Gość White Pain Napisano Maj 14, 2016 Czy ktoś miał problemy z ciśnieniem podczas półpaśca? Może opiszę swoją chorobę. Któregoś dnia poczułam kłucie w brzuchu w okolicy pępka i pod żebrami z jednej strony. Następnie zaczęła mnie potwornie boleć okolica kręgosłupa na tej mniej więcej wysokości. Niedługo potem pojawiła się charakterystyczna wysypka z przodu i na plecach. Uczucie ucisku na rdzeń kręgowy (czy coś podobnego) było bardzo niepokojące, kurczyły mi się mięśnie na plecach i bałam się, że uszkodzi mi to kręgosłup. Lekarz przepisał mi Heviran (3x2 tabl. dziennie) i Pudroderm do smarowania. Po tym było jakby lepiej, choroba powiedzmy minęła, chociaż kilka razy próbowała wrócić - poradziłam sobie dużymi dawkami witaminy C i B1, lizyny, brałam też Groprinosin. I zastanawiają mnie trzy sprawy, bo nigdzie w Internecie o tym nie piszą. Czy półpasiec powoduje skoki ciśnienia? Parę razy w nocy, gdy miałam te skurcze koło kręgosłupa, mierzyłam sobie ciśnienie i dochodziło nawet do 190, więc okropnie wysokie. A kilka godzin w gabinecie lekarskim ciśnienie już było w normie. Dodam, że nie denerwowałam się wtedy specjalnie, już wiedziałam co mi dolega. W trakcie choroby miałam czerwoną twarz. Czy ktoś miał może podobne objawy? I ostatnia rzecz - czy to normalne, że czułam się, jakbym miała wysoką gorączkę, a termometr pokazywał temperaturę normalną? Tuż po chorobie, gdy robiłam coś męczącego, to kompletnie nie miałam na nic siły i po wysiłku temperatura mi spadała poniżej normy. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym choróbskiem to chętnie poczytam, bo boję się, że może wrócić i wolałabym uniknąć problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach