Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rady obcych odnosnie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Spotkałyście się z czymś takim? Zauważyłam, że w Polsce panuje niejako przyzwolenie na udzielanie młodym matkom rad typu "chyba mu za ciepło w tej kurteczce", "niech pani mu zdejmie czapeczkę, goraco mu jest" itp. Na takie rady najczęściej pozwalają sobie starsze panie. Miałam kiedys taka sytuację, bardzo tego nie lubię i wtedy pamiętam, że ostro się wkurzyłam. Mam troje dziei, nie jestem niedoświadczona matką, a nawet jeśli bym była, to uważam, ze takie radzenie jest nie na miejscu. Co o tym my slicie?

Gość gość
kiedyś wyszłam na spacer z synem do parku i była tam kobieta z psem podleciała do mnie i mówi tak 'panienko weź tego dzieciaka do domu, łeb mu zaraz urwie od tego wiatru, młoda jesteś to nie wiesz, może matki nie masz więc ja Ci to mówię' popatrzyłam na nią i odpowiadam 'mam 25 lat droga pani, łeb to może mieć ten pani kundel a nie mój syn, taka pani dojrzała a tak się wyraża, proszę się zając sobą' no myślałam że mnie zje wzrokiem :D na placu zabaw często komentują strój mojego syna albo że za ładnie ubrany albo za lekko, ogólnie syn jest z tzw.zimnego chowu ;) i dzięki temu wcale nie choruje. Mam gdzieś opinię innych (oczywiście nie rodziny) na temat MOJEGO dziecka.

Gość gość
Ja mieszkam w uk i tez to zauwazylam jak przyjezdzam do PL. Mieszkamy prawie nad samym morzem wiec tu ciagle wieje, jakbym przejmowala sie wiatrem to synek cale zycie siedzialby chyba w domu. W PL tez kilka razy zdarzylo mi sie uslyszec zebym z dzieckiem po dworze nie chodzila bo wiatr (wtf???). Dwa razy tez jakies baby powiedzialy mi ze powinnam dziecku czapke ubrac- raz w czerwcu i raz chyba w pazdzierniku- za kazdym razem temp ok 16-18st. Takie rady np. od mojej babci to wyslucham i i tak zrobie po swojemu, ale obce baby wtracajace sie to juz przegiecie. I zeby jeszcze chociaz mialy cos madrego do powiedzenia :/

Gość gość
u mnie w domu nawet nic nie komentują bo wiedzą że i tak zrobię po swojemu :D