Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Dzień dobry Kochani :) Tapetowanie wymyślił wódz plemienia (czyt. Mama). Poprzednia tapeta była 16 lat i już się poodparzała, a mój maluch tam gdzie mógł to ją najzwyczajniej w świecie poodrywał. Na zwykłe malowanie się nie decydujemy, bo by trzeba było zbyt często malować. Teraz tapeta jest delikatna i kremowa, aby rozjaśnić ciemny korytarz.

Ja już wstawiłam trzecie pranie do pralki. Trzy prania (w tym ręcznie prane nowe ciuszki mojego malucha) wywieszone na dworze i już jedno zebrane. Wszystkie elementy materiałowe wózka też wyprałam i wywiesiłam. Pół ściany z lamperii zdarłam, a teraz syna muszę położyć do spania i mogę zjeść kanapkę ;) I oczywiście jak zwykle ja nic w domu nie robię ;) :P Tak wygląda pierwszy dzień urlopu moich rodziców i mojego partnera. Teraz dopiero mój Pan pognał mojego brata-leniucha do pomocy, żebym mogła chwilę z mamą "odpocząć".

Gość Kasiomuszka
Dopiero teraz zobaczylam jaki nick nowy stworzył mi Hg ;) "Kasiomuszka " ;) fajne ;) tylko nie wiem ile zniosą marchewki jesli chodzi o moje nicki, bo ciagle cos zmieniam ;) dziewczyny pozostają przy swoich zawsze od poczatku a ja kombinuje ;) Kasiomuszka mi sie podoba

Gość gość
Witaj As , wybieracie sie nad morze ?

Nie. Synek jest za mały i nie wytrzymałby podróży przez cały dzień w samochodzie. Poza tym przerabia fazę wyrywania się i uciekania, co dodatkowo wywołuje stres i trzeba mieć oczy do około głowy. Miejsca typowo turystyczne na podróże mi odpadają ze względu na tłumy. Może za 2-3 lata wyskoczę z chłopakami do Stargardu i Międzyzdrojów. Na razie nie mogę się ruszyć, bo w tym tygodniu już obowiązkowo robię wypad do szpitala w Zamościu zapisać się do przychodni specjalistycznej (dopóki jest jeszcze lekarz przed urlopem). Od dwóch tygodni zwlekam ze skierowaniem, bo boję się tego lekarza jak cholera.

Gość Ekspert Danone
Muszko Owocówko, dieta dziecka powinna być dopasowana do jego wieku i potrzeb żywieniowych, zgadzamy się z Tobą, że przekarmianie dziecka nie jest dobrym pomysłem. Jeżeli chodzi o Danonki, to powstały one z myślą o najmłodszych, zawierają wapń i witaminę D, które są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Danonki posiadają również pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. W swoim składzie nie zawierają sztucznych barwników czy konserwantów. Warto również dodać, że deklarowana na opakowaniu Danonków zawartość cukru to cukry ogółem, czyli: laktoza (cukier, który naturalnie występuje w mleku krowim), fruktoza (naturalne cukry pochodzące z owoców) oraz sacharoza (czyli cukier dodany). Więcej odpowiedzi na pytania związane z Danonkami znajdziesz tutaj https://danonki.pl/danonki/faq Pozdrawiam serdecznie, Ekspert Danone

Gość Kasiomuszka
Napisalam dlugi post do As o lekarzach i nie przeszedl. Dziwne ;) Ale za to dostalam odpowiedz danonka ;) ;) Witam danonka w naszych progach ;) gdzies ty tutaj sie ma marchewkach znalazl zagubil ;) As jaknajszybciej sobie zalatw ta wizyte by dluzej sie nie stresowac i miec z glowy , wszystko bedzie w porzadku :)

