Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
To ćwiczenie przeczytasz dwa razy i bedziesz wiedziala jak to zrobic :)

Kochana ja zmykam położyć spać mojego nicponia. Jak coś to Dobranoc :)

Gość gość
As moze to zapalenie atopowe skory, czy wykluczono te schorzenie ? Bo tak jak opisalas to podobnie wyglada

Gość Kasiomuszka
No wlasnie ja tez ide juz, milej nocy As Modelko i Hg . :) Czekam na dobranocke od Modelki :)

Gość ojj stara modelka bez związku
W ramach dobranocki napiszę Wam co mi się przydarzyło. Wczoraj o 22 w nocy miałam telefon. Nie będę wchodzić w szczegóły bo to dłuższa historia ale ów rozmowa nie była przyjemna i jak mało co w ostatnim bardzo długim czasie totalnie wyprowadziła mnie z równowagi. Do niestety - moja wina - takiego stopnia, że wyłącznie z mojej strony poszła wiązanka słów niecenzuralnych połączona z wywrzeszczeniem się na ów osobnika - z czego nie jestem dumna :o Ów osobnik starszym pan jegomość, wybitny megaloman połączony z przekonaniem o swojej nieomylności nawet w temacie o którym sam nie ma pojęcia ale z podejściem z góry do wszystkich dookoła z racji nazwiska i hrabiowskiego pochodzenia. I złorzeczący na wszystko. Więc totalnie wyprowadził mnie ów z równowagi co wiązało się z tym, że po tym telefonie musiałam posiedzieć na kompie i pozmieniać pewne pliki wg ichniejszego widzimisię po g. 22 w nocy aby to powtórnie jeszcze móc wysłać. Choć ktoś tam te pliki miał w ciągu dnia ode mnie już trzy dni temu ale nie raczył przez ten czas i w ciągu dnia się do nich łaskawie odnieść. Więc totalnie wzburzona co nie dzieje się u mnie na co dzień nie mogłam w ogóle usnąć. Dlatego też wczoraj tak późno się tu pojawiłam przez tą całą wcześniejszą sytuację. Potem nawet o 01 w nocy wyszłam z łóżka wypić kubek ciepłego mleka żeby móc zasnąć bo tak mnie męczyła jeszcze ta cała sytuacja. Nawet nie chciało się mi się czytać książki. I dzisiaj rano wstałam w wiadomym humorze ze świadomością, że znowu będzie powtórka z rozrywki z ów jegomościem bo wcześniej byliśmy w pewnych sprawach umówieni. I otwieram rano na chybił trafił książkę "Jezus Mówi do Ciebie" i czytam: x 22 Stycznia STARAJ SIĘ MI UFAĆ w coraz liczniejszych sferach swojego życia. Wszystko, co burzy twój spokój, jest zarazem szansą rozwoju. Zamiast uciekać przed takimi wyzwaniami, zaakceptuj je, gotów na przyjęcie błogosławieństw ukrytych pod płaszczem trudności. Jeżeli wierzysz, że panuję nad wszystkimi aspektami twojego życia, możesz Mi ufać w każdej sytuacji. Nie trać energii na ubolewanie nad tym, że jest tak, jak jest, ani na myślenie o tym, jak mogłoby być. Zacznij od teraz: przyjmij sytuację taką, jaka jest, i szukaj Mojej drogi. Zaufanie jest niczym laska, na której możesz się wesprzeć, pnąc się ze Mną ku górze. Jeśli będziesz konsekwentnie darzył Mnie zaufaniem, odciąży cię tak bardzo, jak to będzie konieczne. Zaufaj Mi z całego serca i nie polegaj na własnym rozsądku. x Ps 52, 10; Prz 3, 5-6 x I załącznik: Ps 52, 10 10 ,Ja zaś jak oliwka zielona w domu Bożym zaufam na wieki łaskawości Boga. x Prz 3, 5-6 5 Z całego serca Bogu zaufaj, nie polegaj na swoim rozsądku, 6 myśl o Nim na każdej drodze, a On twe ścieżki wyrówna.

