Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siedzę w solarium, a tam wchodzi baba umówić 9 latkę

Polecane posty

Gość gość

aby pięknie wyglądała na swojej komunii :O koorffa co za czasy...

Gość gość
Idę do solarium umówić 9 letnią córkę na wizytę w solarium, żeby wyglądała na komunii ładniej od reszty cebulaków, a tam jakaś baba robi mi wyrzuty i gorzkie żale.

Gość gość
moja córka też była na solarium przed komunią, 2 razy po 10 minut. Nie widzę w tym nic złęgo, nie chodzi tam przecież codziennie. Koleżanki mojej córki też były

Gość gość
PAtologia... Komunia to przeżycie duchowe, a nie rewia mody... Dramat.

Gość gość
Moja córka też chciała iść, bo koleżanki były. Nie zgodziłam się, była wielka awantura ale nie ustąpiłam, na głowę jeszcze nie upadłam

Gość gość
Na ch* 9 latce solarium? Niektóre baby są p**********e i nie powinny być matkami,później z waszych 9 latek powyrastaja puste idiotki. Zresztą po mamusiach wiec nie ma co się dziwić.

Gość gość
coooooo? to się w pale nie mieści :o co za dno. Dno do kwadratu :O Robicie z córek małe lafiryndy. Dobrze, że jestem ateistką i nie dopuszczę dziecka do tego chorego procederu zwanego komunią, który nie ma nic wspólnego z religią

Gość gość
Wy jesteście jeeebnnnniete i tyle w temacie

Gość gość
No niestety teraz takie czasy, że dziewczynki szybciej dojrzewają. Makijaż w szkole podstawowej to już teraz każda nosi. Ja się malowałam dopiero w liceum

Gość gość
Patola. Ja mam jasną cerę i nawet przed własnym ślubem nie chodziłam na tą smażalnię. Może dlatego, że mam wykształcenie medyczne i trochę wiedzy w głowie. W ogóle unikam silnego słońca i stosuję latem filtry. No i jest jeszcze kwestia, że opalanie, czy to naturalne, czy w solarce, bardzo wysusza skórę i postarza. Znam takie dziewczyny, które namiętnie się opalają i chodzą czekoladowe przez całe lato. Z daleka wygląda to fajnie, ale z bliska widać tragiczne zmarszczki na twarzy i dekolcie. 30-latka wygląda jak grubo po 40, serio.

Gość gość
ja umówiłam córkę przed komunią na depilację brazylijską. nie cierpię hipokryzji - na zewnątrz biała sukienka, ułożone włosy, a w majtkach chaszcze. taka pozorna elegancja.

Gość gość
depilacja brazylijska hahaha :D

Gość gość
co jest gorszego w tym, że córka pójdzie na 10 min do solarium, od tego, że teraz na komunię kupuje się dzieciom np. quady. Quady są bardziej niebezpieczne

Gość gość
a najgorsze jest to ze niektóre idiotki wierzą że to co tu piszom baby to prowda :-D

Gość gość
9 LATKĘ a gdzie to bo teraz 10 letnie dzieci ida do komunii czyli 3 klasa więc jak 9 latka w 3 klasie i wiem że wszędzie tak jest

Gość gość
3 klasa to wlasnie 9 lat

Gość gość
Nie jest tak wszędzie. Ja rok temu byłam na komunii siostrzeńca, który był w drugiej klasie. Koleżanka wpadła prawie w szał jak się dowiedziała i nic tylko że to niemożliwe! A możliwe, możliwe bo byłam :-) Nie mieszkam w Polsce i się nie znam, ale wiem że siostrzeniec był w 2 klasie, na dodatek miał 8 lat bo poszedł rok wcześniej do szkoły.

Gość gość
Zależy z jakiego ktoś jest miesiąca, ja miałam 9 w drugiej klasie, jestem z marca, siostrzeniec z lutego i miał 8.

