Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WAŻNA SPRAWA

WYPOWIEDZENIE A CIĄŻA.

Polecane posty

Gość gość
Co wy dziewczynie radzicie?! Dg? Na glowe upadlyscie? Ja mialam dg przez 3 lata, potem ciaza i powrot do pracy a dopiero niedawno udalo mi sie wywalczyć w sadach mój macierzyński. Bo zus nie odpuszcza, nawet jak nie ma racji. Mimo tylu lat pracy na dg wymówili mi macierzyński, skladke zdrowotna trzeba placic, prawnicy, rozprawy, dojazdy, pisma, świadkowie itd ile kasy na to poszlo a lata mijają a ja nadal nie mam tej kasy bo zus kombinuje teraz z sadem najwyzszym :/ trzymaj sie tego co masz, idz do księgowej, ona ci poradzi. Moja kolezanka dostala wypowiedzenie jak nie wiedziala ze jest w ciąży, gin potwierdzil 6tc, oba doniosla zaswiadczenie do pracy i miala l4 i macierzyński. Ale to bylo 2 lata temu wiec nie wiem czy sie przepisy zmienily no i firma funkcjonuje do dzis

Gość gość
Tylko tutaj firma od lipca nie bedzie istniec wiec nic nie zrobi.

Gość gość
dostaniesz normalne macierzynsie tylko idz jak najszybciej na l4 -dostarcz je pracodawcy i przeciagaj do konca ciazy

Gość WAŻNA SPRAWA
Czyli jednak coś mi się należy. Muszę się dokładnie zorientować w tym temacie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, a te typu "jesteś w czarnej d***e" proszę sobie darować.

Gość gość
Nic Ci się nie należy. Było nie zaciązac :D

Gość WAŻNA SPRAWA
O proszę, jaki ktoś tu jest cwany z anonima, ojojoj :)

Gość gość
nalezy co sie oczywiscie ze tak! tylko mowie idz teraz juz na to l4

Gość WAŻNA SPRAWA
31.05 mam wizytę i wtedy mam dostać L4. We wtorek na wizycie był to 3/4 tc dopiero.

Gość WAŻNA SPRAWA
Mój ginekolog wie o sytuacji z pracą i pewnie też dlatego tak szybko chce mi to L4 dać - żebym nie została z niczym.