Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego transgenderyści dostają hormony

Polecane posty

Gość gość

A np. kobiety ktore mają mały biust lub nadmierne owłosienie mówi im się, że taka ich natura i nie chce im się pomóc. Dlaczego gdy chodzi o zmianę płci lekarze są w stanie zmienić rysy u kobiety na bardziej meskie, a u faceta na bardziej żeńskie. Tylu ludzi ma problem ze swoim cialem w tej kwestii a pomaga się tylko tym z w/w środowiska? Są kobiety które chciałybybyć bardziej kobiece i faceci którzy chcieliby być bardziej męscy. Dlaczego tutaj jest temat pod górkę, a lekarze nie chcą dawać skierowania na podstawowe badania hormonalne?

Gość gość
Co ty p********z debilu facet naturalnie wytwarza męskie hormony a kobieta żeńskie gdyby coś było nie tak i by ich nie wytwarzali to by dostali recepte. Chuj cie to obchodzi oni nic nie dostają tylko placa ciężkie pieniądze nie byłeś na miejscu takiej osoby to nie oceniaj nawet nie wiesz ile takich ludzi się zabija a idioci jak powyzej mysla ze to wymyślony problem..

Gość gość
Mały biust też mi k****a problem większy niż problem z własną tożsamością i wieczna depresja no faktycznie! !! Żal mi Autora a nadmierne owłosienie się leczy imbecylu.

Gość gość
ty nie porównuj jedzenia, spania do seksu? bo bez tego drugie da się żyć! a bez jedzenia umrzesz, brak snu tez umrzesz? a bez seksu? nic się nie dzieje----nic sie nie dzieje??? poczekaj az umrzesz bez seksu prawiku, mam nadzieje, ze jestes jedynym synem swojego ojca, przynajmniej nazwisko takiego idioty wygasnie szybciej :P

Gość gość
Post założyłam ja, kobieta i nawet nie wiecie jaki to problem dla lekarza zeby wypisał skierowanie na badania hormonalne. Kobieta która ma zarost czy maly biust też nie jest szcześliwa w swoim ciele, czy facet ktòry ma biust, a nie chce go mieć. Wyżej sracie niż d**e macie.

Gość gość
To se idz prywatnie kretynko. Myslisz ze transy maja za darmo badania albo hormony? Kazda wizyta u seksuologa ponad 100 zl a wszystkie badania prywatne z własnej kasy

Gość gość
nie wiem skąd taki pojazd na Ciebie,znowu jakieś wyzywanie,dość mam tego. Przecież nie obraziłaś osób transseksualnych więc nie rozumiem..Ja uważam,że masz racje i sama sie nad tym zastanawiałam .. mam mały biust i też bym chciała żeby był większy :P kurde facetowi mogą cycki urosnąć a mi nie.. nikt jakoś nie poleca osobie z małymi cyckami żeby brała hormony tylko albo operacja plastyczna albo sie z tym pogodzić...bez sensu.

Gość gość
oj dyletanci. jak masz male tzyce to zbadaj prywatnie estrogeny i progesteron, testosteron. odzaluj 70zl. niedobory estr. i progest. czesto powoduja pomniejszenie sie biustu ktory kiedys byl wiekszy jesli sie nie odchudzalas.

Gość gość
Tu autorka ja nie mam pretensji do osob trans, że korzystaja tylko do lekarzy, że nie chcą pomagać innym i to nawet Ci prywatni. Rozkładają ręce taka pani natura i tyle. Akoro facetowi potrafią urosnąc piersi to tum bardziej chyba kobiecie da sie to podgonić.

Gość gość
no właśnie..a mi sie nie pomniejszyły piersi, po prostu mi nie urosły. A chuda nie jestem nawet powiedziałabym przy kości :O ale to nie pomogło..

Gość gość
No właśnie, jestem kobietą ze stosunkowo małym biustem i niby dlaczego ja miałabym "nie zasłużyć" na hormony które może by pomogły na porost biustu? Chociaż biorąc pod uwagę, że mam tyłek jak szafa, wcięcie w talii i parę innych kobiecych atutów (poza wielkim biustem) to może i nie w hormonach problem a w genach...

Gość gość
Nie kazdemu facetowi (transowi) rosna cycki po hormonach tylko jakiemus procentowi i zazwyczaj male musza poprawiac plastycznie. Wszystko to predyspozycje genetyczne wiec nie wiem po co do tego mieszac transseksualizm bo on nie ma wpływu na twoje problemy.

Gość gość
W dodatku takie hormony w nadwyzce moga powodować powazne choroby jak rak itp zdobądź se na lewo i się szprycuj zobaczymy czy ci cycki urosna hahaha. To geny a nie hormony niedouczona kretynko.

Gość gość
i nie mozna było tego napisać bez "niedouczona kretynko"? czy na każdym kroku musicie być chamscy? :O

Gość gość
Tak bo nie lubie idiotów co nic nie wiedzą a się wymadrzaja. Nie dość że brak cyckow to i rozumu.