Gość gość
Co za patologia , w Niemczech i USA można do solarium chodzić jak ma się skończone 18 lat .

Gość gość
BOże i takie kretynki mają dzieci!!! 9 latke na solarium? A o raku skóry słyszałyście?

Gość gość
Jak można 9-letnie dziecko wysłać na solarium,no jak? Włosy im też zafarbowałyście? Powiększanie ust? Doczepiane rzęsy? Permanentny makijaż? Tipsy? Nie wiem jak pracownik solarium może w ogóle wpuścić takie dziecko na to łóżko... :/ To już chyba lepiej,nie wiem,na jakąś działkę czy nad rzekę z tym dzieckiem pojechać,niech złapie trochę słońca na buzi,ale SŁOŃCA,a nie na solarium!!! ! Zresztą długotrwałe opalanie się na słońcu też jest szkodliwe. Dzisiejsze baby na głowę upadły. Tutaj eko jedzonko, pierzemy w orzechach, czytamy etykiety,dajemy tylko wodę,nic słodkiego,tylko suszone owoce, bilansujemy dietę, odprowadzamy dziecko do szkoły do 13 roku życia....ale na solarium przed komunią zaprowadzimy,a co tam... Żal,kobiety. :(

Gość gość
Jasne:nad rzekę by komary równo ścieły i porobiły bąble,nie wspomniajac o swędzeniu!!

Gość gość
Gwoli wyjaśnienia. Do komunii chodzą 9latki, czyli 2 klasa. We wrześniu są to 8 latki, maj jest w następnym roku, więc sa to rocznikowo 9latki, które to we wrześniu będą w 3 klasie. Z racji reformy, w której to 6 latki mają iść do 1 klasy, kościół nie przesunął komunii rok do tyłu, tylko dzieci idą do komunii w wieku 9 lat, więc po reformie w 3 klasie. Pis ustawę anulował i teraz nie wiadomo jak te dzieciaki w końcu do tej komunii pójdą, bo klasy są teraz mieszane.

Gość gość
"""""gość 2016.05.12 ja umówiłam córkę przed komunią na depilację brazylijską. nie cierpię hipokryzji - na zewnątrz biała sukienka, ułożone włosy, a w majtkach chaszcze. taka pozorna elegancja."""""" Nawet nie wiem jak to skomentować- ubawiłam się po pachy.

Gość gość
Ja pozwoliłam mojej córeczce na lekki makijaż na komunię, solarium miała przed domem w ogródku

Gość gość
Kurczę, dobrze, że w pierwszej kolejności mam syna do Komunii... Ale oswajam się z tym o czym piszecie;-)

Gość gość
A moja do komunii wcale nie pójdzie i też się cieszę!

Gość gość
Hahahahahaha Super !!! W Uk juz z socjalnego by dziecko odebrali, byl juz taki przypadek z 10 Letnia diewczynka.

Gość gość
Ja prowadze solarium. W srode byla matka, ktora chciala zeby corka weszła na 10 minut. Nie wpuscilam tak samo jak nie wpuszczam 13 latek na przyklad. Darła sie, ze skargę napisze to jej zapytalam czy papier i długopis podac. 9 latka na solarium. A co po solarium? Jakies farbowanie wlosow, tipsy, powiększanie ust zeby sie ladnie prezentowały, sztuczne rzęsy? A moze od razu silikon w miejsce gdzie powinny byc piersi? Makijaz jak do slubu, suknia beza. Moja córka ma komunie za rok i w zyciu nie pozwolilabym jej na cos takiego. Dziewczynka w dzien komunii na wygladac skromnie i ladnie co wcale nie wiarze sie z ufryzowaniem, , wymalowaniem i wcisnieciem w mini suknie ślubną.

Gość gość
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,150913,20060504,moda-na-opalanie-dzieci-w-solarium-onkolog-nie-ma-bezpiecznej.html przeczytajcie koniecznie wypowiedź onkologa