Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabina_klimkowicz

Czy związek po zdradzie moze być lepszy?

Polecane posty

Gość sabina_klimkowicz

Jestem właśnie na takim etapie życia, kiedy rozważam powrót do mojego byłego męża, z którym rozwiodłam się 12 lat temu. Powodem rozwodu była zdrada męża i wyprowadzka do kochanki po roku romansu. Byliśmy młodymi ludźmi wtedy- mieliśmy po 37 lat. Od 2 lat spotykamy się z ex mężem jak przyjaciele- on sam, ja sama, świetnie się nam razem czas spędza, bywamy też w gronie naszych rodzin razem. Ostatnio rozmawialiśmy o naszym powrocie- ze skoro tak teraz bezproblemowo się rozumiemy, nie mamy tych problemów, co przed kilkunastoma laty, to fajnie byłoby znów się zejść i złączyć tą naszą rozbitą rodzinę. Mam pytanie do kobiet lub mężczyzn, które powróciły do ex mężów lub ex żon- czy związek z tą samą osobą po zdradzie, po rozstaniu może być lepszy? Czy takie relacje się według Was udają?

Gość gość
dlatego omijam rozwodnikow szerokim lukiem. z tymi chu.jami nigdy nic nie wiadomo. idiotka

Gość gość
Ja myślę, ze może się udać, zwłaszcza dlatego, ze te problemy były dawno...

Gość gość
12 lat. jesteście innymi ludźmi. dobrze Wam ze sobą. możecie zbudować zupełnie inną relację opartą na tym, co jest między Wami - na przyjaźni. WARTO! powodzenia i szczęścia.

Gość gość
zdradził cie :o Zrobi to raz jeszcze. Wspomnisz moje słowa.

Gość gość
"młodzi"? W wieku 37 lat? Jeszcze bym zrozumiała jakby to było 27 (chociaż i tak ciężko to wiekiem tłumaczyć). Teraz chyba po prostu oboje jesteście samotni i zdesperowani.

Gość sabina_klimkowicz
Teraz mamy po 49 lat. Wiem, ze drugi raz by mnie nie zdradził. Powiedział, ze zdrada była spowodowana tym, ze wciąż się nie potrafilismy porozumieć, ciągle się kłóciliśmy i ciągle mielismy kryzysy w związku, że to się jakoś tak stało i że był młody, a teraz już by nie szedł na łatwiznę i nie odchodził do innej, tylko w razie kryzysów próbowałby naprawiać relacje. On żałuje, ze wtedy odszedł, ze nie potrafiliśmy się pod jednym dachem porozumieć normalnie, tylko wciąż mieliśmy rózne oczekiwania i inne zdania.

Gość gość
A ja myślę, ze po tylu latach jesteście już dojrzalsi i związek jak najbardziej moze być udany

Gość gość
Dokładnie.

Gość gość
odgrzewany to jest najlepszy bigos u cioci Jadzi na imieninach haha a nie facet w domu po kilkunastu latach. Desperacja czy jak?

Gość gość
Moj zwiazek po zdradzie bardzo sie ustabilizoawl. A to ja zdradzalam jak mazza granica pracowal ,caly czas szukalam lepszego od meza ale nie znalazlam takiego zeby tak mi dogodzil jak maz. I gdy maz juz wrocil na stale z zagranicy to nie szukam innego tylko pielegnuje jego i jego penisa zeby mnie dogadzal nawet nie mysle o zdradzie

Gość gość
gość dziś Jak będziesz miała tyle lat co autorka postu to spojrzysz na życie inaczej a poki co to ludowe mądrości zatrzymaj dla siebie. Autorko oboje jesteście już innymi ludzmi,inaczej myślicie możecie stworzyć nowy fajny związek. Powodzenia.

