Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość Kasiomuszka
Ludziki zawsze jak mam wolne wymyslam nowe danie. Ostatnio mialam kaszotto z warzywami z kasza peczak ;) Dzis robilam z corka kotlety z kalafiora i kasza jaglana. Zaraz podam wam link. Wspaniale. Nie spodziewalam sie takiego smaku. Wszystko biore z "kwestia smaku" , tam sa super przepisy

Gość Kasiomuszka
Wyszly takie jak na zdjeciu tylko bardziej zielone bo duzo dalam pietruszki. Bulion kupilam w sklepie eko ( jest kolo mnie przez ulice) zawsze robie bilion sama ale teraz chcialam szybko. Orginalne bio ma zielony listek ( chyba juz pisalam o tym) . Kasze jaglana gotowalam w szklance wody ( pol szklanki kaszy) i jedna czwarta kostki bulionu. Kostka dla mnie to wróg no ale. Zamiast bulki tartej dalam mąkę z zielonym listkiem i na koniec zamiast posypki z bulki tartej tez mąkę. Do kotletow dalam dwie łyżki mąki. Zapomnialam ze bułka sie skonczyla ale tez wyszlo super :) Polecam wam ten przepis. Smazylam na oleju rzepakowym z pierwsego tloczenia :) na złoty kolor. Smacznego

Gość Hehgość
Kasiomuszka dziś Czy Ty przypadkiem się nie droczysz? Nie wiem czy pamiętasz ale jako pierwsza wyznałaś mi tu miłość a to zobowiązuje! Może nie tu a tam, na poprzednim temacie :-) x Modelka jak Modelka, dopiero porwana falą miłości do bliźnich w odruchu tonącej w tej miłości nas czasem do serca też przytuli :-D x As wiadomo, nieletnia, więc jest poza wszelkim podejrzeniem ;-) x Ok samo się nie spakuje. Pierwszy rzut na moje ukochane Podlasie. Drugi na mniej ulubione tereny, ale jak wyczytałem - obwodnica w postaci autostrady już gotowa, to może miasta już nie będę musiał oglądać przez pół dnia zza okien samochodu :-) x Ps Kasiomuszka Wiem, że byś się zadręczyła tym co powyżej, więc podpowiem Na poprzednim temacie tylko raz skwitowałem wypowiedź Słowianina :-D Napisałaś poniżej, że kochasz mnie za ten post :-D No trudno ... rzekło się! :-)

Gość Kasiomuszka
Hg no Wlasnie hahaha zadreczam sie i az mi sie literki myla. Teraz przeczytalam twoj post i jeszcze nie dokonczylam czytac i juz musze odpisac szybko, bo bym nie przezyla chyba. Goraco mi sie zrobilo i mysle kiedy to ja napisalam, tzn kiedy wyznalam ci milosc . Musze to znalezc, bo nie zasne a juz mialam isc spac. Nie chcialam nic pisac, by wam nie truc. Siedzialam chwile teraz na necie, bo chcialam cos o mojej pracy poczytac i wpadlam i widze post Hg. Mialam juz nic Wam nie pisac, bo juz zanadto wam truje marudze, wpadam( jak to Hg napisal) i pisze cos od rzeczy. Taka juz jestem swirnieta ale przyznaje sie do tego i jesli mnie byscie tutaj nie chceli to odrazu piszcie, ja sie nie pogniewam :) Hg prosze pomóż mi znalezc moj post gdzie wyznalam tobie milosc, bo zglupialam . Pomozesz ? Pomóż przed tym wyjazdem do Grecji i to bez nas. I ja sie tak zastanawiam co ty zrobisz z Kicia jak pojedziesz. Chyba bede musiala ja pożyczyć na ten czas, by z glodu kot nie umarl i samotności. Musze sie bardzo tym zainteresować ;) .

Gość Kasiomuszka
O nieeeeee Przeczytalam caly post i ty juz sie pakujesz i na sam koniec napisales taki post bym teraz myslala i zadreczala sie tak ? No ladnie ladnie. I mam dwa miesiace czekac na odpowiedz? Jeszcze teraz zamowie bilet do Grecji i cie znajde zobaczysz. I bedziesz musiał mi pokazac ten moj post i udusze cie za pozostawienie kici samej, bo skoro teraz jedziesz to ona umrze z przerazenia. No chyba, ze zostawisz jej otwarty balkon i bedzie łowić szarancze i patyczaki i komary grube. Mialam spokojnie spac i co? I Grecji sie zachcialo. Modelko As jest rzadko, Hg nie bedzie, chodź pojedziemy my se za ta stówę zdyszana nad morze na jeden dzien ;) tam znajdziemy kota Hg ;)

