Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mlodamamasss

Apel do nastolatek, ktore mysla, ze seks to zabawa

Polecane posty

Gość Mlodamamasss

Nie jestem stara i zgozkrzniala choc psychicznie czuje sie jak staruszka. Jako 16 latka zaszlam w ciaze przez wlasna nieostroznosc i glupote. Teraz mam 19 lat i synka, ktory przezywa bunt dwulatka albo ja po prostu nie umiem go wychowac. Bylam najlepsza uczennica w szkole, wygrywalam konkursy naukowe. Dostalam sie na wymarzony kierunek (medycyne) ale co z tego jesli ledwo zaliczam przedmioty. Jest mi wstyd przed profesorami, oni mysla, ze jestem leniem, a ja po prostu nie daje juz rady sie uczyc. Zarywam nocki od 3 dni praktycznie nie spie. Codzien placze bo widze, ze zbliza sie sesja, a ja nie mam czasu ani psychicznej sily sie uczyc. Maly biega caly czas po domu nie usiedzi nawet przez minute. Poznalam na studiach super ludzi ale co z tego skoro sie z nimi w ogole nie spotykam. Znow jestem odrzutkiem w grupie. Jestem jedyna dziewczyna na roku co ma dziecko, a to chyba swiadczy o patologii tej sytuacji. Dlatego dziewczyny: ZABEZPIECZENIE PODCZAS SEKSU TO PODSTAWA.

Gość gość
mogłaś usunąć, ale nie , ty jestes katoliczką :D żałosne katole, teraz się męcz, płać za swoją głupote i tępote religijną !

Gość gość
Dzieki za ostrzezenie, kazdy powinien o tym pamietac. Nigdy nie rozumiałem, dlaczego teraz, zwłaszcza teraz, w XXI wieku, kiedy mamy taki dostep do informacji i srodkow anty, ludzie dalej popelniaja takie bledy. Podbijam temat, i rowniez ostrzegam: pamiętajcie o anty.

Gość Taki_jeden_964
Takie wpisy mi się podobają. Mądra dziewczyna z ciebie mimo młodego wieku. Myślę, że małego dobrze wychowasz. Pzdr.

Gość gość
a anty tez zawodzi,gumy pękaja,znam to,a kilka lasek zaszlo przy tabletkach hormonalnych,ryzyko zawsze bedzie

Gość gość
do gosc 15.25......... szkoda ze ciebie matka nie usunela

Gość Taki_jeden_964
mogłaś usunąć, ale nie , ty jestes katoliczką xxxxx wal sie kooorfa w kakao.... miała zabić dziecko dla własnej wygody ? Pokazała swoją odpowiedzialność i dojrzałość. ... i żeby nie było, też nie jestem katolem.

Gość Taki_jeden_964
szkoda ze ciebie matka nie usunela xxxxx leżałoby to teraz w szambie i nie trzepałoby ryjem bez sensu.

Gość gość
Wspolczuje ci, najwieksza nienawisc otoczenia spada na kobiete niestety.

Gość gość
gość dziś do gosc 15.25......... szkoda ze ciebie matka nie usunela x A to dla ciebie jest aborcja dobra i zła ? Raz usuwanie to coś bardzo złego ale w przypadku ludzi o innych poglądach to już aborcja jest super i powinny ich matki usuwać ?

A Ty co??? Pierwsza i ostatnia z dzieckiem na studiach??? Czego Ci tak naprawdę żal??? Piątek w szkole czy imprez po zajęciach??? Nie masz matki ojca??? A dziecko z probówki??? Zorganizuj sobie życie i czas. Nie ty pierwsza nie ostatnia w takiej sytuacji.

Gość gość
Ale p********z autorko. Jesteś jedyna na studiach która ma dziecko? Chyba jedyna która sie przyznaje. To wcale nie prawda ze nie można sie uczyć mając dziecko. Ja uczę sie w szkole dla dorosłych i na 12 dziewczyn 5 ma dzieci. A co do spotkań z przyjaciółmi to może nie możesz codziennie wychodzić na całonocne imprezy ale nie wierze ze nie znajdziesz nikogo kto zajmie sie raz czy dwa w miesiącu Twoim dzieckiem żebyś mogla spędzić ze znajomymi troche czasu. Pomyśl ze za rok dziecko pójdzie do przedszkola a Ty będziesz miała już tylko łatwiej. Bunt dwulatka tez przejdzie. Najłatwiej jest rozłożyć ręce i się poddać a trudniej jest poszukać jakiegoś rozwiązania. Szkoda ze wychowanie dziecka nie sprawia Ci nawet odrobiny radości.

Gość gość
Bo czasami radości nie sprawia jak matka nie jest gotowa na dziecko.

Gość gość
Tylko ze w tym wypadku to wiek ma niewielkie znaczenie. Sa 30 niegotowe na dziecko...

Gość gość
Ehhh kondomy to podstawa, ale wiadomo fajniej jest kochać się bez i stąd się biorą wpadki. Myślę że częściej ludzie wolą nie założyć gumki, niż to że pękają i się wpadło pomimo przygotowań.

Gość gość
Hmm autorko nie przejmuj sie hejtami, na kafe to kazdy potrafi oceniac i gnębic i wytykac, jakby sami byli tacy cacy i idealni. Nie znam Cie, ale wydajesz sie bardzo mądra mimo popelnionego bledu. To, ze ani nie usunelas ani nie zostawilas dziecka to wielki plus. Zobaczysz, ze za jakies 17 lat, choc wiem, ze to szmat czasu, ale Twoj syn bedzie Ci wdzieczny i pomoze w kazdej sytuacji. Moja przyjaciolka zostala wychowywana tylko przez mame, bo ojciec wypial d**e, i kazdego dnia niemal nosi rodzicielke na rekach. Pozdrawiam i zycze szczescia! P.s poprosze dokladny adres osoby, ktora pisala o aborcji. Jade Ci wp******ic k****o!

