Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile Was kosztowal chrzest?

Polecane posty

Gość gość

Ile mniej wiecej Was kosztowal chrzest? Ja organizowalam w domu, zrobilam wielkie zakupy i wydalam prawie 500 zl !!! Do tego 150zl dla ksiedza, stroj dziecka 120 zl i wychodzi prawie 800... wydaje mi sie to bardzo duzo...

Gość gość
mnie nic nie kosztował, bo nie chcę wpychać dziecka na siłę do tej złodziejskiej sekty

Gość Jedynaczka1
W samej restauracji za przyjęcie 27 osób zapłacę 3780 zł. Wpłaciliśmy zadatek 1000zł.Do tego ubranko dziecka, hotel dla przyjezdnych gości. z 6000 zł. nie schodzimy.

Gość gość
Dla 19 osòb nas chrzest kosztował 1050 zł. Plus do tego tort za 70 zł.

Gość gość
Ksiądz do tego 300 i ubranko dla dziecka około 120 zł.

Gość gość
Mnie około 2000, 800 zł to bardzo mało

Gość gość
Ja robilam w restauracji na 20 osob. Lacznie z ubrankiem, księdzem i innymi wydatkami wyszlo mi jakoes 2300

Gość gość
A mnie kupe nerwów i wyrzutow sumienia że ochrzciłam dziecko w nieswiadomosci bo inni tak chcieli. Drugi raz nie popełnie tego błędu

Gość gość
Wynajmowałam catering z obsługą na 30 osób, do tego alkohol/kawa/herbata i tort /ciasta były w cateringu, ale tort osobno chciałam bo mam swoją ulubioną cukiernię/. W sumie wydaliśmy około 3000.

Gość gość
500zł to wielkie zakupy? ja na święta wydałam prawie 1000zł... na pewno zależy co kupujesz i na ile osób, ale za 500zł nie poszalejesz.

Gość gość
Pełny koszyk jedzenia, to były naprawdę ogromne zakupy. Dużo jedzenia pozostawało

Gość groszek z marflewką
Na ubranko nie wydałam nic. Syn był w białym body z kołnierzykiem i długim rękawem, w błękitnych bawełnianych ogrodniczkach do tego biała zwykła czapeczka i skarpetki. Wszystko to już miał. Bez przesady nie będę wydawać 200zł na jakieś bzdurne przebranie. Biedna nie jestem ale wywalanie kasy dla zasady, "bo wszyscy tak robią i nikt się nie zastanawia" jakoś mnie wcale nie bawi. Na chrzcie byli tylko chrzestni i nasi rodzice. Potem był tradycyjny niedzielny obiad u nas w domu, a do tego ciasto, lody, napoje i wino. Na co wydaliśmy ok 400zł. Księdzu nie daliśmy nic, bo niby za co?

Gość gość
20.11 dobrze zrobiłaś dziecku i tak wszystko jedno w czym idzie do chrztu byle obdarte i brudne nie było, a każdy w domu raczej ma jakieś w miarę wyjściowe ubranka dla dzieci. Też nie rozumiem po co kupować te chrzcielne kostiumy zwłaszcza jeżeli ktoś na kasie nie śpi, bo jak śpi to inna bajka :P więc jak słyszę, że się jedna z drugą żyłowała, bo wszystko drogie, a jeszcze na ubranko tyle, a tyle wydała to mnie śmiech ogarnia. Do tych, które płaczą nad wydatkami - a zastanawiałyście się w ogóle po cholerę wam te drogie ubranka do chrztu?

Gość gość
Mnie wyniosło około 1200 zł w restauracji na 20 osób (tylko obiad i ciasto oraz tort). Księdzu dałam chyba stówkę, a sukienkę kupiłam zwyczajną za około 50 zł. Dodatki sama zrobiłam na szydełku. Na pewno w domu można zrobić trochę taniej, ale nie chciałoby mi się. Zwłaszcza, że restaurację mam dosłownie pod domem.

Gość gość
Przyjęcie w restauracji na 15 osób, ubranko i buty dla dziecka, sukienka i buty dla mnie, tort na zamówienie - około 2500 zł. Ksiądz w naszej parafii nie chciał przyjąć żadnych pieniędzy, daliśmy na ofiarę symbolicznie.

Gość gość
Autorka. Ja kupowałam nowe ubranko, ale tylko dlatego, że nic takiego nie miałam co by się nadawało. Oczywiście nie kupowałam gotowych zestawów za ponad 200 zł

Gość gość
ksiądz 50 zł, kolacja ( chrzciłam w sobotę na ostatniej mszy) dla rodziców chrzestnych ( nikogo wiecej nie zapraszałam-nie chciałam wielkiej fety) tyle co zwykly obiad dla 4 osób-sama zrobilam rosól i kotlety na 2. danie to tyle co mnie zakupy kosztowały moze z 50 zł? jakies tam ubranko kupilam ale tez niedrogie chyba cos ze 100 zł wszystkiego-sukienka z dodatkami i to chyba tyle? koelzanka kwiaty zalatwila, fotografa tez mialam darmowego-syn kolezanki wiec w sumie moze tak max. 200 mnie to wszystko wyszło.