Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Wstyd się przyznać, ale w pierwszej części tematu miałam spięcie z Hehgościem odnośnie Wystraszonej. Na szczęście przyznał mi rację odnośnie pomocy w rozwiązaniu problemu z opuszczaniem ciała. Jak dobrze pamiętam, to kulturalnie doszliśmy do porozumienia :)

Gość Kasiomuszka
Witaj kochana Asuś . Fajnie, ze wrocilas :) Tak, nie spalam do 5 bo tak intensywnie sie dzialo i troche smutno ( moze bardziej niz troche) ze Hg wyruszył w daleka podróż. Dobrze, ze wrocilas to bedzie nam razniej we trzy czekac na Hg ;) codziennie o tobie myslalam :) Nasz drogi podróżnik napisal, ze jestes NIELETNIA wiesz? ;) hehe musze na niego naskarzyc, bo mi kota nie oddał na przetrzymanie tylko jakiejs obcej rodzinie ;) As napewno Modelka bedzie wiedziala co moze spowodować, ze twoja rana bedzie sie szybciej goic :) bo chyba najbardziej boisz sie tej rany. Bedzie wszystko w porzadku, wrocisz do nas cala i zdrowa :) Hg wysłał nam link ze starym tematem i ja tak sie smialam ze spac to wogole mi sie odechcialo a teraz jestem w pracy i dziwnie mi w oczy, takie uczucie jakbym miala spuchniete gałki w srodku i jakby wrazenie mniejszych oczu ;) W nocy sie zwierzylam, raczej sie nie Zwierzam bo pozniej zle sie z tym czuje ale co tam, przynajmniej teraz lepiej mnie znacie. Na codzien w zyciu tez nikomu sie nie zwierzam, bo nikomu nie chce truc o sobie i marudzic, rodzice tez nic o mnie dokladnie nie wiedza. Zreszta u mnie w domu tak bylo, ze nikt o sobie nic nie mowil , kazdy trzymał wszystko w sobie i dlatego nie umiem sie tak otworzyc. Modelka zapytala to odpowiedzialam a tak sama bym nie opowiadała o swoich zmartwieniach. Tam zostawilam znajome, tam mialam tez fajna prace, taka jak tutaj, mila kobieca prace idealnie pasujaca do mnie. Tyle, ze tu nikogo nie znam w Szcz , sa to tylko takie znajomosci na 5 min. Po pracy odrazu do domu i czuje sie jak automat, jak jakies zombi. W pracy czuje sie najpewniej a jak mam wolne to nie wiem co mam ze soba zrobic ;) to wchodze do Was , to juz uzależnienie :) Na innym moim temacie dziewczyna urodzila dziecko. Jak ja poznalam to nawet jeszcze nie planowała. Tez taka fajna dziewczyna jak Wy. Ale tam bardzo rzadko wchodze bo raz na tydzien ktos napisze i mam tylko Was :)

Gość Kasiomuszka
Nie przejmuj sie As spieciem z Hg na tamtym temacie , tu to chyba kazdy z kazdym na necie czasem sie spiął ;) to tak jak sie pisze., to czesciej moze dojsc do nieporozumienia niz na zywo bysmy rozmawiali. Ja np Hehgosciowi wydawalam sie nieobliczalna ;) a na zywo inaczej by mnie odebrał . Chociaz moze barany czasem moga zachowac sie przerażająco , ale to zalezy od sytuacji . Gdy czytalam o moim imieniu to tez wspanialoscia nie grzeszy moje imie. Hg juz gdzies je wygrzebal , bo wiedzial jak mam na imie :) . Kasia ze znakiem barana to juz istna nieobliczalnosc by sie wydawała ;)

Gość Kasiomuszka
Z tym słowem NIELETNIA to chodzilo , ze najmłodsza hehe. To nie bylo zlosliwe z jego strony, raczej sympatycznie napisane i odebrane przez nas :)

Nawet z pośród dwóch moich przyjaciółek jestem gówniarą, bo one są z pierwszej połowy roku a ja z drugiej. Zawsze lepiej czuję się w otoczeniu ludzi ode mnie starszych niż młodszych. To jest najprawdopodobniej wpływ różnicy wieku z moim starszym rodzeństwem, bo po mnie aż 5,5 roku rodzice czekali na ostatniego i przeze mnie wyproszonego malucha, którym jest nasz ostatni student ;).

