Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od którego roku życia zaczęłyście podawać potrawy z grila dla dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Zaczął się sezon grillowy, mam dylemat czy 18 mies dziecku można podać potrawy z grilla?

Gość gość
Wydaje mi się, że mój syn jakoś po drugich urodzinach jadł coś z grilla. Ale to sporadycznie, na działce u rodziców, bo ja nie mam gdzie grillować. Tak generalnie potrawy z grilla ( takiego na węgiel oczywiście)nie są zbyt zdrowe nawet dla dorosłych. Zależy jeszcze jak przyrządzisz i co. Jeżeli twoje dziecko je normalne potrawy to sądzę, że nic mu się nie stanie jeżeli zje z tego grilla raz kiedyś.

Gość gość
Wariatki?! Potrawy z grilla sa RAKOTWORCZE. To udowodnione naukowo. Dziecko, nawet kilkuletnie, nie powinno byc zatruwane! Dioksyny GROMADZA sie w ciele przez lata. Zamiast grilla dla dziecka tylko mieso lub ostatecznie wedlina z wody (garnek mozna postawic na grill, przykryc przykrywka, a NIE aluminium, ktore jest tez bardzo szkodliwe dla naszych organizmow). Najlepiej: ugotowac w domu i tyko podgrzac w garnku na dzialce, itp. Grill dla dziecka powyzej 10 lat to i tak za wczesnie jak na poczatki TRUCIA organizmu.

Gość gość
Moje dzieci jadly kielbaski od 5-6-tego roku. Moj syn podaje wnukowi potrawy z grila jak wnuk skonczyl 18-cie miesiecy. Bardzo mi sie to niepodoba, ale nie chce sie wtracac, bo on wie najlepiej. Wnuk ma teraz 3 latka i uwielbia grilowane kielbaski. Grill jest na gaz.

Gość gość
Mój miał rok z kawałkiem.

Gość gość
A grill to wg was tylko kielbacha i kaszanka? Można przecież pierś w folię owinąć, warzywa, np. cukinia. Czy rybkę. A niezdrowy jest tłuszcz, który się topi i pali i ten dym wraca do potraw. Ale jak odpowiednio ustawimy, na tackach, w folii to nie jest szkodliwe. Bo i grillowac trzeba,, umić ";-)

Gość gość
W folię???? Wtedy wprowadzasz do organizmu aluminium, które jest silną neurotoksyną.

Gość gość
No to pergaminowy papier... Lepiej?

Gość gość
Papier pergaminowy na grilla? hahaha dobre :)

Gość gość
Boże co za wariatki wyżej. Nie znam się na dzieciach, ale jeżeli np. kiełbasę jada niegrillowaną, to taką z grilla też może zjeść jeżeli bd upieczona np w folii aluminiowej. Do tej od tych toksyn- jebnij się kretynko na łeb, jprdl aż nie wiadomo co odpisać debilowi bo i tak nie uwierzy. Tkwij w tych swoich pseudo naukowych przekonaniach.

niedługo woda będzie rakotwórcza, o ile juz nie jest, bo przeciez płynie do nas takimi zardzewiałymi rurami i "wprowadzamy do organizmu aluminium", o la boga, czas umierac

Gość gość
Pierś w papierze pergaminowym z grilla jest przepyszna, grillować można też warzywa, ale cebulaki znają tylko kiełbę i kaszanę :/

Gość gość
Bo ja pamiętam, chyba rok mieli skończone jak dawaliśmy kiełbaski kawałeczek. Żyją i maja się dobrze, brykają na dworze od rana do wieczora. Sa na pewno zdrowsze niż dzieci tych eko-wariatek, co to wcinaja tylko żarcie od rolnika i cały dzień przed kompem w domu siedzą, bo słońce... bo alergia... bo komary... bo coś tam.