Gość Kasiomuszka
Napisalam dlugi post do As o lekarzach i nie przeszedl. Dziwne ;) Ale za to dostalam odpowiedz danonka ;) ;) Witam danonka w naszych progach ;) gdzies ty tutaj sie ma marchewkach znalazl zagubil ;) As jaknajszybciej sobie zalatw ta wizyte by dluzej sie nie stresowac i miec z glowy , wszystko bedzie w porzadku :)

Gość To ja od kota
Chętniej bym chciala by mi ktos rzucil jakąś youtubą a nie stroną do czegos, co mnie nie interesuje ;) (...) Serku jak znajdziesz jakas muze fajna w moim stylu to chetnie łykne ale serkow nie chce mi sie lykać ;) Owoce chetnie wygrzebie i zjem ;). Sory ale w obce strony nie wchodze ;) ufam tylko zeberkom marchewkowym i ich przetwory bym tylko zjadla i ich linki poczytala ;) wiec baj baj Zeberki pierwsze zdanie nie tyczylo sie Was ;)

Gość Hehgość
Kasiomuszka Trafiłem na taką wersję wykonania: 2000 Eurovision Denmark - The Olsen Brothers Jestem za a nawet przeciw, a nawet bardziej przeciw ;-) Nie lubię udawania Jak dla mnie pełny playback, począwszy od markowania gry na gitarach po elektroniczną modulację głosu, która sama się nie robi Tylko chórek czynił co mógł pokazując publiczności jak się lata na wietrze ;-) x Czym by tu Kasiomuszce narobić smaka? ... Zapachniała mi ta poranna kawa cynamonem to idąc tropem zapachu wymyśliłem na obiad zapiekankę ze śmietaną, ryżem, jabłkami i cynamonem :-D Smaki dzieciństwa :-) x Kasiomuszka ... ten nick już parę razy wplotłem w swoje odpowiedzi w oczekiwaniu na reakcję ;-) Nie lubię naruszać granic czyjejś intymności (no chyba, że coś mi się "chlapnie" ;-) ) i już chciałem odstąpić, a tu reakcja :-) x Ekspert Danone pewnie nie wpadnie na to, że my te wszystkie przysmaki jesteśmy w stanie sami sobie wyprodukować ;-) A zamiast karmić dziecko wit. D możemy mu zaserwować kąpiel słoneczną. Co do witamin. Nie ma chyba produktu na rynku, który by tymi witaminami nie był naszpikowany. Grozi nam raczej ich przedawkowanie niż niedobór :-P x Zapisywać się do lekarza przed jego urlopem wymaga dużo odwagi ;-) On już jest myślami na urlopie! x Modelka "Moja łaska dotknie wszystkiego co potrzebuje przemiany w Twoim życiu" x A bez łaski, poradzę sobie! :-P Skoro TEŻ jestem stworzony na obraz i podobieństwo ... dam radę! ;-)

Gość Kasiomuszka
Hg a ja dopiero dzisiaj pierwszy raz zobaczylam Kasiomuszke ;) moze przeoczylam wczesniej. Mialo nie byc kolacji ale Hg przedstawił jedno z najbardziej najpysznieszych jedzonek i na kolacje bedzie ryż ze śmietana z jablkami i cynamonem ;) tego mi brakowalo ;) Dziekuje Hg za wsparcie, bo ten ser mnie zaatakowal dzis, z choinki spadl czy co? Czytają posty ? Czyżby juz lustracja weszla ;) Masz racje, my sami potrafimy sobie wyprodukować smakolyki. Olsen Brothers - jestes na nie ? :) to nic . Nie zawsze trafię z czyms fajnym. Znam z eurowizji ta wersje :) Pozdrawiam kochane czlowieczki

Gość ojj stara modelka bez związku
Hehgość dziś Piszesz: "A bez łaski, poradzę sobie! :P Skoro TEŻ jestem stworzony na obraz i podobieństwo ... dam radę! ;) " x Nie wątpię, że dasz radę :) To się bardzo ceni u mężczyzn... ;) Z tym, że wiesz, dajemy radę po człowieczemu. Jak wiesz, że nie ze wszystkim człowiek daje radę, no nawet mężczyzna ;) Są obszary w których możliwości nasze ludzkie się kończą i tu właśnie wówczas zaczynają się możliwości Wszechmocnego. Czy to nie jest piękne? Wystarczy Go poprosić z wiarą :) Nasz Ojciec Niebieski na to z tęsknotą czeka tak ziemski ojciec na swoje dziecko, które o nim zapomniało.