Na obolałe i opuchnięte oczęta najlepsze są kompresiki z herbaty lub plasterki ogórka. Po takich okładach odpoczną Ci powieki i nie będziesz odczuwać bólu.

A co do nieletniej wg Hehgościa, to ja to trochę inaczej odebrałam. Na razie tego nie będę rozwijać w temacie. Poczekam na magiczne pojawienie się naszego Rodzyneczka, aby przedstawić mu mój punkt widzenia ;)

Postaram się być wieczorem i w miarę możliwości odpowiedzieć na pytania ;) Dokładniej o lekarzu powiem po wizycie, bo już mi termin na środę przesunięto i lekarza zmieniono :/ Aż boję się tej wizyty :(

Gość Kasiomuszka
Dziekuje As za rade. Gdy wroce do domu zrobie kompres na oczy z ogorka :) dobry pomysl bo nie wiedzialam co moze mi pomoc. To sa skutki tej nocy z Hg ;) ;) i to mi przypomina ta noc ;) Nawet dobrze nie widze jak pisze i nadal ten ucisk a Hg zamiast mi zrobic kompres na oczy ( w koncu to przez niego) to pojechal do Grecji ;) Dzis tez o nim sie mowi i mimo tego, ze jest daleko to napewno odczuwa, ze sie mowi o nim ;) i jeszcze jak przeczyta co go czeka ...... Hg przygotuj wytłumaczenie na te słowo NIELETNIA ;) Mam w pracy 30 letnia dziewczyne i mowia ze to dziecko przy nas ;) czyli to stalo sie powszechne , ze dziewczyny kolo 30 to dziewczęta :) Gdyby mozna bylo, to bym Tobie As dala na czas gojenia ran moja skore ;) bo moja goi sie wspaniale, jednego dnia odrąbię palucha a drugiego juz jest zrosniety ;)

Gość Kasiomuszka
Moze ta zmiana lekarza bedzie dla Ciebie korzystniejsza As :) czasem zycie zaskakuje i ten lekarz moze okazac sie lepszym wyborem dla Ciebie niz tamten :) nie boj sie, bedziesz zdrowa :)

Zmiana jest niekorzystna, bo zamiast lekarza ze specjalizacją idę do chirurga ogólnego, co w moim przypadku jest nie bardzo na miejscu :/ A tym bardziej wkurza mnie fakt, że w poradniach specjalistycznych przyjmują zwykli chirurdzy czy interniści, a lekarzy z danymi specjalizacjami jest bardzo mało :/

Kasiu tylko nie pomyl szklarniowego ogórka z tymi małosolnymi ;)

Modelko pytałaś o krwawnik. Odstawiłam go przez przesunięcie okresu, a nie wróciłam do niego, bo po tym jak się kilka razy skusiłam na sos czosnkowy dostałam silnej reakcji alergicznej w postaci wykwitów w różnych miejscach, w tym na obu dłoniach, gdzie skóra mnie cały czas swędzi, zaczęła się przesuszać i pękać od nieświadomego drapania. Po maści sterydowej te największe i najmniejsze zmiany mi przygasły, ale jeszcze mam problem z prawą dłonią i karkiem. Na domiar złego przy tym remoncie pogryzły mnie meszki, po których puchnę i jestem jeszcze trochę obolała.