Gość Hehgość
Kasiomuszka x Nie jest tak źle. Na pewno znajdzie się trochę czasu, żeby poczytać i popisać :-) Kot będzie miał dobrą opiekę. Mam miłą sąsiadkę, jeszcze małolatkę i ona lubi moją kotkę a moja kotka przepada za nią. Dziewczę się bardzo cieszy, kiedy wyjeżdżam gdzieś i kotka trafia pod jej opiekę. x Widzę te stare posty ale zamazują mi się daty, więc linka nie podam. To było zaraz na początku akcji ze Słowianinem. Wtedy jeszcze rzadko się podpisywałem, więc post poszedł prawdopodobnie spod gościa. Jednak znając Twoje zapędy detektywistyczne NA PEWNO to wyszukasz :-) ;-) x Kiciomuszko! Lubimy Cię tu wszyscy więc nie kombinuj nawet, żeby stąd gdzieś odchodzić x DOBRANOC

Gość ojj stara modelka bez związku
Kasiomuszka wczoraj x Papierówki... Pamiętam je z dzieciństwa kiedy wakacjach u Babci na wsi chodziliśmy z kuzynostwem na papierówki do sąsiadów :) Oni mieli lepsze ;) x Ostatnio udało mi się dostać antonówki od babeczki z ogrodu. Ze skórek nastawiłam ocet jabłkowy, z jabłek - kompocik, który wyszedł pyszny. Z jabłek z kompotu zrobiłam mus - zblenderowałam je - wyszedł typy Gerber w słoiczkach dla dzieci ;) A nasionka się suszą :) Chciałabym wyhodować sadzonki dla rodziny co ma gdzie zasadzić wokół domu. Jeszcze nie wiem jak to zrobię ale się dowiem ;) Teraz będę polowała na ogrodowe papierówki żeby dorwać ich ziarenka ;)

Gość Kasiomuszka
Hg to bedziesz mial taka prace, ze nie bedziesz mogl zajrzec do marchewek ? To co to za praca ? 24 na dobe?

gość 2016.08.10 Cyt.: "Samo to się grzmi i błyska - parafrazując Witkacego ;) " x - nawet się samo nie grzmi i nie błyska ;) - po przygodzie jaką przeczytałam u Glorii Polo jaką miała z piorunem to się samo nic nie robi a tym bardziej bez przyczyny :)

Gość Kasiomuszka
Jasne ze poszukam, juz wzielam sie za to :) tylko mam problem, bo nie moge znalezc tematu pierwszego o wychodzeniu z ciala ;) to byl chyba inny tytul. Pierwszy raz nie moge znaleść tego, co potrzebuje ;) jaki to byl tytul autorki ktora zalozyla swoj temat? ;)

Gość Kasiomuszka
Modelko kurcze moja kolezanka teraz bedzie miala 4 dni wolne i jak ja znow zdobede jabluszka od niej ? Chciala dac mi klucz od działki ale nie chcialam pałetac sie po jej działce sama. Tez musze gdzies zdobyc te slodkie brzdace , nawet zal mi bylo wyrzucic ogonki ;) Na rynku takich nie ma, sa jakies kwasne i twarde jak kamien ;)

Gość Kasiomuszka
Dziekuje Hg za mile slowa :) Myslalam, ze przeginam pałke na temacie ;) Mialam posłuchać naszej kochanej madrej Modelki by wczesniej chodzic spac, ale zaistniała taka sytuacja, ze musze tu byc jeszcze dzis ;) poszukac czegos ;) a jesli przysni mi sie korzen to zapukam do Hg dwa razy a potem trzy razy, by mnie wyciągnął z czarnej dziury. Ale jesli juz bedzie w tej Grecji to bedzie juz za daleko by mi mogl pomoc ;)

gość 2016.08.10 Cyt.: "Wszechmocny i Modelka prawdopodobnie też mieli swój udział" x - Wszechmocny to na bank, na 100% :) - a jeśli chodzi o mnie to nie potwierdzę i nie zaprzeczę ;) 🌻 Skoro jak piszesz będzisz "na pewno rozdawał pozdrowienia "szczęść Boże" ... to zapytaj jakiegoś przystępnego zakonnika co z takim gagatkiem jak Ty można zrobić w kwestii sakramentów :) Ciekawa jestem odpowiedzi :) Bo skoro piszesz: "czeka mnie pewna pokuta" to dobrze, żebyś miał to już zaliczone :) Takie dwa w jednym ;) A po "pokucie" to już wiadomo standardowo czeka morze łask ;) :)

