Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przechowywanie butelek po napojach w kuchni pomocy

Polecane posty

Gość gość

robi się co raz cieplej i więcej się pije a na mojej kuchni roi się od butelek po napojach -szukam pomysłu gdzie by można było je schować żeby były pod reka ,ale nie na widoku

Gość gość
po co ci butelki po napojach?

Gość gość
Może autorka uzupełnia te butelki. Jakaś wielka dolewka czy coś?

Gość gość
Ja mam w pralni worki do segregacji. Szklane wyrzucam do szkła a plastikowe do plastiku.

Gość gość
Yyy... jakie butelki i do czego one mają służyć? Bo najprostsza rada to po prostu wyrzucić. Jeśli to szklane butelki z metalową zakrętką na gwint, taką jak w słoikach, i mają być na przetwory, to najlepiej przechowywać w piwnicy czy spiżarni.

Gość gość
Pije się wodę, a wodę się bierze z kranu, przeważnie kranówka jest lepsza od butelkowanej. Ewentualnie można przefiltrować. Zdrowo i ekologicznie.

Gość gość
Po pierwsze nie mów, że piciem nazywasz ten szajs sprzedawany w sklepach i z pełną świadomością podajesz to rodzinie... : o A po drugie jak już się zdarzy od wielkiego dzwonu kupić takie obrzydlistwo to o jakie przechowywanie butelek chodzi? Butelki plastikowe się zgniata i wyrzuca do frakcji suchej, butelki szklane do odpowiedniego dla nich kosza do recyklingu. Gdzie probiem? :o

Gość gość
jeśli autorko chodzi Ci o zaczęte butelki z napojami to ja zamówiłam kuchnie już z takim schowkiemn na butelki -jestem milosniczka coli maz uwielbia sprite wiec tez zawsze cos zaczętego mamy

Gość gość
Mam jedną szafkę w kuchni na płyny. Są tam wody, soki, jakaś cola od wielkiego dzwonu a także alkohole (nie mamy osobnego barku), czasem mleko UHT. Jak otworzymy jakąś butelkę, to zostaje już na blacie albo na stole. Jeśli coś potrzeba, to chowam do lodówki (np. soki, mleko). A co miałabym z tymi butelkami niby robić specjalnego? Puste segreguję i wrzucam.