Potem w ciągu dnia chodzę z poczuciem winy, że jednak dość mocno przesadziłam, że pozwoliłam się wyprowadzić z równowagi i ciążyło mi to jak jakiś beton na plecach... I tak z ciekawości otwieram na chybił trafił wiadomą książeczkę i czytam: x "UFAJ MI z głębi swojej istoty. Właśnie tam obcuję z tobą nieustannie. Gdy czujesz się podenerwowany i przemęczony, nie miej do siebie żalu. Jesteś tylko człowiekiem i wir wydarzeń czasem będzie cię przytłaczał. Zamiast wyrzucać sobie swoją ludzką słabość, pamiętaj, że jestem zarówno z tobą, jak i w tobie. J e s t e m z tobą przez w s z y s t k i e dni i zamiast cię potępiać, dodaję ci otuchy i służę wsparciem. Wiem, że gdzieś w głębi, tam gdzie mieszkam Ja, nieustannie doświadczasz Pokoju. Zwolnij na chwilę tempo życia. Wycisz swój umysł w Mojej Obecności. Dzięki temu usłyszysz, jak błogosławię cię błogosławieństwem zmartwychwstania: P o k ó j c i. KOL 1,27; MT 28,20; J 20,19" x To nie jest przypadek, że akurat otwarły się te a nie inne fragmenty :)

I Dobranocka - do której się uśmiecham :) x "BACZ NA SŁOWA. Słowa mają moc błogosławienia, ale mogą też głęboko ranić. Gdy nie przywiązujesz wagi do swoich słów lub wypowiadasz się w negatywnym tonie, krzywdzisz zarówno siebie, jak i innych. Umiejętność werbalizowania myśli jest wyłącznym przywilejem tych, których stworzyłem na swoje podobieństwo. Mając tak potężną moc, potrzebujesz kogoś, kto pomoże ci odpowiedzialnie ją wykorzystać. Choć świat przyklaskuje błyskotliwym ripostom, Moje wytyczne są zgoła inne: bądź chętny do słuchania, nieskory do mówienia, nieskory do gniewu. Od jakiegoś czasu uczę cię modlić się słowami: „Pomóż mi, Duchu Święty” przed odebraniem telefonu i już zauważasz korzyści płynące z tego zwyczaju. Teraz zastosuj tę metodę w bezpośrednich rozmowach z ludźmi. Gdy milczą, pomódl się, zanim się do nich odezwiesz. Gdy mówią, pomódl się, zanim odpowiesz. Choć te modlitwy trwają zaledwie ułamek sekundy, sprawiają, że uświadamiasz sobie Moją Obecność, a wtedy Mój Duch przejmuje kontrolę nad twoją mową. Gdy twoje negatywne nawyki w komunikacji zaczną się zmieniać, poczujesz zdumiewający przypływ Radości. x Prz 12,18; Jk 1,19; Ef 4,29"

Teleranek ;) x 19 Stycznia SZUKAJ MOJEGO OBLICZA, a znajdziesz więcej, niż mógłbyś sobie wyobrazić. Niech Mój Pokój strzeże twojego serca i myśli. Jestem jak chmura Pokoju, która swoim deszczem napełnia sadzawkę twojego umysłu. Istotą Mojej Natury jest zsyłanie błogosławieństw. Istotą twojej - przyjmowanie ich z wdzięcznością. To układ idealny, obmyślony jeszcze przed powstaniem świata. Oddawaj Mi cześć, przyjmując Moje błogosławieństwa z wdzięcznością. Jestem celem wszystkich twoich poszukiwań. Gdy będziesz Mnie szukać, znajdziesz Mnie i poczujesz się spełniony. Kiedy twoją uwagę pochłaniają mniej istotne cele, Ja schodzę na dalszy plan. Wciąż jestem przy tobie, patrzę i czekam, ale ty zachowujesz się tak, jakbyś był sam. A przecież Moje Światło rozświetla każdą sytuację, jakiej stawiasz czoła. Żyj promiennie, skupiając się na Mnie w każdej chwili swojego życia. Nie pozwól, aby cokolwiek odwiodło cię od szukania Mnie. Ps 27, 8; Flp 4, 7; Jr 29, 13