Gość Kasiomuszka
HahahahahHHahshagzhahahsha As ale mnie rozbawilas az mi sie znow literki pomieszaly ;) hahaha dobre z tymi ogorkami hahaha a wiesz zadtanawialam sie nad tym czy moglabym te malosolne polozyc na oczy ;) smieje sie sama do siebie haha i robie bledy przez te oczy ;)

Małosolnego położyć na usta i ćwiczyć silną wolę, aby go nie zjeść :P

Gość Kiciomusxks
Hahahaha As rozwalilas mnie tym ogórem na ustach ;) placze ze smiechu

Gość Kocimuchs
A wiesz znow sie dzis zsynchronizowalysmy bo oczekiwalam do 5 na Twoje przebudzenie i teraz jak piszesz o diecie i nic do buzi nie wkładać, to odrazu musze wam napisac, ze dzis nastąpił przełom ;) jesli chodzi o moje lakomstwo ;) zjadlam dzis : rano kilka borowek i kawa przy makijazu porannym ; papierowki dwie z rynku brziskwinia o dziwo jedna ;) o 14 zsiadle mleko z pomidorem do srodka mala rozpuszczalna Iiiiiii Koniec To bylo wszystko i odrazu jestem szczesliwsza :) Kilogramy jednak powodują stany obnizonego nastroju ;) Traz dzieki wam stracę ten zbędny balast ;) Trafilas As w setkę z tym postem o ogorku ;)

Gość Kasiomuchs
Dziewczyny dziennie łyżka oleju lnianego, podobno super na wlosy i skore . Moze nam pomoze na te nasze alergie ;)

Ja dopiero będę pościć jak do pracy uda mi się pójść ;) Teraz siedzenie w domu dobrze nie wpływa na moją dietę, metabolizm i pory posiłków :D Zawsze coś się zje, bo w domu wszystko kusi, a najgorsze są wycieczki związane ze zwiedzaniem lodówki :D Do tej pory mam problemy ze ściągnięciem się skóry na brzuchu do stanu z przed 6-7 miesiąca ciąży :P Aż się do tej pory dziwię gdzie ten mój klocuś się tam mieścił, bo dopiero od 7-go miesiąca zaczął mi się brzuszek pojawiać. Jak leżałam na patologii ciąży, to się inne kobietki dziwiły, że jestem tydzień po terminie. Jak synek miał 3 miesiące, to po mnie nie było widać, że byłam w ciąży, tylko ten jeden wałek jak po zapasieniu świątecznym został :P :D i oczywiście jak na tamten czas ogromny biust po którym zostało tylko wspomnienie i rozciągnięta skóra :/

Coś mi się Twoja głupawka udziela, że piszę takie durnoty :D Chyba większość kobiet ma problem z motywacją i powrotem do ćwiczeń po lekkich zaniedbaniach ;)

Gość Kasiomuszka
Dzis pojde spac moi kochani o 22. Chcialabym zebyscie mi sie przysnili . Zawsze jak z wami pisze to wyobrazam sobie Wasze buzie, bo ja jestem wzrokowiec i wszystko sobie wyobrazam :) mam wtedy wizje , bycie wzrokowcem pomaga w zyciu :) Dzieki Wam ten dzien mialam mily i wesoly a ten ogorek As nie trafi do mojej buzi , teraz cokolwiek bede chciala włożyć do mojej buzi to pomysle o Tobie i o ogorku :) A zielonego ogora mam w lodowce i zaraz narzuce go na oczy i moze cala buzie. Jutro opowiem Wam sen ( jesli bedzie ) As jakis czas temu pisalas o szczepieniu dla synka, zabezpieczyłas synka przed ta choroba czy zrezygnowałas ? W przedszkolach wylegarnia zarazkow ale to jeszcze zalezy gdzie, bo napewno nie wszedzie sa takie epidemie. Teraz tyle tych szczepień, ze niewiadomo na co sie zdecydować :) Moja corka to nawet lamblie złapała i od tych lamblii zaczely sie bole glowy, brzucha i tak do dzis. Chociaz te diety swoje, ktore stosuje, rano kasza jaglana i takie rozne ma swoje sposoby to od kilku miesiecy nie bylo migreny , oby tak zostalo. Kiedys modlilam sie by te migreny przeszly na mnie i co ciekawe ;) zaczela mnie bolec jakis czas ( teraz juz nie) ale ja tez nadal bolała. Czyli moja modlitwa na nic sie zdala bo wtedy obie mialysmy , tyle ze ja lekkie takie, ze mozna wytrzymac a ona musi wtedy lezec i nie widzi na oczy. Nieraz do szkoly po nia bieglam lub taksówką jechalam by szybko ja zabrac , wtedy nie widziala na oczy - migrena z aura. Wtedy nie moze byc sama poza domem. Jak pojdzie znow na uczelnie w październiku to znow bede sie martwic.

