Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Hej, hej! Mam 14 lat, chodzę do gimnazjum. Juz nie daje rady, waze 57kg przy wzroście 160cm!! Jestem otyła i tłusta. Za kazdym razem kiedy podejmuje się ćwiczeń, albo diet kończą się one po max.tygodniu... Wydaje mi się, ze jestem najgrubsza z klasy. Teraz ida wakacje, nie pokaże się w krótkich spodenkach. Nie jestem brzydka, ale ta otyłość... Nie wiem co robić, jestem gotowa, by przyjąć teraz jakąś dietę, która pomoże mi chodź trochę w przyspieszeniu przemiany materii i zgubieniu kilku kilogramow, co więcej ja nie mam za bardzo czasu na ćwiczenia, ponieważ staram się osiągać w szkole najwyższe stopnie :( Ale prosze, jeśli ktoś pomoże mi ułożyć taka dietę i ćwiczenia na wakacje, które pomogą mi schudnac będę wdzięczna! Jeśli ktoś byłby chętny niech odezwie się w komentarzu, podam e-mail. Z gory dziękuje!

Gość gość
Hej. Po pierwsze nie jesteś otyła, tylko masz parę kilo więcej. Po drugie musisz się najpierw psychicznie nastawić na to że zaczniesz nowy, zdrowy tryb życia (sama napisałaś że wszystkie diety kończyłaś max po tygodniu). Poza tym możesz wyszukać sobie w internecie jak schudnąć ZDROWO. Pamiętaj że głodówka czy inne rygorystyczne diety to nie jest dobry sposób na schudnięcie (zrobiłabyś sobie tylko krzywdę). No i jeszcze ćwiczenia. Mówiłaś że nie masz duzo czasu na to i nie musisz miec. Znam dobry sposób na ćwiczenia, gdzie wystarczy kilka minut ćwiczeń a efekty są widoczne szybko (sama to kiedyś stosowałam). Jeśli cię to interesuje, to zaraz napisze więcej na ten temat.

Gość gość
Dziewczyno nie jesteś otyła, twoja waga jest w normie. Jesteś młodziutka, jeszcze prawdopodobnie rośniesz i twoje ciało się zmienia. Ale zdrowe jedzenie i r u c h każdemu dobrze zrobią;) Nie stosuj żadnych głupich głodowych diet. Odstaw słodycze, chipsy, gazowane napoje, te wszystkie kisielki, owocowe jogurty i serki i inne śmieciowe jedzenie; czytaj etykiety – tam gdzie w składzie jest cukier i tłuszcz na jednym z pierwszych miejsc, nie jedz. Jedz 4-5 posiłków dziennie (bez podjadania) i rusz tyłek. Możesz szybko maszerować, biegać, jeździć na rowerze, pływać, tańczyć, ćwiczyć na wf;) Nie musisz specjalnie ćwiczyć, wystarczy, że będziesz np. część drogi ze szkoły chodzić piechotą. I nie daj się nabrać na żadne cudowne środki, to nie działa.

Gość gość
daj maila mała :) pomogę Ci

Gość gość
nie dawaj maila, bo to albo zboczeniec, albo coś ci sprzeda;)