Gość Kasiomuszka
Przesłuchałam ta wersje teraz z erowizji :( okropnosc , miales racje. To ja cos innego slyszalam, tzn w lepszym wykonaniu. Dno totalne dno. Mam nadzieje, ze słyszałeś czysta wersje , bo zapadne sie pod ziemie. Z pieknej piosenki zrobili dno ;) tez jestem przeciw ;)

Gość Kasiomuszka
Leć na skrzydłach miłości Leć kochanie, leć Dosięgnij wyżej gwiazd Dotknij nieba W letnią noc Kiedy księżyc świeci jasno Czuć miłość zawsze I ciepło Kiedy słońce zajdzie Wciąż - szczęśliwi razem Istnieje tylko jedna rzecz którą chciałbym dodać Ona jest największą miłością, którą kiedykolwiek miałem. Leć na skrzydłach miłości Leć kochanie, leć Dosięgnij wyżej gwiazd Dotknij nieba I jeżeli czas przeminie (?) Jest dużo do próbowania (?) Czuję się szczęśliwy [okrzyk radości :D] W najbardziej miękkim piasku Uśmiech w parze Miłość jest wokół mnie Istnieje tylko jedna rzecz którą chciałbym dodać Ona jest największą miłością, którą kiedykolwiek miałem. Leć na skrzydłach miłości Leć kochanie, leć Dosięgnij wyżej gwiazd Dotknij nieba Teraz ludziki bede tlumaczyc kazda piosenke zanim wam wysle ;) to u gory to tekst ktory wyslalam Hg gdy wybierał sie po Branke na południe ;) nawet pasuje ale nie wiedzialam ze to tak milosnie brzmi ;) ałć . Hg nie gniewasz sie? ;) :( Teraz przetłumacze inne, ktore wam wyslalam ;)

Dobranocka 😍 Moje dziecko, x Mozesz mnie nie znac, ale Ja wiem o Tobie wszystko (Psalm 139,1) x Wiem kiedy siedzisz i kiedy wstajesz (Psalm 139,2) x Znam wszystkie Twoje drogi (Psalm 139,3) x Nawet wszystkie wlosy na Twojej glowie sa policzone (Mateusz 10,29-31) x Poniewaz zostales stworzony na mój obraz (Rodzaju 1,27) x We mnie zyjesz, poruszasz sie i jestes (Dzieje Apostolskie 17,28) x Bo jestes moim potomstwem (Dzieje Apostolskie 17,28) x Znalem Cie zanim zostales poczety (Jeremiasz 1,4-5) x Wybralem Ciebie gdy planowalem stworzenie (Efezjan 1,11-12) x Nie byles pomylka (Psalm 139,15) x Wszystkie Twoje dni sa zapisane w mojej ksiedze (Psalm 139,16) x Okreslilem dokladny czas Twojego urodzenia i miejsce zamieszkania (Dzieje Apostolskie 17,26) x Jestes cudownie stworzony (Psalm 139,14) x Uksztaltowalem Cie w lonie Twojej matki (Psalm 139,13) x I bylem pomocny w dniu twoich narodzin (Psalm 71,6) x Jestem falszywie przedstawiany przez tych, którzy mnie nie znaja (Jan 8,41-44) x Nie jestem odlegly i gniewny, jestem pelnia milosci (1 Jana 4,16) x I calym sercem pragne Cie ta miloscia obdarzyc (1 Jana 3,1) x Po prostu dlatego, ze jestes moim dzieckiem, a Ja - Twoim Ojcem (1 Jana 3,1) x Daje Ci wiecej niz Twój ziemski ojciec móglby Ci zapewnic (Mateusz 7,11) x Bo jestem Ojcem doskonalym (Mateusz 5,48)