Gość gość
Modelka Problem w tym że ci "zakonnicy" przyznali mi się w rozmowach wstępnych, że tracą wiarę :-) To chyba ja będę ich sprowadzał na właściwe tory :-D Ileż tych pokut przede mną! ;-) DOBRANOC, bo nie dojadę jutro tam gdzie zamierzałem ;-) H-g

Gość Kasiomu
Hahahaha nie moge, ale m beke, ale tam jaja byly wtedy, jakas Joanna i nic stamtad nie pamietam juz, jakbym pierwszy raz to czytała , chyba poznalam swoje puerwsze posty jak ublizalam sliwianinowi, pamietam tylko , ze on w miare mnie szanował mimo ze jezdzilam po nim jak plugiem po polu ;) i nawet oczernialam jego meskosc i potem byla jazda i wysmiewanie jego meskosci haha. Dzuekuje za przypomnienie , posmieje sie ;)

gość dziś No to masz misje przed sobą ;) Buziak na dobranoc i poranne wstawanie ;)

Gość Kasiomuszka
Idz spac Hg :) juz nie męcz oczu :) musisz bezpiecznie dojechac a przeze mnie bedziesz mial problemy na drodze. Juz nam nie odpisuj :) nie martw sie, ja tylko żartuje z ta Grecja i wogole, nie mam zamiaru szukac cie i dokuczac ci, to taka moja durna zabawa. Na codzien jestem potwornie powazna i tutaj tylko glupawką odreagowuje :) chodze zamyslona z glowa przy ziemi i ludzi nie widze a tu udaje świra a wcale taka nie jestem :) jak byscie mnie poznali to bardzo byscie sie zdziwili, spokojna zamyslona calkiem inna :) Chvialabym byc inna ale nie umiem, umiem byc tylko taka tutaj jak nikt mnie nie widzi a tak na zywo to by to do mnie nie pasowalo. Tak mysle. No ale tutaj z wami pozostane wesola zwariowana i bede miec glupawke napewno nie raz. Teraz poczytam wyglupy na tamtym temacie, widze , ze wesolo bylo :) bardzo wesolo

Gość Kasiomuszka
Czesto pisalam, ze lubie sie smiac i lubie jak mnie ktos rozsmiesza, troche za duzo mysle, analizuje i czesto smuce i lubie jak mnie ktos z tego odrywa. Dlatego czesto wchodze na stare smieszne tematy by sie posmiac :) i teraz wlasnie sie posmieje. Joanna byla tez super na tamtym temacie, nawet wierszyk ulozyla haha. Bede miec zajecie teraz ...,

Dobranocka x 10 czerwca Nieustannie się módl, prosząc Mojego Ducha, aby panował nad wszystkim, co się dziś wydarzy. Pamietaj, że podróżujesz w Moim towarzystwie. Usiłując zajrzeć w przyszłość i przygotować się na każdą ewentualność, ignorujesz swojego nieodłącznego Towarzysza, który cały czas ci pomaga. Wpatrujesz się w dal z niepokojem i nawet nie czujesz, jak mocno ściskam twoją rękę. To takie niemądre, Moje dziecko! Pamięć o Mnie jest twoim codziennym obowiązkiem. Nigdy nie zapominaj o Mojej Obecności przy tobie. Dzięki temu będziesz odpoczywać we Mnie przez cały dzień, co dzień.

Kasiomuszka dziś Co Ci przeszkadza w tym by być na codzień wesoła i radosna?

Gość Kasiomuszka
Dobranoc Modelko :) Ode mnie tez buziaki dla was. Dla Modelki w policzek a dla Hg w środek czoła ;) i As w drugi policzek . Modelko napisz jutro ( tzn dzis) kiedy doszłas do nas bo jesli chodzi o takie rzeczy to mam krótka pamiec :) Mialam isc spac o 22 i cos ;) spowodowało opóźnienie. Do 2 bede sluchac muzyki , ktora wam wyslalam :) przed 3 napewno pojde spac ... bo godzina szatana. Gothic zapomnial o nas ;) wszyscy nas opuścili i teraz dobrze widac kto jest wierny ;)

Gość Kasiomuszka
gość 2016.03.11 Słowianin Ty chyba lubisz jak ludzie cię oplują, obsikają, zelżą, wytrą tobą tyłek Już wcześniej widziałem twoje wpisy na kafe i się zastanawiałem jakim trzeba być życiowym nieudacznikiem, żeby tak pisać, reagować? Ojciec cię gwałcił? Rodzice napili przed twoim poczęciem, stąd objawy zespołu FAZ? Są ludzie, którzy wzdrygają się na widok takich karłów umysłowych Ja jednak należę do tych, którzy współczują Bo to ty jesteś OFIARĄ LOSU Hahahahahahahahaha dobre dobre kocham cie za ten wpis ale mam beke, nikt nie broni Polaczka

Szkoda czasu na Słowianina. Od negatywnych ludzi trzeba trzymać się z dala, można niechcący coś jeszcze podłapać x Mam takie samo zdanie... To jest młody zagubiony człowiek. Mocno zagubiony.

