Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plastry LISVY

Polecane posty

Gość gość

Naklejacie te okrągłe plastry? Czy to prawda że mocno się trzymają i nie dają skutków ubocznych?

Gość amelia033
Trzymają się tak, ale musisz przykleić dobrze przytrzymując je ciepłą dłonią ze 30 sekund, no i miejsce naklejania musi być czyste i nie owłosione.

amelia033 to prawda! Bardzo ważne w stosowaniu plastra jest jego przechowywanie i przyklejanie. Pamiętajcie, aby nie przechowywać plastrów w lodówce i nie zamrażać ich! I zwróćcie uwagę na przytrzymanie plastra podczas naklejania – 30 sekund jest kluczowe :)

Gość gość
dzięki za info. Właśnie zaczęłąm je naklejać i chciałam je do lodówki wsadzić :) Na razie fest się trzymają i dobrze się czuję.

Gość gość
Czy te plastry mimo mniejszej ilości hormonów są tak samo skuteczne jak tabletki?

Plastry antykoncepcyjne zawierają bardzo korzystne połączenie hormonów. Jest to metoda bardzo skuteczna, o czym świadczy wskaźnik Pearla dla plastrów. Wskaźnik określa, ile kobiet stosujących przez rok daną metodę zaszło w ciążę. Dla plastrów wskaźnik wynosi od 0,4 do 0,99.

Gość gość
Hej dziewczyny, powiedzcie, czy jak mam te plastry to mogę się normalnie opalać? Wyjeżdzamy niedługo i mam zamiar wrócić opaloną, ale boje się, że coś zepsuję w plastrze od słońca... :/

Bez obaw! Plaster zawiera filtr UV, dlatego promienie słoneczne nie wpływają na skuteczność :)

Gość kasiowa85
Mam pytanie odnośnie wpływu różnych substancji chemicznych na plaster i jego działanie. Czy a jeśli to jak wpływa na palster np olejek do opalania, żel do kąpieli, czy balsamy? Można stosować czy trzeba omijać?

Gość gość
Zostanie tylko plamka w którym miejscu był plaster.Jest to nawet sexi

kasiowa85, bezpośrednio przed naklejeniem plastra nie używaj balsamów, kremów, olejków (i innych środków tego typu), w miejscu, w którym chcesz przykleić plaster. Skóra w tym miejscu powinna być zdrowa, czysta, sucha, niepodrażniona i nieowłosiona.

Gość malwa33
Fajnie, ze się po nich nie tyje jak po innych środkach antykoncepcyjnych. Spokojnie bez obaw o wzrost wagi można sobie przyklejać :)

Rzeczywiście, nie musicie martwić się o wzrost masy ciała – nowoczesne plastry są jedynymi środkami antykoncepcyjnymi, które w ulotce dołączonej do opakowania nie mają zapisu o wzroście masy ciała jako działaniu niepożądanym Co to znaczy? Znaczy to dokładnie tyle, że podczas przeprowadzania badań klinicznych nie zaobserwowano takiego działania niepożądanego (czyli wzrostu masy ciała) u pacjentek stosujących innowacyjną antykoncepcję transdermalną :)

Gość gość
Przyklejając plastry trzeba się bardzo często bzykać.Wtedy traci się kalorię

Gość raissa1
Ja co prawda naklejam te plastry dopiero miesiąc ale nie zauważyłam aby przytyła, mam nadzieję, ze waga zostanie bez zmian, bo po poprzednich miałam dwa kilogramy więcej.

Gość gość
Nie przytyjesz, się nie bój, nie ma na ulotce tycia jako skutku ubocznego podczas stosowania lisvy

Dziewczyny, spokojnie :) podczas przeprowadzania badań klinicznych nie zaobserwowano działania niepożądanego jakim jest wzrost masy ciała u pacjentek stosujących innowacyjną antykoncepcję transdermalną :)

Gość gość
To dobrze, bo ja mam tendencję do tycia i właśnie chcę zacząć swoją przygodę z antykoncepcją i zastanawiam się co wybrać :)

Gość gość
Możesz śmiało je wybrać bo oprócz tego ze nie przytyjesz to będziesz czuła się dobrze bo lisvy mają najmniej hormonów ze wszystkich innych tego rodzaju środków

Gość gość
a do tego się nie odklejają! wystarczy przytrzymać ręką chwilę a będą się trzymać nawet po basenie. pierwsze moje plastry z tak dobrym klejem :)

Cieszy nas to, że jesteś zadowolona z takiej metody antykoncepcji :) Pamiętajcie dziewczyny, plaster, który nakleicie na odpowiednio przygotowaną skórę, przytrzymany 30 sekund ręką, nie ma prawa odpaść, nawet podczas trudnych warunków (np. na basenie).

Gość martulka99
nielykam to my dziękujemy za świetną stronę z niezliczoną ilością informacji. To z Waszego filmiku nauczyłam się poprawnie przyklejać plasterek.

Gość gość
Też oglądałam, dużo ciekawych rzeczy można się z niego dowiedzieć, dotąd nie wiedziałam, ze z plastrem można pływać, ćwiczyć, chodzić do sauny itp,