Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćka

Toksyczny zwiazek

Polecane posty

Gość gośćka

Witam przebywam za granica i tu wlasnie poznalam mojego partnera. Jestesmy razem dwa lata a ja zaszlam w ciążę. Kiedy mu o tym powiedziałam kompletnie sie zmienil w stosunku do mnie. Mieszkamy ze soba 1.5 roku a teraz to ja jestem intruzem. Jestem w ciazy 8 tygodni i jest to ciąża zagrozona, musze lezec w domu a tak czy inaczej nie wiadomo jak to sie skonczy. Nie dostaje od niego zadnego wsparcia a tak bardzo go potrzebuje. Słyszałam milion wyzwisk i oskarżeń mimo iz wie ze nie wolno mi sie denerwować. Przestaje sobie radzic jestem tu sama a on traktuje mnie jak smiecia. Jak tu sie uwolnic?

Gość gość
bedzie dobrze..nie przejmuj sie...ale chu/j z niego

Gość gośćka
Jak ma byc dobrze jestem za granica sama rodziców mam chorych w pl a on mnie tak zniewaza a ja boje sie o dziecko i chcialabym miec normalną rodzinę. Jestem zalamana

Gość gość
Gdzie mieszkasz,w jakim kraju? Jak w UK to szukaj pomocy!Tam jest dobra opieka panstwa,zglos sie gdzies,wezwij policje jak Cie wyzywa,nie daj sie ponizac! Masz swoje pieniadze?

Gość gośćka
W Irlandii. Moj lekarz zgłosił mnie do pomocy psychologicznej bo twierdzi ze zaden lek tak nam nie pomoze jak spokój. On widzi tylko siebie i to ile nieszczescia to dziecko wniesie do jego zycia. Ciezko jest zyc z takim człowiekiem ale ciezko go tez zostawic. Nie moge pozwolic na to zeby nas zniszczyl

Gość gośćka
Tak pracuje tylko teraz jestem na zwolnieniu.

Gość gość
Cholera co z tymi facetami! Dziewczyno, jesli on jest toksyk, to wierz mi -nic sie nie zmieni. A co mozesz zrobić? Powoli wycofywać sie z tego związku. Proponuję zrobic sobie plan dzialania i próbować realizować. Poproś tez o pomoc rodzinę. Na kafeterii jest strona o molestowaniu psychicznym Wejdż i poczytaj. Wiedza bardzo ci sie przyda. A czy skorzystasz-to juz Twój wybór. :-) Pozdrawiam http://f.kafeteria.pl/temat/f4/czy-jestes-w-zwiazku-w-ktorym-partner-molestuje-cie-psychicznie-cz3-p_4458964

Gość gość
Dziewczyno,uciekaj gdzie pieprz rosnie. Wynajmij jakis maly pokoik chociaz,potrzebujesz spokoju,zglos sie moze do domu samotnej matki.Dla Ciebie teraz spokoj jest potrzebny,nie patrz na faceta,jak mozna byc takim zadranym k*****m i molestiwac kobiete w ciazy?! Czy on wczesniej tez taki byl?Czy to Irlandczyk jest?Ja mam mega negatywne wspomnienia ze zwiazku z pol-Irlandczykiem.

Gość gośćka
Napewno poczytam. Ciezko mi poprostu za suzo zwalilo mi sie na głowę. Ciaza, jego zachowania i wiadomosc ze nie wiadomo co z ciążą bedzie. On ma tzw humory a to ja jestem w ciąży. Ja nie mam prawa zle sie czuc lub jakis potrzeb. Sama place za badania i leki.

Gość gośćka
Nie był taki wczesniej. Ja wiele mu pomoglam bo ma dziecko z kobieta z ktora nie był a mial przez nia wiele problemów. Zaakceptowalam nas jako rodzine. Teraz slysze ze w sumie to nie byl taki wielki szok jak ona była w ciąży, tylko ze to ja z nim mieszkam i jestem jego dziewczyna. Jak sie zdenerwowal bo sie klocilismy powiedzial ze ma nadzieje ze to dziecko strace i wtedy zostawi mnie w sekunde. Tak mi wstyd o tym mowic. Tak to obcokrajowiec.

Gość gość
Muzulmanin?

Gość gośćka
Nie Brytyjczyk

Gość gośćdobry
Wierz mi dziewczyno uciekaj najszybciej jak możesz. Z tego nic nie będzie jeszcze Ci krzywdę zrobi . Znam podobny przypadek z Polski . Para idealna na początku później dziecko i juz coś się zaczęło psuć a dziewczyna ślepo wpatrzona w niego . I powtarzała sobie że wszystko się zmieni . Do tego wszystkiego doszło drugie dziecko no i to był początek końca . Z tego wszystkiego on ją zostawił samą z dwójką dzieci i bez pieniędzy kuta.on jeden . Dobrze że miała wsparcie rodziców i bliskich i jako tako wszystko się ułożyło. Ale dopiero po tym przejrzala na oczy i stwierdziła że ten związek był od początku toksyczny. Dobrze Ci radzę poszukaj pomocy . Może poradz się rodziców co o tym sądzą i wtedy podejmij decyzję. Życzę Ci wszystkiego dobrego i tego aby wszystko się ułożyło i przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i dziecka .

