Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

możliwość ciąŻy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, w 5 dniu cyklu podczas stosunku pękła nam prezerwatywa. Cykl miesiaczkowy trwa.28 dni. 6 dnia cyklu udałam sie na wizytę do ginekologa. Pęcherzyk miał 10 mm. Lekarz powiedział, ze ma szansy na ciążę. Do 8 dnia nie miałam żadnego śluzu. W nocy czułam ból w lewym jajniku. Śluz pojawił sie 9 dnia. Jest on biały, mało przejrzysty ale rozciagliwy. Czy to może być juz owulacja? Istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
Owulacja ma miejsce 14 dni przed okresem, ale oczywiście plemniki mogą przetrwać przy dogodnych warunkach nawet do 7 dni. Natomiast mi osobiście wydaje się, że seks w 5dc nawet jeśli pękła prezerwatywa to nikłe szanse na ciążę. W sumie dziwne że ginekolog tak szybko zobaczył pęcherzyk. Śluz płodny jest ciągliwy i przejrzysty. Myślę, że niepotrzebnie wkręcasz sobie dziwne objawy.

Gość gość
Moja siostra uprawiała seks bez zabezpieczenia w czasie okresu i zaszła w ciążę. Też nie mogła w to uwierzyć. Przypadek pewnie jeden na milion ale się zdarza. Odczekaj 10 dni i idź na test z krwi.

Gość gość
Pecherzyk powinien byc mniejszy? Niepoki mnie ten Śluz, pojawil mi sie dwa razy w ciagu dnia

Gość gość
Dalej żyje w niepewności... 12 dnia cyklu mialam prawdopodobnie owulacje, bolal mnie lewy jajnik jak cos miesiac. Wyluzowalam bo to juz 7 dzien po stosunku, ale dwa dni po owulacjo zaczely swdziec, piec mnie piersi. Został tydzień do spodziewanej @ i przy mocniejszym dotknieciu zewnetrznej czesc****ersi czuje bol.