Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wspólna kąpiel dzieci 2 i 5 lat

Polecane posty

Gość gość

córkA MA 5 lat, synek 2,5. Uwielbiają wspólne kąpiele w wannie, wtedy jest najlepsza zabawa. Ja tylko się zastanawiam, czy pozwalać im na takie wspólne kąpiele czy jednak kąpać ich już osobno? Jak sądzicie?

Gość gość
Uważam, że nie manic zdrożnego w takiej kąpieli. To przecież małe dzieci.

Gość gość
Spokojnie, nie ma w tym nic złego, to normalne. Ja tez pamiętam kapalam sie z bratem, a jest miedzy nami 3 lata różnicy. Miałam wtedy jakos 6 lat

Gość gość
a ja uważam, ze dzieci sa jeszcze male aby siebie się wzajemnie wstydzić, ale dla mnie ejst to totalnie NIEHIGIENICZNE!! dlatego moje dzieci kazde z osobo się kąpaly!1 nigdy razem. Co innego prysznic, ale do wanny dziei razem nie wskakiwaly, kazde miało swoją swiezą i czystą wode

Gość gość
Ja tam nie widzę przewwskazań

Gość gość
Ja też nie będę kąpać dzieci razem właśnie ze względów higienicznych. Do dziś pamiętam traumę, jak podczas kąpieli z młodszym bratem (chyba byliśmy w podobnym wieku jak dzieci autorki, ja miałam 5 lat) on zrobił kupę do wody. Nigdy więcej nie chciałam z nim wchodzić do jednej wody, płakałam przed taką kąpielą, a i tak mnie zmuszano. Chyba rodzice chcieli wodę oszczędzić lub czas, nie wiem.

Gość gość
Ja nie widze w tym nic zdrożnego, to dzieci ale u mnie tego nie praktykuje wlasnie ze wzgledow higienicznych. Moi rodzice tez nigdy nie kąpali mnie z bratem. Ale kazdy robi jak uwaza.

Gość gość
A co jest złego w kapieli rodzeństwa? jak łazicie na basen i kapiecie się ze starymi prykami to jest to higieniczne?

Gość gość
Dzieciaki naturalnie zaczynają się wstydzić w pewnym wieku i wydaje mi się, że wtedy będzie odpowiedni moment na oddzielną kąpiel. Ja też czasami kąpałam się z bratem, byliśmy w podobnym wieku jak twoje dzieci i w zasadzie nawet tego nie pamiętam - znam to ze zdjęć w rodzinnym albumie.

Gość gość
No ja na basen nie chodzę, kąpię się jedynie w morzu. A najbardziej obrzydza mnie jacuzzi na basenie, 8 obcych osób moczy się w jednej wannie, brrrr :o