Gość gość
gość dziś Muzulmanin? gośćka dziś Nie Brytyjczyk xxx Brytyjczyk, ale czarny, co?

Gość gość
Teraz slysze ze w sumie to nie byl taki wielki szok jak ona była w ciąży, tylko ze to ja z nim mieszkam i jestem jego dziewczyna. xxx przetłumacz bo nie rozumiem

Gość gość
Brytyjczyki to sa skurczybyki. Bylam z jednym.Zerwalam 2 dni temu po 2 latach zwiazku,dosc burzliwego(glownie przez jego pijanstwo).Zaczynam wszystko od nowa i jestem mega szczesliwa z tego powodu.Zrobil mi wode z mozgu a przynajmniej probowal.Na poczatku taki dzentelmen wielki,traktowal jak ksiezniczke,sniadania do lozka,kwiatki a potem wyzwiska i ciagle pretensje. Jestem osoba pracujaca na swoje utrzymanie,mieszkalismy razem w jego mieszkaniu(zagrzybione i zaniedbane,jak sie worowadzilam to przemalowalam bo bylo nieodswiezane od 11 lat),placilam mu co miesiac 700 funtow jako moj wklad w czynsz i rachunki,do tego jedzenie kupowalam za swoje dla naszej dwojki,nigdy na nim nie zerowalam,nigdy nie zapytalam o to aby mi dal kase na cos tam. On codziennie po pracy drinkowal albo w pubie albo w domu,a ja glupia krowa obiadki gotowalam,sprzatalam,prasowalam,targalam ciezkie siaty z zakupami bo samochodu nie mielismy.Do tego non stop wizyty u jego humorzastej mamuski,bo w nienajlepszym stanie zdrowia.Ile sie wysiedzialam w szpitalach to moje,kazdy praktycznie weekend to nocowanie u jego matki,zeby ja pilnowac. A jego siostra w tym czasie na wyjezdzie nad morzem z facetem. Po jakims czasie zaczelo mu odp*****lac i zaczal sie awanturowac,ze nie dam sobie w kasze dmuchac to bywalo glosno w domu. Dostalam troche drogich prezentow od niego,ale sama tez zawsze kupowalam dosc drogie tak no. za 300 f.Kupilam do domu lodowke,pralke i kuchenke i mikrogalowke,troche drobnych mebli,wyposazenia. A ten gnoj mi powiedzial kilka dni temu,ze zmarnowal na mnie kase bo musial za mnie placic!Co za cham podlu,utrzymywalam sie sama!Nazwal mnie "selfish b***h"...nawet nie znam dokladnego powodu,mysle,ze mu zal d**e sciska,ze zarabiam dobrze,ze jestem w Uk tylko 4 lata a mam pensje wyzsza niz polowa Anglikow.Zawsze mi podgadywal,ze powinnam kupic jego siostrze jakis prezent...zawsze jej dawalam z kazdej okazji ale on oczekiwal takim drogich bo niby mam kase i mnie stac.A jego siostra to baba po 50,bezdzietna,leniwa,jadaca na benefitach,jej prezenty dla mnie to uzywane ciuchy po niej...noz k***a co za rodzinka. Powiem Ci autorko,ze to sa niewychowane chamy,buraki,zupelnie inna kultura.Dla nich zwyzywac kobiete to jak puscic baka w kibli.Tylko zgrywaja takich kulturalnych a "f**ki" im z ust nie schodza.Dobrze Ci radze uciekaj!Dla dobra Twojego dziecka,moze masz jakas kolezanke,moze moglabys u niej pomieszkac za drobna oplata?Nie licz,ze facet sie zmieni,to sa s*******ny bez serca,uwierz mi,swoje juz przeszlam.Z szczesliwej,usmiechnietej dziewczyny stalam sie wrakiem czlowieka,ciagle mi wmawial,ze jestem niedobra i beznadziejna.

Gość gość
Brytyjczyk w irlandi? Jaja sobie robisz! A rozmawiasz po angieilsku?

Gość gość
Sorry za taka litanie,musialam to z siebie wyrzucic ale mam nadzieje,ze bedzie to przestroga dla autorki.

Gość gość
niech to będzie przestrogą dla ciebie a nie dla autorki! - jak znam życie to twój następny facet będzie taki sam - głupie Polki zawsze szukają pijaków, chamów i przemocowców - żeby czuć się jak w domu!!!