Pierwszy raz od dawna mamy tak przeciągnięty remont. Po długich negocjacjach na ścianach pojawiła się jasna farba zamiast tapet. Do tego pomysłu wrócimy jak trzeba będzie maskować ściany ;) Na razie wszystkich wkurzało łatanie ścian i równanie kantów przy framugach. Nie ma jak ruszenie się za "naprawy" po 16-latach od położenia poprzednich tapet :D

Gość Kasiomuszka
Puk puk strone nam zamurowali ? ;) Pamiętacie " seksmisje" jakie bylo haslo, zeby winda zjechala na dol ? ;) hehe ;) ale sie wtedy pokladalam ze smiechu jak pierwszy raz ogladalam. Kazdy czekal na hasło a tu takie cos ;)

Jak sobie pomyślę, że jeszcze w łazience nad kafelkami mamy około 10-15 cm pas odparzonej farby do zdarcia i też powtórka z rozrywki na małą skalę, to aż mnie telepie.

Gość Kasiomuszka
As mam fajne ćwiczenie na brzuszek, moje leniwe ćwiczenie. Nie wiem czy juz kiedys o tym pisalam, gdzies napewno. Klade sie na mate na plecach, podciagam nogi, plecy i glowa leza na podlodze a tylko zgiete razem podciagniete nogi przerzucam raz na jedna strone podlogi raz na druga. Piety na podlodze i tylko przerzucam biodra z nogami :) pomaga to tez na kregoslup i poczujesz jak pieknie pracuje talia i brzuszek. Akurat talia to moj atut i lubie mimo nadwagi pracowac nad nia, by nie stac sie kolkiem. Te cw. pieknie rzeźbi tez bioderka i po tych ćwiczeniach zrobily mi sie takie fajne doleczki na kościach biodrowych, jakies tam miesnie sie ukształtowały w tych miejscach od tych wlasnie ćwiczeń. Na poczatku ciezko przerzucac tymi biodrami ale pol godziny dziennie i wycwiczysz sobie brzuszek :) podczas tego cw. bardzo czuc jak miesnie pracuja :) ja do godziny czasem to robie. Spodoba ci sie bo wcale nie trzeba wiele zachodu a zobaczysz różnice . Ja wtedy nakładam słuchawki i sobie cwicze a czas leci :)

Gość Kasiomuszka
As glupawki sa fajne :) i wiem, ze to robilas dzisiaj dla mnie , zebym sie usmiechnela :) dziekuje As , udalo ci sie ;) hehe

Musiałabym mieć tych ćwiczeń wzory lub wizualizację, bo też jestem wzrokowcem.

Gość Kasiomuszka
Asuś dobrze pisalismy , ze ten remont zaszkodzi tobie na zdrowiu , no i dostalas alergii. Jak zaczela mi sie pokrzywka i mialam cienkie biale krwinki to rodzinna zapytala czy byl jakis remont w domu, w ktorym uczestniczyłam, ze remont ma zly bardzo wplyw na organizm