Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Firanella

Przedwczesna menopauza.

Polecane posty

Cześć. Czy są tu może młode dziewczyny, które przechodzą lub przeszły menopauzę ? Jakie miałyście objawy ? Ja po ciąży szybko zaczęłam miesiączkować, ale ostatnio miesiączki ani widu ani słychu, chociaż przed ciążą okres był regularny. Oprócz tego bardzo często i mocno się pocę, uderzenia gorąca, zimne poty, wahania nastroju. Boję się iść do lekarza, żeby nie usłyszeć tej diagnozy, ale będę musiała się wybrać :( Nie umiem sobie poradzić z myślą, ze to może być już. Ostatnio ginekolog stwierdził u mnie niewydolność ciałka żółtego i miałam przepisaną luteinę na wywołanie miesiączki. 2 cykle super, teraz nie biorę luteiny (tak jak mi zalecił lekarz) i znowu nie mam okresu. Może i moje obawy są na wyrost, ale przed ciążą zdrowie mi dopisywało. Teraz mam straszne problemy i zamiast zajmować się dzieckiem to non stop siedzę u lekarzy.

Gość gość
A twoja mama w którym wieku przeszła menopauzę

Gość gość
22 i menopauza? Chora jesteś??Nie jest to biologicznie możliwe. Ja w wieku 37 l.urodziłam dziecko a Twoja mama miała menopauze?Szok!

No wyobraź sobie, że moja mama w wieku 37 lat już przechodziła menopauzę. U mnie w rodzinie często kobiety w okolicach 40 już ją przechodzą. Dlaczego w wieku 22 lat menopauza nie jest możliwa ? Są to rzadkie przypadki, ale to się zdarza.

Gość gość
Wtedy twój gin by ci powiedział że "przekwitasz".Ja po urodzeniu pierwszego dziecka też nie miałam miesiączki.Potem miałam i znowu zanikała,brałam luteine.Po roku unormowało sie.To wynik działania hormonów po ciąży.

Wtedy twój gin by ci powiedział że "przekwitasz". xxx No tak, ale to tak dziwnie by brzmiało, bo jeszcze młoda jestem. Próbuję to sobie wyobrazić, ale tylko mam takie dziwne, nieprzyjemne dreszcze na samą myśl.

Gość gość
Jeśli masz tego typu wątpliwości po prostu zglos się do ginekologa. Ze swojej strony mogę polecic Ci sprawdzona przychodnie http://sofimed.pl/ Na pewno otrzymasz tam profesjonalna porade