Gość gość
to o bigosie nie jest ludowym powiedzonkiem! prawda jest taka,ze oceniasz wypowiedz kogos nic nie wiedzac ('jakbys miala tyle lat co autorka..skad wiesz ile kto ma lat?z fusów po kawie wróżysz?)o nim,sama nic sensownego nie pisząc tylko komentują innego. Myślisz,że lata swiadcza o mądrości zyciowej i dojrzalości?buhaha. Wtedy byli juz dojrzali(37 lat to nie gimnazjalisci). O jakim stworzeniu dobrego po 12u latach związku ty mówisz?litości.Kumpelski tak,ale nie podobny do malżeńskiego.Toż to calkiem inni ludzie.Nikt nie kocha drugiego bo to chore kilkanascie lat od rozstania gdy byl zdradzany,upokorzony. A budujcie sobie zamki na piasku,nic mi do tego.z serii 'nie moj cyrk i nie moje malpy'.

Gość gość
Jest takie stare powiedzenie że nie wdeptuje się drugi raz w to samo g****o (wersja lajtowa z wodą) i tego radzę się trzymać

Gość sabina_klimkowicz
Ale ja nigdy nie przestałam kochać swojego ex męża, nigdy też od czasu rozwodu z nikim nie chciałam się spotykac i związać, choć kilku poważnych i na poziomie panów poznałam, ale od czasu rozwodu nigdy nie miałam nikogo, bo zawsze kochałam swego męża, mimo tej zdrady. Z tego, co wiem, to uczucia ex męża do mnie wybuchnęły na nowo, wtedy przestał mnie kochać, ale kocha mnie znów. Stara się bardzo o mnie.

Gość gość
marne prowo.

Gość gość
oczywiście,że takie relacje po zdradzie sie nie udaja,bo wczesniej czy póżniej stare zło wyłazi z siłą zazdrosci,wymówek,itd. Uwazasz,ze ja w malżeństwie Cie zdradzał,to potem nie był z żadną kobietą lub nie spotyka się teraz z jakąś panią? Ze zdradzaczem jest przyjazń?ktos tu zamazuje rzeczywistość?

Gość gość
ja bym juz go nie chciala, brzydzą mnie tacy ludzie. przysiegal ci wiernosc a cie zdradzil, zdradzi i drugi raz, szkoda czasu. Ale z drugiej strony w tym wieku marna szansa ze kogos znajdziesz... wiec moze wrocic do niego? sama nie wiem, trudna decyzja.

Gość gość
Autorko, może się Wam udać, ale obawiam się, że w jakieś sprzeczce/kłótni będziesz mu to wypominać. Zdradę da się wybaczyć, ale NIGDY nie zapomnieć.

Gość sabina_klimkowicz
Ja tego nie zapomniałam, bo to było dla mnie straszne przeżycie, cały świat wywrócił mi się do góry nogami, dziecko jeszcze było dosyć małe- bo 7 letnie. Wiem, ze jak odszedł od tej kochanki, to był jeszcze z inną jakąś kobietą przez jakiś czas. Tę zdradę wybaczyłam mu, powiedział, ze się zagubił, bo od samego niemal początku małżeństwa wciąż mieliśmy jakieś kryzysy i niezgodności charakterów. Teraz już mu nie w głowie kobiety- jak mówił. Stwierdził, ze już nigdy nie poszedłby na łatwiznę i nie szukał nowego związku tylko dlatego, ze się nie zgadza z kobieta i są kłótnie i kryzysy. Mówił, ze żałuje, że tylko tyle dostał zostawiając mnie i dziecko, że tamte związki się rozpadły, a on pozostał sam- bez rodziny.

Gość gość
słowa,słowa,które łykasz sabina.

Gość sabina_klimkowicz
Ale za tymi słowami idą też czyny- on bardzo stara się robić wszystko, o co go poproszę. Gdybym chciała zakupy w środku nocy, to by wstał, zrobiłby je i mi przywiózł. Nie raz już go testowałam, do jakiego stopnia jest mi się w stanie poświęcić. Wyremontował mi całe mieszkanie za darmo od podstaw, naprawiał mój samochód nie jeden raz, niczego mi nie odmawia.

Gość gość
Spróbujcie, warto i trzymam kciuki.

Gość gość
ja też na twoim miejscu dałabym mu szanse

Gość gość
prowo,slabe prowo