Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś zna się na stanikach Dalia i poradzi?

Polecane posty

Gość gość

Sklep mi niestety nie odpisał. Mam kupiony w sklepie stacjonarnym, idealnie dobrany 65G K27 big, dokładnie ten: http://www.dalia.pl/bielizna/biustonosze/big/biustonosz_anna_big_k27_bezowy.html a teraz chciałabym kupić przez net miękki. Czy te oznaczenia K27, K coś tam oznaczają jakiś krój? Konkretnie chodzi mi o to, czy to jest tak, że tylko ich staniki K 27 big będą na mnie dobre? W sklepie mierzyłam też miękki w tym rozmiarze i był również dobry, nie wiem niestety, jakie miał to oznaczenie, ale w necie widzę, że te K27 są tylko usztywniane, czyli chyba inne też będą się dla mnie nadawać? Myślicie, że wystarczy kupić po prostu taki rozmiar jaki mam i będzie dobry bez względu na to, czy usztywniany, czy miękki? Jakoś chaotycznie to napisałam, ale mam nadzieję, że da się wyrozumieć ;)

Gość gość
up

Gość gość
Tak, K plus liczba oznacza w Dalii krój. I niestety nie da się przewidzieć, czy ten sam rozmiar będzie pasować we wszystkich modelach, bo dużo zależy od kroju właśnie i od samego modelu. Szanse, że będzie OK, są duże, ale ja bym dla bezpieczeństwa zamawiała też rozmiary sąsiednie i odsyłała niepasujące.

Gość gość
Dzięki bardzo. Ale skoro chcę miękki to szanse są jeszcze większe, prawda? Bo łatwiej dopasowuje się do ciała niż usztywniany

Gość gość
Mam 2 Dalie i dam dobrą radę: nie pierz ich w pralce, nawet w saszetce do prania biustonoszy, bo bardzo się niszczą.

Gość gość
Dzięki :) nigdy nie piorę w pralce. A brafitterka, u której go kupiłam, powiedziała, że pierze w pralce w 30 stopniach i nic się nie dzieje, a ma półtora roku. Może miałaś za wysoką temp :) Może ktoś jeszcze poradzi jak to jest z tym rozmiarem miękkiego, powinien pasować skoro mierzony w sklepie pasował??

Gość gość
up

Gość gość
up