Załącznik :) Ps 27, 8 8 O Tobie mówi moje serce: «Szukaj Jego oblicza!» Szukam, o Panie, Twojego oblicza; 🌻 Flp 4, 7 7 A pokój B/oży, który przewyższa wszelki umysł, będzie strzegł waszych serc i myśli w C/hrystusie J/ezusie. 🌻 Jr 29, 13 13 Będziecie Mnie szukać i znajdziecie Mnie, albowiem będziecie Mnie szukać z całego serca

Do wpisu z wczoraj załącznik: Prz 12,18 18 Nierozważnie mówić - to ranić jak mieczem, a język mądrych - lekarstwem. x Jk 1,19 19 Wiedzcie, bracia moi umiłowani: każdy człowiek winien być chętny do słuchania, nieskory do mówienia, nieskory do gniewu. x Ef 4,29 29 Niech nie wychodzi z waszych ust żadna mowa szkodliwa, lecz tylko budująca, zależnie od potrzeby, by wyświadczała dobro słuchającym.

Gość Kasiomuszka
Widze ze moj poranny post nie przeszedl wiec musze za chwile napisac nowy. Ponawiam : Witajcie czlowieczki i zycze Wam milego dnia.

Gość Kasiomuszka
Modelko co to za durny dziad Cie wkurzyl? jak mozna dzwonic do kogos o 22 i psuć komus wieczor i noc. Napisz Modelko o co chodzilo temu popaprancowi. Bardzo dobrze zrobilas, ze puscilas mu wiazanke , ja bym ci jeszcze w tym pomogla . Z niektórymi tak trzeba.

Gość Kasiomuszka
Jestem jak nowo narodzona. Zasnelam moze kolo 23. Dzis juz oczy sa zdrowe ;) Wieczorem bylo mi bardzo zimno, kicia ulozyla sie kolo mnie i ogrzewala mnie, tez zasnela jak kamien wtulona we mnie. Chcialam miec sen i opowiedziec go Wam ale nic mi sie nie snilo ;) albo nie pamietam.

Gość Kasiomuszka
Przegladalam stary temat i natknelam sie na post Nostradamusa jak przyznał sie , ze jest romantykiem ;) a ja zwyzywalam Hg od romantykow a to Nostra byl ;) przepraszam Hg, pokrecilam cos , on lubi spokojna muzyke instrumentalna a ty gitarę :) wszystko mi sie pomylilo ;) Nasza As super opowiadała horrory swego zycia :) miala jeszcze opowiedziec ;)

Ja też czytałam kilka pierwszych stron. Zanim zaczęłam się podpisywać, to bardzo kulturalnie pisałam z Wami i nawet Słowianin był kulturalnie zjechany od góry do dołu. Nawet sobie przypomniałam jakich sformułowań użył w stosunku do mojej osoby. Cenzuralne to nie było.

Kasiomuszka dziś x Dzwonił w pilnej potrzebie. Z tym, że już pogodziliśmy się i nie wracamy do tematu :) Wspomniałam tu o tym bo pięknie z tych negatywnych emocji doprowadziły do równowagii te teksty, które do mnie mówiły :)

Gość To ja od kota
Oooo dzuewczyny napisały , fajnie ,Modelko ja pozniej to obejrze i powiem ktore to cw :) milo mi ze znalazłas cwiczenia ktore przypominają moje. Pozniej dokladnie napisze jak to wyglada bo chyba niezbyt dokladnie opisalam . Moje obie nogi ida razem raz na lewo raz na prawo nie odrywajac piet :) pozniej dokladnie napisze :) uwielbiam Was :)