Wszelkie dobro, jakie otrzymujesz, pochodzi z mojej reki (Jakub 1,17) x Zaopatruje cie i zaspokajam wszystkie Twoje potrzeby (Mateusz 6,31-33) x Moim planem jest dac ci dobra przyszlosc (Jeremiasz 29,11) x Poniewaz kocham Cie miloscia wieczna i nieskonczona (Jeremiasz 31,3) x Moich mysli o Tobie jest wiecej niz ziaren piasku na brzegu morza,,, (Psalm 139,17-18) x I ciesze sie Toba, spiewajac z radosci (Sofoniasz 3,17) x Nigdy nie przestane czynic Ci dobra (Jeremiasz 32,40) x Gdyz jestes moja drogocenna wlasnoscia (Wyjscia 19,5) x Z calego serca i z calej duszy chce, bys mieszkal bezpiecznie (Jeremiasz 32,41) x I pokazac Ci rzeczy wielkie i wspaniale (Jeremiasz 33,3) x Jesli bedziesz mnie szukal z calego serca, znajdziesz mnie (Powtórzonego Prawa 4,29) x Rozkoszuj sie mna, a dam Ci to, czego pragnie Twoje serce (Psalm 37,4) x Bo to Ja daje Ci takie pragnienia (Filipian 2,13) x Jestem w stanie dac ci o wiele wiecej, niz mozesz sobie wyobrazic (Efezjan 3,20)

To we mnie znajdziesz najwieksze wsparcie i zachete (2 Tesaloniczan 2,16-17) x Jestem tez Ojcem, który pociesza Cie we wszelkich twoich smutkach (2 Koryntian 1,3-4) x Kiedy jestes zalamany, jestem blisko Ciebie (Psalm 34,18) x Tak jak pasterz niosacy owieczke, trzymam Cie blisko mojego serca (Izajasz 40,11) x Pewnego dnia otre wszystkie lzy z Twoich oczu (Objawienie 21,3-4) x I uwolnie od wszelkiego bólu, który znosiles na ziemi (Objawienie 21,3-4) x Jestem Twoim Ojcem i kocham Cie dokladnie tak, jak kocham mojego syna, Jezusa (Jan 17,23) x Bo w Jezusie objawilem moja milosc do Ciebie (Jan 17,26) x On jest wiernym odbiciem mnie samego (Hebrajczyków 1,3) x Przyszedl by udowodnic, ze jestem z Toba, nie przeciwko Tobie (Rzymian 8,31) x By powiedziec Ci, ze nie licze Twoich grzechów (2 Koryntian 5;18-19) x Jezus umarl zebysmy - Ty i ja - mogli zostac pojednani (2 Koryntian 5,18-19) x Jego smierc byla najwyzszym wyrazem mojej milosci do Ciebie (1 Jana 4,10) x Oddalem wszystko co kochalem, by zdobyc Twoja milosc (Rzymian 8,31-32) x Jesli przyjmiesz dar mojego syna Jezusa, przyjmiesz mnie samego (1 Jana 2,23) x I nic juz nigdy nie oddzieli Cie od mojej milosci (Rzymian 8,38-39) x Przyjdz do mnie, a wyprawie najwieksza uczte, jaka niebo kiedykolwiek widzialo (Lukasz 15,7) x Zawsze bylem Ojcem i zawsze Nim bede (Efezjan 3,14-15) x Ale czy Ty... "chcesz byc moim dzieckiem?" (Jan 1,12-13) x Czekam na Ciebie (Lukasz 15,11-32) x Kocham Cie, Twój Tatus, x Bóg Wszechmogacy

