Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 miesiecy i nie gaworzy

Polecane posty

Gość gość

Mój synek skończył 7 miesięcy i nie gaworzy. Jak na razie tylko dużo krzyczy i piszczy. Myślicie, że jest się czym martwić? Co powinnam zrobić? Udać się do jakiegoś specjalisty? Czy jeszcze poczekać?

Gość gość
A co chcesz z tym robić? Może się jeszcze rozgada. Z drugiej strony moja gaworzy od 4 miesiąca życia jak nakręcona

Gość gość
Mój zaczął gaworzyć jak skończył właśnie 7miesięcy i tez się martwiłam. Jednak jemu badania słuchu źle wychodziły.

Gość gość
hmm no mi się wydaje, że słuch ma prawidłowy. Słyszy nawet ciche dźwięki

Gość gość
Up

Gość gość
Dzieci autystyczne nie gaworzą.

Gość gość
Myślę ze niektóre młode matki same szukają problemów którymi mogą się zamartwiać. Dzieci rozwijają się w różnym tempie i różnice w osiąganiu umiejętności są normalne

Gość gość
Dzieci autystyczne mają wiele innych zaburzeń które są znacznie bardziej niepokojące niż brak gaworzenia. Jeśli Twoje dziecko poza tym brakiem gaworzenia w wieku 7 m-cy rozwija się prawidłowo to na pewno nie ma autyzmu.

Gość gość
gość dziś Myślę ze niektóre młode matki same szukają problemów którymi mogą się zamartwiać. Dzieci rozwijają się w różnym tempie i różnice w osiąganiu umiejętności są normalne xxxx Co za bzdura! Potem takie dzieci trafiają na terapię całe miesiące za późno i niewiele można zrobić. Ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się ze specjalistą, bo w tym wieku prawidłowo rozwijające się dzieci już dawno gaworzą. Na pewno na początek zrobiłabym badanie słuchu, potem neurolog

Gość gość
Najgorsze co możesz zrobić to "dać dziecku czas". Pracuję z różnymi zaburzonymi dziećmi i gdyby trafiły do mnie wcześniej to wiele problemów byłoby rozwiązane.

Gość gość
Bzdura! mam trojkę własnych dzieci i każde zaczęło gaworzyć w innym okresie. Niepotrzebne ciąganie dziecka po lekarzach to dodatkowy stres który się odbija na rozwoju. Jeśli dziecko nie ma innych cech autyzmu to takie wizyty nie mają w wieku 7 m-cy żadnego sensu.

Gość gość
Ja bym sprawdzila sluch. Wg norm po skonczeniu 8 miesiaca zaleca sie badanie sluchu.