Gość KOCHAM CIE za ten post Hg
Hahahahaha znow sie sie smieje tak samo jak wtedy hahaha Hg to byl twoj post ? Hahaha serio? I napisze znow to samo : KOCHAM CIE za ten wpis ;) a skad wiesz, ze to ja napisalam? Nie bylo mojego podpisu a rzeczywiscie to ja odpisalam :) Z***biscie go wtedy okresliles , czytam sto razy i zaraz bede znac na pamiec. Na koniec posmialam sie do lez ;) dziekuje Potrafisz pojechac po kims ;) podoba mi sie :):) ;)

Gość Kasiomuszka
Modelko :) moze problemy typu : Opuszczenie starych smieci - tęsknota za domem rodzicami, ktorzy juz mlodzi nie sa, została tez tam moja kotka , ktora ma 14 lat i jak tam jade to patrzy na mnie smutnymi oczami. Z desperacji ucieklam z domu, bo za duzo nas tam bylo, chcialam sie oderwac. Zabralam corke do szwecji i na niej tez to sie odbiło i nigdy wiecej obcych krajów. Pozniej nie mialam odwagi wrocic do nich i znalazlam sie tutaj. Czasem mysle co ja tu robie. Jakbym byla a jednak jakbym nie istniała. Jako dziewczyna bylam wesola i nie zapomne tekstu jednej dziewczyny ktorej nawet nie znałam . Jej brat mial slub i bylam gosciem, wesolo bawilam sie z innymi a ona nagle podeszła i powiedziala ( czego nigdy nie zapomne) ze chcialaby bym to ja byla jej bratowa bo jestem taka radosna i wesola. Zycie i nasze wybory zabieraja nam radosc jaka dala nam młodość. Chcialabym miec znow 20 lat ale nie po to by znow miec mloda skore tylko po to by isc madra droga od poczatku Zbyt ufalam ludziom i bylam naiwna. Czesto mowie corce, by wiedziala co robic i czego nie robic na przykładach moich bledow. Dziekuje Modelko za zainteresowanie :)

Gość Kasiomuszka
Najbardziej sie smialam z tej Ofiary Losu ;) no i powyzej te fajne slowa o podtarciu tylka i ze ojciec go g****il hahahahaha nie spodziewalabym sie, ze Hg moze tak pozamiatac kogos ;) zawsze taki mezczyzna z klasa wytworny ulozony dzentelmen a tu taki tekst ;) no ale mezczyzna tez musi miec to COS i Hg wlasnie to ma ;)

Gość Kasiomuszka
Milego dnia ludzikom ;) Rzadko tak jest , ze nie moge zasnac ale teraz to juz przeszlam sama siebie. Przewaznie jak poloze sie to zasypiam po paru minutach a teraz jak ulozylam sie do snu to zasnelam chyba o .... 5 jak nie pozniej ;) cos mi nie pozwoliło spac hehe ;) ale snow zlych nie bylo , nic nie bylo bo wstalam o 7 wiec nawet sen sie nie rozbujal . Mysle Modelko, ze Ty tez mialas inna noc niz zawsze ;) bo obie dlugo tu bylysmy. Zapomnialam Ci podziekowac za dobranocke z tego wszystkiego. Wyjazd Hg przyczynił sie do podkrazenia moich oczuffff ;) i nieprzespanej nocy . Slonka Wam zycze i szerokiej drogi dla Hg :)

Witam moje Kochane Kobietki i naszego Rodzynka ;) Kochana Kiciu nie spałaś, bo pilnowałaś mnie żebym wstała o 5.00 ;) Dzisiaj musiałam pojechać do szpitala, żeby zapisać się do przychodni. Niestety wizyta dopiero na wtorek, ale u jednego z najlepszych lekarzy specjalistów w tej dziedzinie. Boję się tylko tego, że mnie wyśle na zabieg, a szwy się na mnie ciężko goją i przeważnie jeszcze muszę wszystko odkażać przez długi czas. No ale lepszy zabieg niż kolejne lata bólu i problemów zdrowotnych.