Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 dziecko w wieku 26 lat to cos strasznego?

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 urodziłam wcześnie bo w wieku 19 lat. Mój syn ma 6 lat. Skonczylam studia, mam prace. Syna wychowuje z moim narzeczonym, w sierpniu bierzemy ślub. Po ślubie byl plan aby starać się o dziecko ale ja sie boje ze moze to za wcześnie. 26 a dwójka dzieci. Niby znam wiele takich kobiet i sobie świetnie poradzily a kiedys dzieci w tym wieku to byla norma natomiast boje sie braku akceptacji środowiska ze każdy będzie uważal ze to za wcześnie mimo ze mam juz dziecko. Często słyszę ze takie kobiety sa komentowane przez lekarzy w niemily sposób czy przez inne kobiety.

Gość gość
Jezeli będziesz miec męża i nie mieszkać z rodzicami to jest to naturalne ze masz 2 dzieci i tak szczerze to posiadania dziecka w wieku 19 lat sie nie wstydzilas a w wieku 26 sie wstydzisz? Olej komentarze innych. Ważne byście byli.szczesliwi w rodzinie.

Gość gość
Ja urodzilam planowaną córkę w 2013. Miałam 22 lata. Ślub dwa lata wczesniej. Maz jak sie mala urodziła miał 27. Teraz staramy sie o drugie mam 25 a on 30. Mieszkamy w swoim przez siebie wybudowanym domu sami sie utrzymujemy od ślubu. Mam w d***e co inni myślą.

Gość gość
My też mieszkamy sami i to 200 km od rodziny co jest troche ciężkie bo nie możemy liczyć na żadną pomoc przy dzieciach. Teraz wydaje mi sie ze każdy uważa ze nie powinno sie miec dzieci albo ewentualnie jedno bo inaczej to kobieta sobie życie marnuje.

Gość gość
Wtedy (jak urodziłas pierwsze dziecko w wieku 19l.) się nie wstydziłas a teraz mając męża, będąc dorosła kobieta przejmujesz się co inni powiedzą? Dziwne to. To twoje życie i twoje wybory. Chyba lepiej teraz żeby nie było między dziećmi 11lat różnicy.

Gość gość
Wtedy byla to wpadka i musiałam sobie dać rade w tej sytuacji. Teraz chce świadomie zdecydować się na macierzyństwo. Tez nie chce żeby mój przyszły mąż byl bardzo późnym ojcem bo ma 34 lata.

Gość gość
no to po co ten temat?

Gość gość
to chyba normalne mieć dziecko w wieku 26 lat szczególnie będą po ślubie i mając na to warunki

Gość gość
Widzicie dla Was normalne ale dla większości osób z mojego otoczenia nie koniecznie. Moja mama mowi nawet ze to za szybko i powinnam 2-3 lata poczekać

Gość gość
To według twojego otoczenia to ja juestem juz chyba totalną patologią. Mam 27 lat i troje dzieci. To moje zycie moje wybory i mam to gdzies co inni sądzą na ten temat.

Gość gość
no to jak wolisz słuchac sie mamy niz siebie i ogólnie bardziej obchodzi cie zdanie innych to masz odpowiedz chyba mimo dziecka i małzenstwa nie dorosłas do tej roli