Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostałam mandat

Polecane posty

Gość gość

mam go zaplacic w ciągu 7 dni i nie wiem czy oznacza to ze najpozniej 7 dnia ma byc u nich na koncie kasa czy liczy sie data wpłaty?

Gość gość
Nie przejmuj się. Ten termin jest czysto teoretyczny. W naszej biurokracji najwcześniej po kilku miesiącach zacznie cię ścigać skarbówka czy komornik. Jak teraz nie możesz to zapłać za 10 czy 15 dni. Ale zapłać, bo w końcu i tak sami ściągną.

Gość gość
Spokojnie, to nie ma znaczenia, na 1 czy 2 dni w tą czy w tą nikt nie patrzy. Moja koleżanka kiedyś dostała mandat, nie zapłaciła, bo najpierw nie miała kasy,a potem zapomniała chyba. Po jakichś 8 miesiącach dostała pismo, że jeśli nie wpłaci w ciągu 7 dni to zacznie się postępowanie egzekucyjne.

Gość gość
dostałem 5 mandatów i nie są w stanie ich wyegzekwować od lat

Gość gość
To chyba nie masz się za bardzo czym cieszyć. Znaczy, że jesteś goły i wesoły. Pewnie mieszkasz u mamusi i coś na lewo dorabiasz. Gdybyś miał pracę, albo był właścicielem czegokolwiek to skarbówka i komornik by sobie poradziły. Chociaż fakt, zbyt szybko to oni nie działają i często dopiero po 3-4 latach od wystawienia mandatu komornik puka do drzwi.

Gość gość
dzieki za odpowiedz. oczywiscie zaplace , na szczescie tylko 50 zl.nie zamierzam dopuscic do tego,zeby mi komornik do domu przychodzil.

Data przelewu lub stempla na poczcie czy w banku się liczy. To kiedy do nich wpłynie się nie liczy. Najważniejsza jest data twojej wpłaty a nie wpływu na konto bankowe Komendy. Sformułowanie "7 dni" oznacza dni robocze a nie tydzień ;)