Gość Hehgość
Modelka x Poczytam już jutro :-) x Bez dokładniejszej analizy narzuca mi się jedno: tak jak z liter stworzysz wyraz, tak z wyrazów stworzysz zdanie, ze zdań zbudujesz myśl ... a ze zdań wyrwanych z kontekstu to nawet każdą ideę ;-) :-D x Urzekasz mnie Modelko swoją cierpliwością :-) ;-)

Gość Kasiomuszka
Witajcie ludziki. Kot zasnal po 21 . Polozylam sie na chwile a wstalam teraz. Tylko pod kocem z kicia zasnelam. Jakies dziwne odciski mam na rekach ;) zawsze tak jest jak zasypiam padnieta. Przedwczoraj poszlam spac dopiero kolo 3 albo po i mi to wyszlo ;) pozniej przeczytam co napisaliście. Modelka wiernie widze wysłała mile dobranocki. Telefon mi sie psuje, bo albo wyłącza mi sie internet i nagle widze tapete albo jak jeszcze nie dokoncze pisac to ucieka mi caly post i musze pisac jeszcze raz to samo. Milego dnia wam zycze czlowieczki ;)

Gość Kasiomuszka
Miłego wieczoru zeberki ;)

Gość gość
Zdaje sie strona nie przechodzi ;) 123456890

Gość gość
A jednak ;)

Gość gość
A nie mowilam ;)

Gość gość
Mam rzucic kamieniem by strona sie otworzyła ? ;)

Gość gość
Pomocyyyy ludziki ;)

Gość gość
Kpina :€

Kasiomuszka dziś Cyt.: "Telefon mi sie psuje, bo albo wyłącza mi sie internet i nagle widze tapete albo jak jeszcze nie dokoncze pisac to ucieka mi caly post i musze pisac jeszcze raz to samo." x sprzęty też muszą czasem odpocząć... no a co dopiero człowiek ;) xx Gdzieś tam czytałam badania, które mówiły, że zarywanie nocy nie tylko wpływa na układ nerwowy ale również na zmianę psychiki. Lepiej się na spokojnie wysypać niż potem atakować wszystkich dookoła nerwową atmosferą ;)

Hehgość dziś x "tak jak z liter stworzysz wyraz, tak z wyrazów stworzysz zdanie, ze zdań zbudujesz myśl ... a ze zdań wyrwanych z kontekstu to nawet każdą ideę ;) :) " x owszem, owszem :) tak robią różnej maści odszczepieńcy od KK ale ów idee są fałszywe tylko wówczas kiedy ichniejsze cytaty wyrwane z kontekstu przeczą innym cytatom z tej samej Księgi przecież :) I tu jest pytanie czy ta idea z wczorajszej dobranocki przeczy idei Stwórcy ? ;) x ... tak to chyba jest, że do jednych ma się więcej cierpliwości a do innych mniej ;)

Gość Kasiomuszka
Dobrze Modelko , bede chodzila wczesniej spac ;) zeby was nie meczyc pozniej moim strasznym niewyspanym zachowaniem ;)

Ostatnio odkryłam super proste przepisy Korżawskiej na owocowe soki gotowane na słońcu :) Podobno to stare przedwojenne przepisy. Znacie takie przepisy ? W temacie Porzeczki mówi o nich: http://www.radiopik.pl/65,47,porzeczki&sp=1 I tego przepisu nastawiłam dziś ocet jabłkowy z antonówek, nie sypanych kupionych od starszej babeczki z jej ogrodu. Pierwszy raz zrobiłam, ciekawe czy mi wyjdzie ;) I tutaj też jest o tych słonecznych sokach z malin i porzeczek: http://www.radiopik.pl/65,5,prawdziwe-owocowe-soki Chyba bardziej prostego przepisu nie ma ;)