Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obserwacja alergologiczna Szpital Hankego Chorzów ul. Tr****** ChCPiO

Polecane posty

Gość gość

Obserwacja alergologiczna Szpital Hankego Chorzów ul. Tr****** ChCPiO

Gość gość
wybieram się z dwójką małych dzieci na obserwację alergologiczną. będzie to nasz w ogóle pierwszy pobyt w szpitalu i nie do końca wiem na co powinnam być przygotowana. dzieci mają 1,5 roku i 3,5 roku. ja jako mama będę z dziećmi jako opiekun. czy w takiej sytuacji tata dzieci też może być przez cały czas z nami? starsze dziecko jest dosyć aktywne. tata szedłby tylko na noc do domu. jesteśmy spoza chorzowa. obserwacja ma trwać około 5 dni. czy można normalnie nocować z dziećmi w sali (na karimacie)? czy można normalnie się umyć? jedzenie jest we własnym zakresie? można korzystać z czajnika i lodówki?

Gość gość
up

Gość gość
nikt nic nie wie?

Gość gość
Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do szpitala na oddział i zapytała pielęgniarkę o wszystko co chcesz wiedzieć. Każdy szpital ma inne zwyczaje, w jednym są lepsze warunki (dla rodzica) a w drugim gorsze. Znam szpitale gdzie nie można nawet przynieść sobie karimaty tylko matki koczują na krzesłach więc nie bierz niczego za pewnik i dowiedz się co możesz z sobą wziąć, co możesz trzymać w pokoju itd itd

Gość gość
Ja leżałam z synem na laryngologii i za tydzień tez tam będziemy. Do spania trzeba było mieć swój fotel ogrodowy (jednak jedna matka spala z dzieckiem w łóżku i nikt nic nie mówił). Jedzenie dostaje tylko pacjent. Porcje jakie dawali rok temu były małe... Mój wtedy 2latek więcej w domu na obiad jadł a zupa to sama woda i trochę marchewki.

Gość gość
Dzięki za odzew. Niby pytałam się przy ustalaniu terminu co i jak, ale wiadomo, że w praktyce wychodzi mnóstwo rzeczy o których nie powiedzą - tak jak te z obiadem. Widzę, że tu będzie problem, bo moje dziecko jest dosyć wybredne. Obawiam się, czy pozwolą mi dokarmiać własnym jedzeniem, skoro będziemy na alergologii. Jak coś wam jeszcze przychodzi do głowy to piszcie, z chęcią poczytam.

Gość gość
Up

Gość gość
Proszę, napiszcie coś więcej.

Gość gość
Dziecko od 3 r.ż. Dostaje łóżko i rodzic w nocy może spać na nim z dzieckiem, ale w ciągu dnia pilnują żeby nawet się o łóżko nie opierać. Młodsze dzieci dostają łóżeczko i rodzic musi sobie coś zorganizować do spania. Polecam tak czy inaczej coś mieć, żeby w ogóle mieć opcje odpoczynku. Szpitalne krzesełko to czasami za mało. Łazienki są przy salach, czasami jedna na dwie sale. Jedzenie dziecka może jeść rodzic. Jest lodówka, jedzenie w niej musi być podpisane i w plastikowych pojemnikach. Dwa czajniki i mikrofala ma oddział w osobnym pomieszczeniu. Polecam zabrać przedłużacz, bo kontakty są wysoko. Szpitalny bar-kiosk ma kanapki i fast-foody, dobrą kawę, książeczki dla dzieci i dorosłych, czasopisma, trochę jedzenia, musy owocowe w tubkach. Pielęgniarki na oddziale są na prawdę super, tylko jedna komentuje i w sumie tyle.