Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanilkaaaaasa

Ciesze sie ze jest 500

Polecane posty

Gość wanilkaaaaasa

Wiecie dlaczego? Bo wreszcie dzieci i ludzie w iweku produkcyjnym sa wazni, a nie stare dizady, ktore biora co miesiac wieksze emerytury. Wreszcie zorbili z tym porzadek. W knocu daja na dzieci, a nie na dziadkow 60 letnich!

Gość gość
To samo mowie ludziom: cieszcie sie ze w kloncu idzie to w dobra strone, a nie na emerytury 80 latkow.... To msieszne zeby dziad mial za darmo leki, dostawal kase z zusu ktora wplacam i do tego jeszcze mial free komunikacje! Panstwo dzadow 70+

Gość gość
To niemożliwe żeby być taka idiotka. Weź. Się do pracy

Gość gość
to jest kasa dla nierobów i pasożytów, bo osoby które nie potrafia zarobić więcej niż 800 zł to nieroby i patole, których jedynym zajęciem jest żarcie i r/u/c/h/a/n/i/e

Gość gość
weź te 500 stów i kup sobie w końcu gumki

Gość gość
Komus to musza zabrac idioci. I na pewno to beda pracujacy czyli tobie zabiora jesli pracujesz. No chyba ze masz zamiar sie plodzic dla 500 zl od dziecka. Jak dla mnie to bedzie trwalo kilka lat, zmieni sie wladza nowa wladza to zlikwiduje bo ta sie nie odwazy. I bedzie koniec pasozytnictwa. Nie zycze sobie zeby pieniadze z moich podatkow szly dla rodzin ktore maja po 6 dzieci, plodza sie bez warunkow. Ja musze zapiertalac na utrzymanie i nie zycze sobie zeby patologia rozmnazala sie za moje pieniadze i plodzila dzieci ktore beda potem chlaly kradly i ciagnely jeszcze wiecej pieniedzy. Nikt normalny w dzisiejszych czasach nie robi sobie 6 dzieci gdy wie sie ile kosztuje wychowanie i wyksztalcenie dziecka. Nie zazdroszcze ludziom 500 plus. Ale nie zycze sobie zebym ja musiala na to robic. Normalny czlowiek planuje dziecko, dorabia sie ale nie liczy na panstwo. To wcale nie jest pomoc dla rodzin. Pomoca dla rodzin bylyby nizsze podatki na artykuly dzieciecie i wiecej zlobkow. Mamy w kraju samych idiotow. Jak moze byc dobrze skoro ludzie popieraja takie programy. Zalosne. I tacy ludzie decyduja o tym na co ja musze robic.

Gość gość
@wanilkaaaaasa Nie obrażaj ludzi starszych. Nie podskakuj, bo jeszcze nie wiesz co cię i co twoje dzieciaki czeka. Nie zdziw się jak oślepną i dostaną rentę 700zł. Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy, nie piszcz, jak jak jakaś choroba cię dopadnie i będziesz gnić bo renta nie wystarczy na leki. Ile w tobie podłości i chamstwa, myślisz, że wiecznie będziesz młoda. Ani się obejrzysz jak będziesz niedołężna. Kto cię tak wychował, że taka podła jesteś? Nie przypuszczałam, że jeszcze takie gnoje żyją na świecie jak ty. Druga taka sam jak ty ta co dodała wpis pod twoim postem. Taka sama szumowina, która wątpię czy dożyje 40 lat, takie dziady jak wy długo nie żyją. Naprawdę tak długo nie żyją.

Gość JestescieNienormalni
Ja pierdzielę ja wy pierdzielicie! Ja się nie cieszę! Ciesze się kiedy dzieci mają 500 i kiedy starsi mają więcej Ale generalnie nie mam się z czego cieszyć-podatki do d**y! Najmożniejsi i tak ukrywają kapitał w rajach! Pszczoły i tak wyginą a ekologia przegra z ludzką głupotą która zainwestuje w androida-androidem będzie człowiek i ta mała pszczoła. Człowiek będzie szukał większej ilośc****eniędzy w najgłębszej biedzie jaka nam się przytrafi! Bo bogatych przybywa! To jakby stawiać na szali kolejne ciężarki i ta szala przechyla się już na stronę tych elit które spijają z nas jak komar krew. Nie będzie lepiej i mówię tutaj o skali globalnej. Musielibyście naprawdę uderzyć się w pierś i przestać naparzać kamieniami żeby cokolwiek drgnęło.

Gość gość
22:33 Co masz namyśli pisząc,,naparzać kamieniami"?

Gość JestescieNienormalni
22:35 Mam na myśli słowa,,kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem"

Gość NatkaSratka
A ja się nie cieszę, bo ogromna część moich pieniędzy które muszę oddać w podatkach przechleją jakieś śmierdziele i nieroby którzy mnożą się bez umiaru!

Gość Opolskie miasto Namysłów
Było by dobrze gdyby na dziecko było nie pięćset złotych na dziecko tylko godne osiemset osiemset by było dobre i gdyby próg dochodu nie wynosił osiemset złotych i tysiąc dwieście na dziecko z niepelnosprawnoscia tylko 1500 a na dziecko z niepelnosprawnoscia 1800

Gość Opolskie miasto Namysłów
Oczywiście 1500 i 1800 to na 1 osobę

Gość gość
Mam 26 lat i bardzo nie podoba mi się jak wyrazasz swoja opinie na temat starszych ludzi. Ja współczuję starszym osoba,ze nie mają już tyle sił co młodzi, że niektórzy są schorowani. Jak dożyje starości to nie wyobrażam sobie,ze Państwo zostawi mnie bez żadnej pomocy,ze będę skazana na cierpienie i ból,boleki nie będą refundowane. Nie masz sumienia. Wiadomo,ze starszy człowiek patrzy na swiat inaczej niż Ty młoda osoba ale Tobie też lat przybywa i nie będziesz miała wielu tematów z młodymi. Przemysl to,bo Twoi rodzice też kiedyś pójdą na emeryture

Gość gość
Te pieniądze są na dzieci. Ale jeśli chodzi o rodziny które były w ciężkiej sytuacji materialnej to na pewno pomogą . W Polsce tak juz jest ze "cos zrobić źle , czegoś nie zrobić tez źle . Ja dzieci nie mam ale cieszę się ze takie cos jest . Zawsze jakaś pomoc. (Oczywiście nie mowie o takich ludziach którzy dzieciom nic nie kupia i sami ta kasę przech..ja )