Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie studia się teraz opłaca robić.

Polecane posty

Gość gość

Mam pomysł na zmiane zawodu, ale mogę studiowac już tylko zaocznie. Więc odpada medycyna i psychologia, czy prawo?bo chyba nie ma zaocznych. Myślę, albo , o jakiś studiach lingwistycznych -umiem dobrze angielski, albo o architekturze wnętrz, badz fotografii. Wiem, ze gdybym chciała założyc studio fotograficze to lepiej ASP I FOTOGRAFIA, ALE też umiem i mam zdolności interpersonalne. Nie wiem za co się zabierać.

Gość gość
medycyne mozna studiowac do ktorego roku?na dziennych?

Gość gość
ile ty masz lat bo brzmisz jak gimnazjalistka, dziecinnie. nie masz pojęcia o studiowaniu nawet nie wiesz co cię interesuje, piszesz jakbyś była dobra we wszystkim i wszechstronnie uzdolniona.

Gość gość
fotografii predzej nauczysz się we własnym zakresie niż tracąc czas na denne studia

Gość gość
gosc 18:38 mam wiele zainteresowan, a co? jestem tylko kiepska z matmy

Gość gość
Jestem wszechstronna

Gość gość
studia prowadzą tylko na kase w markecie za 1500, kierunek nieistotny

Gość św Przemysław
vcvbv

Gość gość
Na studia dzienne możesz iść mając nawet 90 lat i obojętnie jaki kierunek. Tylko ludzie zwyczajnie w pewnym wieku wybierają zaoczne bo chcą już pracować. Polecam zainteresować się studiami na politechnice. Wszyscy moi znajomi po polibudzie mają pracę. Nawet po zarządzaniu. Na pewno na wydziale wzornictwa są studia nieco inżynierskie, nieco takie ASP bo bawią się w jakieś tam śmieszne projekty. Ja sama poszłam na informatykę która mnie nic nie interesowała ale daję radę i teraz nawet mnie to zaczęło ciekawić.

Gość gość
"Więc odpada medycyna i psychologia, czy prawo?bo chyba nie ma zaocznych." Nie wiem czy medycyna i prawo można studiować zaocznie, ale słyszałam że na Akademii Ignatianum w Krakowie psychologia jest w trybie niestacjonarnym. Jeśli chcesz sprawdź www.ignatianum.edu.pl

Też jestem w takiej samej sytuacji.. jestem tuż po maturze, tzn. został mi jeszcze ustny egzamin z angielskiego, ale to już jutro :D. Od ponad roku sporo myślałam na ten temat i zdecydowałam, że pójdę w kierunku architektury. To dziedzina, którą pasjonuję się od dawna, a szczególnie interesuje mnie architektura wnętrz, z tego też powodu myślę o specjalności Home design na UTH w Warszawie. Kilka dni temu ruszyła rekrutacja, więc jak tylko dostanę wyniki z matury, to od razu składam tam moje papiery :)

Gość gość
czyli studia zabieraja tyko czas, tak ?? lepiej pojsc do pracy jesli sie znajdzie i przez ten czas czegos sie dorobic niz poswiecic na studia skoro i tak malo kto znajdzie prace po swoim kierunku ?????????????

Witam! To pytanie z pewnością zadaje sobie wiele osób. Zatem jak wybrać, aby nie żałować? Pomocny będzie z pewnością dostępny na stronie http://www.kierunekrozwoju.pl test predyspozycji zawodowych. Dzięki niemu można zyskać wiedzę na temat predyspozycji do danego kierunku lub zawodu. Zatem zachęcam do wypełnienia testu, który jest bezpłatny. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju

Gość gość
A ja zachęcałbym Cię do studiów lingwistycznych. Coraz modniejsza staje się filologia rosyjska. A i rynek ma zapotrzebowanie na tłumaczy z tego języka. Poczytaj sobie więcej o tym kierunku na http://lingwistyka.edu.pl/ może Cię zainteresuje

Gość maykapayka22
A ten test predyspozycji jest płatny?

o to dobre pytanie. W ogole na ten temat powstalo juz tyle artykulow, ze glowa mala. Moim zdaniem na pewno nie oplaca sie robic niczego zwiazanego z humanistyka. Chyba, ze masz ciotke dyrektorke w szkole i zalatwi Ci ciepla posadke. No wtedy to ma jakis sens. A jak nie, to lepiej wybrac cos innego. Tak naprawde na rynku jest mnostwo humanistow, co nie maja w ogole pracy po studiach humanistycznych, wiec nie warto isc ich tropem. A co warto studiowac? Jak masz gowe do nauki, to na pewno prawo. Medycyna tez jest dobra. Nie wiem tylko czy zaocznie to jest sens. Nie wiem czy przyjmuja takich zaoczniakow. Jka znasz sie na komputerach to mozesz cos z tego studiowac. Na pewno to Ci sie oplaci, bo teraz potrzebuja bardzo wielu gosci od komputerow

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Maykapayka22 test predyspozycji zawodowych jest bezpłatny. Zapraszam do jego wypełnienia! Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju

Gość gość
na Wyższej Szkole Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej mają ciekawe kierunki, ja jestem na politologii ze specjalnością dziennikarstwo i media społecznościowe, ta dziedzina się teraz mocno rozwija więc myślę ze z pracą nie będzie problemu potem