Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydki zapach z ust u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma rok. Zauważyłam że brzydko pachnie jej z buzi. Ma 4 zęby. Kolejne dwa właśnie się przebijają. Dodam że od urodzenia dbam o higienę U niej. Tydzień temu była chora. Miała zapalenie gardła. Wogole dość często ma jakieś infekcje. Co może oznaczać ten brzydki zapach z jej buzi. ? Czy powinam iść do pediatry?

Gość gość
Może mieć refluks moja ma taki problem

Gość gość
daj jej do picia płyn do ust zamiast mleka.

Gość gość
U mnie ile razy nie pojawiał się u niemowlaka i roczniaka nieświeży oddech, to zawsze był zwiastun jakiejś infekcji (najczęściej za 1-2 dni miało rota, albo jakieś zapalenie gardła itp.)

Gość gość
A kiedy ten zapach jest? Po spaniu? My mamy problem z trzylatkiem: mówienie przez nos, częste katary, kaszle (bez innych objawów), oddychanie przez usta itp. U laryngologa stwierdzono powiększony 3 migdał i częściowo niedrożne trąbki słuchowe. Dostał leki na migdał plus syrop na alergię. Migdal się nie zmniejszył jakoś znacząco. Lekarka odesłała do alergologa. W testach wyszła alergia na pleśnie. Zrobiono też badanie drożności nosa (takie rurki się podtyka po nos, wdycha i wydycha powietrze)- wyszło, że jest częściowo zatkany. Dostał 2 rodzaje kropli. Po miesiącu wizyta- wynik badania drożnosci nosa zdecydowanie gorszy. I właśnie alergolog pytała się, czy dziecko ma nieprzyjemny zapach z ust- a po spaniu ma okropny. I dała skierowanie do.. gastrologa. Wg niej w nocy, podczas snu treść pokarmowa może cofać się, podrażniając gardło, migdał... Mój syn ulewał do 8 miesiąca, ale lekarki to nie obchodziło, nie robiła żadnych badan w kierunku refluksu czy coś. Teraz czeka nas wizyta u gastrologa i kolejna, 3 u laryngologa. Zatem zadaj sobie pytania: 1) kiedy ten nieprzyjemny zapach występuje 2) czy dziecko ulewało 3) jak oddycha w czasie snu, czy buzia jest zamknięta czy otwarta