Gość To ja od kota
Modelko jestes dzielna i wszystko dobrze sie jednak skonczylo . Teoj sposob byl jednak lepszy bo ja ... bo ja to bym go tydzien rypala albo dluzej a i jesCze bym niejedno zrobila. Twoja książka otworzyła sie na pieknych tekstach, ktore ci pomogły w walce z nim a moja ksiazka jak by sie otworzyła to bylby w niej taki tekst : walnij go w morde, po jajach , napluj mu w gebe i skopa i zmieszaj z gnojówką " hehe

Gość To ja od kota
Ale zesmy jeździli po slowianinie hahaha a ja tak dawalam , ze az mi glupio teraz czytac to wszystko i chyba on po mnie nie jezdzil. I tak sobie mysle dlaczego, chyba to byla jego gra. A mowie wam jak go policja straszylam za narkotyki hahaha , jego reakcja bezcenna a inny ktory z nim chvial ćpać to pisal , ze ma babcie ktora ma znajomosci i go wybroni a ja na to, ze zadna babcia nie zdoła go wybronić, zeby nawet nadziei zadnej nie mial hehe ;)

Gość To ja od kota
Modelko tak jak ona przenosi nogi ale moje sa razem zlaczone a ona rozdziawia te nogi i robi wolno a ja szybko rzucam biodrami raz na lewo raz na prawo czyli : - leze na plecach - podciagam nogi do siebie ( sa zgiete w kolanach) - pracuja tylko nogi i biodra - gdy nogi sa zgiete i zlaczone to przenosze je raz na prawa strone i dotykam boczna stroną kolana podlogi , potem odrazu przenosze nogi na lewa strone i dotykam podlogi boczna strona kolana, - obie nogi caly czas sa przytulone do siebie , pracuja razem, tylko nogi z biodrami Wymyslilam sobie sama to ćwiczenie ,bo mi zalezalo , by cwiczyla tylko dolna czesc ciala, by biust nie tracił kalorii ;) nie jest duzy , wiec szkoda mi go tracic tymbardziej . Ona na youtube jedna noge wykreca ale tez tak jak ja przenosi z biodrami na bok na podloge i robi to bardzo wolno. Ja zasuwam szybko i bardzo czuje jak pracuje brzuch talia biodra i rozciagaja sie miesnie kregoslupa ledzwiowego. Niby leniwe ćwiczenie bo sobie leze jak glupia ale biodra daja czadu.

Gość gość
No i stoi i ani w te ani nazad

Gość gość
123456890 ;) moze teraz ruszy

Gość gość
Mam Napisac 30 Postow Zeby Sie ruszylo ? Kpina Wstyd Hańba Potępienie

Dobranocka x ZAPRZYJAŹNIJ SIĘ ZE SWOIMI ŻYCIOWYMI PROBLEMAMI. Choć wiele spraw wydaje się dziełem przypadku lub niesprawiedliwym zrządzeniem losu, pamiętaj, że sprawuję nad wszystkim zwierzchnią władzę. W s p ó ł d z i a ł a m z tobą we w s z y s t k i m dla t w o j e g o dobra, ale tylko wtedy, gdy darzysz Mnie zaufaniem. Wszystkie twoje problemy mogą cię czegoś nauczyć, stopniowo przemieniając cię w arcydzieło, które miałem w zamyśle, stwarzając cię. Te same problemy staną się kłodą, na której się przewrócisz, jeśli zareagujesz nieufnością i nieposłuszeństwem. Zaufać czy stawiać opór - wybór należy do ciebie; będziesz musiał go dokonywać wiele razy w ciągu dnia. Jeśli chcesz zaprzyjaźnić się ze swoimi problemami, po prostu dziękuj Mi, że je zesłałem. Ta prosta czynność otworzy twój umysł na możliwość czerpania korzyści z kłopotów. Uporczywym problemom możesz nawet nadać przydomki - dzięki temu staną ci się bliższe i przestaną budzić grozę. Przedstaw Mi je i pozwól, abym je objął Moją kochającą Obecnością. Być może nie odsunę od ciebie twoich problemów, ale Moja mądrość jest tak wielka, że mogę wykrzesać dobro z każdego z nich. Rz 8, 28; 1 Kor 1, 23-2

