Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość94891

Czy escapelle działa?

Polecane posty

Gość gość94891

Po tym jak moj partner skonczyl we mnie zazylam tabletke escapelle bylo to 19h po stosunku. Moje cykle trwaja 29 dni. Byl to 13 dzien cyklu. W okresie okoloowulacyjnym i owulacji mam silne bole brzucha przez okolo tydzien lub wiecej. Po zazyciu escapelle przestaly mnie bolec jajniki. Wykonywalam tez badanie szyjki macicy i w dniu stosunku byla twarda. Teraz(dzien po zazyciu escapelle) rowniez jest twarda. Dodam, ze zanim zazylam escapelle zaczal wystepowac przezroczysty wodnisty sluz. Teraz juz go nie ma. 3 miesiace temu dokladnoe w tym samym dniu cyklu rowniez zazylam escapelle i wtedy okresu dostalam po 5 dniach od zazycia owej tabletki. Mam nadzieje ze nie bede w ciazy i ze nie doszlo do owulacji :( mial ktos podobne przezycia?

Gość gość
Po 5 dniach to raczej nie był okres ale krwawienie w postaci skutku ubocznego po tabletce. 100% gwarancji że ciązy nie będzie niestety nie ma. Zabezpieczenie zawiodło?

Gość gość974837
Owszem zsunela sie gumka. A z tym ze po 5 dniach wtedy to byl skutek uboczny sie nie zgodze bo byl to normalny okres jak zwykle tylko ze duuuuzo wczesniej nastepnego dostalam w 22 dniu cyklu a jeszcze kolejny wrocil juz do normy i dostalam go w 29 dniu cyklu. Ehhh nie wiem chyba szukam pocieszenia na tym forum :(

Gość gość
No cóż, ale nie pozostaje ci nic innego jak czekać do terminu okresu i robić test gdy się nie pojawi. Zrobiłaś co mogłaś.

Gość gość
Niech to bedzie przestroga dla wszystkich wspolzyjacych i liczacych ze prezerwatywa daje 100% gwarancji :( :(

Gość gość
Ja Nie bralam Escapelle ale użyłam raz metody Yuzpee. Jest łatwiejsza w dostępie i duuuuuuzo tańsza. Dlatego zawsze mam awaryjne opakowanie Microgynonu ktory kosztuje okolo 7 zl. Użyłam raz

Gość gość
A poprzednio też gumka się zsunęła?

Gość gość
Poprzednio to nie bylo gumki wcale tzw stosunek przerywany bez wytrysku w srodku ale ze strachu i tak wzielam escapelle.

Gość gość
Nie można się tak faszerować co chwilę taką dawka hormonów. Zadbajcie o konkretne zabezpieczanie.

Gość gość
U mnie escapelle pomogło. Aczkolwiek miałam potem bardzo duże problemy hormonalne przez wiele miesięcy

Gość gość
Ja to teraz w ogole seks przestane uprawiac mam dosyc tego, ze to ja musze cierpiec jesli zdazy sie ewentualna wpadka. Zycie kobiety jest do d**y.

Gość gość
A to teraz się nie nazywa ellaone?

Gość gość
To 2 różne leki.

Gość gość
ellaone jest chyba do 120h po a escapelle po 72h po

Gość gość
Cześć, tu autorka tematu. Dostałam okresu 5 dni po przyjęciu escapelle tak jak 3 miesiące temu. Uznawać to za okres czy krwawienie jako skutek uboczny? Okres jest normalny skrzepy i krew jak zawsze tylko bardziej boli mnie brzuch.

Gość gość
To nie są tabletki aborcyjne, więc kto wie... Jak nie doszło do zapłodnienia, to może ktoś uważa, że zadziałały.