Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ccc

Obumarly zarodek czy pozna ciaza

Polecane posty

Gość gość ccc

Hej. Powinnam dzis byc w 7 tyg ciazy. W czwartek 12 maja dostalam leciutkiego plamienie. Ale tyci tyci. Jednak do lekarza pojechalam. Skierowal mnie na usg. W pon 16 maja mialam usg. A tam stwierdzono ze ciaza wyglada na mlodsza o tydz albo zarodek przestal rosnac. Kazali mi czekac do 23 maja na kolejne usg. Ja wiem ze owulacja plata czesto figle. Ale I poronienia sie zdarzaja. O serduszku nic nie mowili. Moze za wczesnie. U mojej corci bylo widac dopiero w 8 tyg...takze na dwoj***abka wrozyla. Jednak czekanie wykancza. Plakac czy sie cieszyc. Piszcie prosze o podobnych przypadkach. Moze to pomoze przetrwac mi ten tydzien.

Gość gość ccc
Musze dodac ze brzuch mnie boli od poczatku ciazy. Nawet bardzo. Ale u mnie to normalne w ciazy. Bolaly mnie piersi ale juz przeszlo. Nadal jednak mam awersje do jedzenia ;)

Gość gość
zrób beta hcg 2 razy w odstępie 48 godzin. A jaka wielkośc zarodka była na usg?

Gość gość
Po pierwsze idź jeszcze raz do lekarza, najlepiej do jakiegoś dobrego prywatnie. Powinni byli powiedzieć Tobie, czy serduszko bije- to bardzo istotne!!! Prywatne gabinety często mają dużo lepszy i co za tym idzie dokładniejszy sprzęt. Koniecznie zrób betę i sprawdź czy przyrasta prawidłowo. W 7 tygodniu serduszko już powinno bić, chyba że faktycznie owulacja się przesunęła.

Gość gość
dokładnie - zrób 2 x HCG - jak rośnie to wszystko jest dobrze

Gość gość ccc
Chcialam bete. Ale w UK nie robia. Przynajmniej u mnie nie chca. A z prywatna klinika tez raczej u mnie odpada Bo nie.ma ;(

Gość gość
A jaka była wielkość zarodka?

Gość gość ccc
Kolo 4 mm. Dokladnie nie powiem Bo przestalam sluchac Po zdaniu... Albo zarodek przestal rosnac. W kazdym razie pani pow ze wielkoscia opowiadala 6 tygodniowi.