mgnieniu oka. A nic nie kupilam, tylko rybe, jakies warzywa, owoce, kawe, troche zoltego sera, wedliny. Zakupy na kilka dni.

Gość gość
tyle zarabia lekarz rezydent. Podobno lekarze maja krocie wiec powinienes byc szczesliwy

Gość niewolnik się zgadza
sami się godzicie na takie stawki a potem płacz, jak za mało to nie brać takiej pracy i tyle

Gość gość
Nie brać pracy i z czego żyć?

Gość gość
gość dziś Bylam niedawno na zakupach i 400 zl poszlo w mgnieniu oka. A nic nie kupilam, tylko rybe, jakies warzywa, owoce, kawe, troche zoltego sera, wedliny. Zakupy na kilka dni. >>>> a bingol twierdzi że w Polsce jest bardzo tanio i jest super życie, co wy na to?

Gość miska ryżu ochłapy
gość dziś Nie brać pracy i z czego żyć? >>> socjal, kradziesz, lewe interesy, itp, ale nie dać się tak robić w hooja za miske ryżu, bo to żałosne

Gość gość
Ja podobnie, w poniedziałek robiłam zakupy na mniej wiecej 10 dni i poszło 250 zł na jedną osobe a nie kupuje rarytasów typu kawior czy szynka hiszpanska

Gość gość
A jak ktoś posiada sumienie?

Gość gość
To wole głodować

Gość pies zjada psa
sumienie zostawiasz w domu, będzie jeszcze jak wrócisz, bo za drzwiami to dżungla i przeżyje dobrze tylko najbardziej cwany i obrotny, bez sumienia, bo sumienie to tylko przeszkoda. A jak chcesz mieć sumienie to zarabiasz 1500-2000 i tym być trzeba zadowolonym.

Gość gość
Jest ci tak ciezko, bo mieszkasz sama. Przy niskich zarobkach lepiej mieszkac w kilka osob, wtedy koszta sie rozkladaja. Jesli ty i maz bedziecie zarabiac" tylko" po 2 tys, to bedziecie zyc prawie normalnie, samemu jest ciezko.

Gość gość
A moj maz zarabia 1800 i jeszcze nam zostaje okolo 400. I na niczym nie oszczedzamy, kosmetyki z najwyzszej polki, ciuchy, alko i jedzenie. Ale to trzeba mieszkac w normalnym kraju nie w polsce gdzie na jednego pracownika przypada 12 urzedasow ktorych trzeba utrzymac.