Gość Mlodamamasss
Tu autorka :) nie ma co przesadzac z tym calym pekaniem prezerwatyw. Po porodzie przez ok rok kochalam sie z prezerwatywa i ani razu nie pekla, a uprawialam seks prawie codziennie czasem nawet 1h bez przerwy. Teraz mam zalozona wkladke wewnatrzmaciczna (moge bo rodzilam) i nie uzywam juz prezerwatyw, ale partner ma zabronione konczyc w srodku tak na wszelki wypadek (nigdy nie kocham sie tez w dni plodne). Mysle, ze prezerwatywa + stosunek przerywany daje 100% pewnosci.

Gość gość
A nam gumka pękła. Nigdy nie wierzyłam jak ludzie pisali ,ze gumka może pęknąć no i doświadczyłam tego na sobie :(

Gość gość
Jezu nie pisałem o odpuszczaniu gumek pod adresem autorki, to była luźna refleksja. Natomiast wiem że po doświadczeniu z dzieckiem chcesz być hiperostrożna, ale czy nie przesadzasz z tym wyjmowaniem penisa podczas wytrysku? Twój chłopak może nabawić się nerwicy przez coś takiego. Wkładka to bardzo skuteczny środek, no ale jako studentka medycyny to na pewno o tym wiesz :). Kochajcie się po ludzku do końca z wytryskiem w środku, to wam obojgu wyjdzie na dobre i was zbliży do siebie :)

Gość gość
Może pęknąć albo się zsunąć, zawsze jest takie ryzyko.

Gość gość
Apel do kobiet nie uprawiajcie seksu aż do ślubu!!!!!

Gość gość
Tak, niewątpliwie, tylko nie wiem czy następna ciąża tez ich tak zbliży ;) jak się konczy to zawsze jest większe ryzyko. Ja biorę pigułki i tez uważam żeby nie bylo kończenia w środku.

Gość Mlodamamasss
To prawda jestem teraz bardzo ostrozna, ale partner nie wyjmuje penisa podczas wytrysku. Po prostu, gdy mamy dosc doprowadzam go do szczytowania oralnie. Sam mowi, ze przyjemnosc ma z tego o wiele wieksza, a ja mam z glowy nerwy przez caly miesiac ;) A co do studiow to jestem na razie na pierwszym roku wiec nie mam jakiejs wybitnej wiedzy medycznej, ale za to widzialam wiele razy martwe ludzkie plody, czego chyba nie mial okazji doswiadczyc nasz pierwszy komentujacy (wpis o aborcji). Mysle, ze taka wycieczka by mu sie przydala by przekonac sie jak rozwiniety jest taki nawet 2 miesieczny plod, by docenic ludzkie zycie.

Gość gość
Skoro woli kończyć w buzi i dajesz mu taką możliwość to super :). Miałem też właśnie zaproponować że ewentualnie moglibyście się kochać analnie, bo tak nie ma ryzyka ciąży. My z dziewczyną bardzo lubimy tego typu pieszczoty. W ogóle też dało mi do myślenia, że skoro chłopak jest obecny w Twoim życiu to mógłby Ci pomóc zająć się dzieckiem, no chyba że to nie ojciec dziecka, ale jemu też możesz dać do zrozumienia że potrzebna Ci pomoc przy opiece.

Gość gość
co za zboczone łajzy dostaniecie raka krtanii bo to kara Boża !!!!!! Antykoncepcja = rak seks oralny i zboczenia seksualne = rak :D pozdrawiam

Gość Mlodamamasss
Niestety nie lubie kochac sie analnie, nie mam z tego po prostu przyjemnosci. Moj partner a wlasciwie maz jest ojcem dziecka, ale na jego pomoc nie mam co liczyc bo on pracuje fizycznie po 11-12h dziennie i jest bardziej padniety ode mnie... Jednak mamy rozna sytuacje, bo ja do nauki potrzebuje spokoju i przynajmniej 8h dziennie ciszy (ogrom materialu). On wraca z pracy i dalej o niej nie mysli, a ja najwieksza prace musze wykonac wlasnie w domu.

Gość gość
Taki jeden, to dla ciebie dowod madrosci, skopac sobie zycie I miec na tyle inteligencji by zauwazyc ze sie zrobilo blad? No imponujace.

Gość gość
Nie widzicie , ze to prowo pniemeskiego koniotrzepa?:) Nie odpowiadajcie bo sobie wali pod wasze wpisy.

Gość gość
A mama albo teściowa mogłyby Ci pomóc? Wiem że pewnie ciężko poprosić, ale jakby nie patrzeć sprawa jest dość ważna. Twoje dziecko chyba będzie też mogło iść za rok do przedszkola, więc wtedy powinnaś odetchnąć :)

Gość Mlodamamasss
Synek chodzi do zlobka, ale jest tam tylko kiedy jestem na uczelni. Wracam i musze go odebrac i wtedy zaczyna sie rozwalanie mieszkania, bicie mnie, histeria... po takim popoludniu z nim nie mam juz na nic sily. Do przedszkola pojdzie od wrzesnia i moze tam go troche utemperuja. Tesciowa mieszka daleko, a moja mama tonie po uszy w dlugach i ciagle pracuje. Dlatego dziecko powinno byc planowane i to przez ludzi z ustatkowanym zyciem i planami.