Załącznik Rz 8, 28; 8 Wiemy też, że Bóg z tymi, którzy Go miłują, współdziała we wszystkim8 dla ich dobra, z tymi, którzy są powołani według zamiaru. x 1 Kor 1, 23-24 23 my głosimy C/hrystusa ukrzyżowanego, który jest zgorszeniem dla Żydów, a głupstwem dla pogan, 24 dla tych zaś, którzy są powołani, tak spośród Żydów, jak i spośród Greków, C/hrystusem, mocą B/ożą i mądrością B/ożą. 25 To bowiem, co jest głupstwem u B/oga, przewyższa mądrością ludzi, a co jest słabe u B/oga, przewyższa mocą ludzi.

Gość To ja od kota
Witam ludziki ;) Dziekuje Modelko za piekna dobranocke. Spodobalo mi sie w niej, zeby nadać przydomki zmartwieniom, zeby je nazwac :) musze tak zrobic ;) wymysle cos fajnego i sprobuje sie smiac z nich. Wczoraj mialam taki sam dzien jedzeniowy jak przedwczoraj. Czyli tez kilka papierowek ( znalazlam miejsce gdzie moge kupic te brzdace prawdziwe) pozniej jogurt naturalny z wielkim wkrojonym pomidorem malinowym bez soli i do wieczora nic a potem ugotowalam jajka i zjadlam dwa bez chleba i soli i na koniec 20 deko borowek i kilka malin ;) i cwiczenia pol godziny Spodnie zrobily sie luzniejsze i niedlugo moze wejde w rozmiar 38 ktory bardzo dlugo czeka w szafie ;) Bardzo szybko chudne i szybko tyje , u gory jestem drobna , wiec nadwagi mocno nie widac , co mnie ratuje ;) A nastroj odrazu sie poprawil :) to dzieki Wam wszystko :) Zycze Wam ludziki milego dnia i milych chwil z rodzina :)

Gość To ja od kota
Moge Panstwa zapytac o co chodzi z tym "złotym pylem" ? ;) Modelko ?

Gość To ja od kota
Czytalam sobie nasze wychodzenie z ciala cz. 1 Ale wstyd ;) ale mi glupio. Jestem na 28 stronie, ale pieprzylam glupoty ;) nie jestem zadowolona, powinnam cos z mózgiem zrobic ;) Musze sie zmienic :( Ten temat to kontynuacja mojej istnej glupoty , postaram sie ;) Modelka byla juz na pierwszej stronie a ja pytalam niedawno kiedy weszla na nasz temat. Hg tez byl juz odrazu na pierwszej stronie. Posty As wszedzie poznam. Wszyscy pisza na poziomie a ja ? Glownie na pierwszym miejscu chcialam przeprosic Hg za wszystko ,co tu napisalam. Widocznie wtedy na pierwszym temacie przeoczylam albo zapomnialam o jego poscie, w ktorym napisal, ze ma żonę a ja jemu tutaj dokuczalam z szukaniem Branki. Modelke przepraszam, ze nakrecalam to wszystko, ze chcialam Was zbliżyć. Jestem pusta jak makowka. Dobrze, ze Hg przypomnial mi tamten temat i poczytalam go od poczatku, bo dalej bym brnela w swoim kretynizmie. Jeszcze raz wszystkich przepraszam za moj mózg- bezmózg. Dziekuje, ze ze mna wytrzymujecie. Chyba udam sie do egzorcysty ;) Milego popoludnia Wam zycze, mam moralniaka.