Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona szuka pomocy

już 2 za krótkie cykle

Polecane posty

Witam, zawsze miałam cykle 28 dniowe a już drugi raz dostałam okresu zbyt wcześnie. Za pierwszym razem było to 7 dni przed terminem spodziewanej miesiączki. Krwawienie było raczej takie jak zazwyczaj ale objawy okresu trochę słabsze. Na początku tłumaczyłam to sobie ćwiczeniami ale nie sądzę, że były aż tak intensywne, żeby spowodować takie wahania. Od tamtej miesiączki mineło 23 dni i znowu dostałam okres. Co to może oznaczać? Dodam, iż mam 22 lata.

dodam jeszcze, że tydzień przed okresem miałam obfity, przezroczysty śluz, typowy dla owulacji

Gość gość
krótka faza lutealna skoro dostrzegłaś objawy owulacji tydzień przed okresem. Ćwiczenia i zmiana diety mogły mieć na to wpływ. Nie muszą być intensywne, wystarczy że np. za szybko spada ci waga albo ucięłaś jakieś ważne składniki z diety. Kobiety maja często tendencję do odcinania tłuszczu z diety co nie sprzyja hormonom kobiecym. Spróbuj też dobrać do ćwiczeń magnez. Jego niedobór może powodować rózne problemy z cyklem a przy ćwiczeniach i stresie, najczęściej się wypłukuje.

Gość gość
Tylko właśnie chodzi o to, że staram się uzupełniać wszystkie potrzebne składniki, jadłam normalnie i nie odnotowałam znacznej utraty wagi.

Gość gość
no to nie wiem. może z hormonami coś nie tak.