Gość gość
W jakim niby domu? Moze Ty mialas w domu patologie ale nie ja! Jak napisalam-na poczatku byl wymarzonym partnerem wiec skad mialam przypuszczac,ze tak sie zmieni?Jak sie polapalam to kopnelam w 4 litery.Jego rodzina od poczatku mi nie pasowala ale rodziny sie nie wybiera wiec staralam sie ich zaakceptowac. I zeby zaraz nie bylo glupich komentarzy,ze to Murzyn albo Muzulmanin,bo byl to bialy Anglik.I z wlasnego doswiadczenia jak i kilku znajomych to jest to najgorszy sort faceta w Uk.Sa aroganccy,mysla,ze sa pepkami swiata!Nie cierpie ich,dlugo bede leczyc traume.

Gość gość
trzeba było sobie poszukać konkubenta w brytyjskich wyższych warstwach społecznych a nie w beneficiarskim plebsie!

Gość gość
bo niby czym różni się twój angielski pijany gach z zagrzybionego sracza od lumpa z polskiej meliny - dla mnie niczym! sama wybierałaś - widocznie lubisz pijaków

Gość gość
Wiekszosc Brytyjczyjow to jest working class,ci z wysokiej klasy to jest garstka.

Gość gość
Jak napisalam-na poczatku byl wymarzonym partnerem wiec skad mialam przypuszczac,ze tak sie zmieni? xxx i nie pisz że się nagle zmienił, skoro na wstępie napisałaś że od początku był brudasem (mieszkalismy razem w jego mieszkaniu(zagrzybione i zaniedbane,jak sie worowadzilam to przemalowalam bo bylo nieodswiezane od 11 lat) i pijakiem (Zerwalam 2 dni temu po 2 latach zwiazku,dosc burzliwego(glownie przez jego pijanstwo)

Gość gość
gość dziś Wiekszosc Brytyjczyjow to jest working class,ci z wysokiej klasy to jest garstka. xxx owszem - ale working class to nie brudas i pijak jak konkubent tej mądrali powyżej!

Gość gość
Po pierwsze to klocilam sie z nim jak uwazalam,ze pije za duzo i padaly rozne slowa ale nigdy nie obrazliwe w moja strone.Dopiero pod koniec zwiazku stracil hamulce.Ja jestem abstynentka,nie pije nigdy i nigdzie ,fla mnie nawet jedno piwo dziennie to za duzo. Kwestia mieszkania.On ekstremalnie malo czasu w nim spedzal-praca i opieka nad matka.Ja lubie lad inporzadek,a kwestia grzyba to jest w 95% domow w Anglii. Moj ex mial wysokie stanowisko,zdecydowanie jak middle class ale pochodzenie working class a u nich tego sie nie przeskoczy,jak sie urodziles tak masz chocbys na rzesach stawal.Mysle,ze ptoblemem byla moja praca i dobra placa,facet wysokie stanowisko i dobre zarobki ale ja zarabialam i tak o 100f wiecej. Wy myslicie wlasnie zle,Wam sie kojarzy,ze tylko Angole na benefitach chlaja i sa brudasami a prawda jest taka,ze wiekszosc z nich to sa moczymordy,narkomani i furiaci.I to jest niezalezne of pochodzeni i zarobkow,znam pana glownego inzyniera w dobrej firmie ,zarobki powyzej 100 tys rocznie a dzien w dzien w pubie ,do domu prawie na czworaka idzie a w samym domu syf jak w chlewie.Znam pania dziennikarke z mezem z tytulem dr,ktory non stop po swiecie lata a pani wciaga kreski nosem tylko a trojka dzieci w samopas sie chowa.To jest Anglia,kraj wresnych,falszywych,egoistycznych ludzi!

Gość gość
ty nie byłaś w żadnym związku! - ty byłaś sublokatorką, która dawała landlordowi tyłka - zaczęłaś pretendować do roli pani domu więc dostałaś kopa i wyleciałaś - nie dorabiaj teraz ideologii!

Gość gość
Brytyjczyk to tylko mysli o tym zeby isc do pubu sie upic a potem wyrwac jakas panienke, moze sa wyjatki, jednak c***anowie najchetniej przesiedzieli by barach przy kieliszku..

Gość gość
no to po co pchacie im się w życie i do łóżek?

Gość gość
Jest jeszcze jedna kwestia-Brytyjczycy nie szanuja pieniedzy. To jest bogatszy kraj od Polski,o prace latwo i oni nie maja szacunku do pieniedzy. Mialam chlopaka z Anglii,on potrafil rozwalic swoja wyplate w tydzien na bzdury,potem jechal na kartach kredytowych. W Polsce ludzie zazwyczaj chca do czegos dojsc,cos sobie kupic,odlozyc na mieszkanie,na cos wartosciowego a Brytyjczycy maja to w nosie,dla nich liczy sie zabawa i przyjemnosci,nie maja duzych ambicji,Lepiej leciec na Ibize,przetanczyc kase i jakos to bedzie. Jak jestescie kobietami z ambicjami,macie plany na przyszlosc to nie polecam zwiazkow z Brytyjczykami,bedziecie im jeszcze piwka finansowac.