Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

manicure hybrydowy: co jest na prawdę do tego potrzebne?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, mam pytanie: które rzeczy z tzw. zestawu startowego są niezbędne, a które można zastąpić innymi? np. czy odtłuszczacz można zastąpić zwykłym spirytusem? płatki bezpyłkowe zwykłymi chusteczkami? aceton zwykłym zmywaczem do paznokci? folijki zwykłą folią aluminiową? Nie jestem jakąś sknerą, zamówiłam pełny zestaw, ale jak wiadomo, producenci od zawsze naciągają klientów i próbują wcisnąć im rzeczy, które są "absolutnie niezbędne" - często za zawyżoną cenę. Macie jakieś doświadczenia z zamiennikami?

Gość gość
aceton możesz kupić w aptece. za kwotę niższą niż życzą sobie producenci lakierów hybrydowych

Gość gość
zwykły zmywacz nie zmyje hybrydy, tylko aceton. folia aluminiowa plus płatki bezpylowe mogą być zamiast folijek. spirytusu nie próbowalam, chusteczek też nie ale chusteczki moim zdaniem to nie bardzo bo pylą/ Kupowałaś gotowy zestaw? Taniej wychodzi kupować osobno.

Gość gość
tak, kupiłam cały zestaw semilac na allegro za 156 zł. założyłam, że jednak zestawy wychodzą taniej, a już nie chciało mi się porównywać cen poszczególnych produktów, robić kilku zamówień itp.

aceton kupisz za 5 zł w sklepie kosmetycznym płatki bezpyłowe najlepiej by było abyś miała bo nie wygląda to dobrze gdy są jakieś grudki a się robią często ! proponuje byś zamawiała na chińskich stronach zrobiła większe zakupy tam za 500sztuk wacików bezpyłowych zapłacisz 2zł a u nas więcej poszperaj na youtubie wiele dziewczyn tak robi :)

Gość gość
ja swoje zamówienie zrobiłam u jednego sprzedawcy. Daj linka do tego co kupiłaś. :)

Gość gość
;0

Witam, do manicure hybrydowego potrzebuje Pani: bazę, lakier hybrydowy, top, cleaner, remover (zwykły zmywacz nie usunie hybrydy), bloczek polerski, pilnik, waciki bezpyłowe - nie można ich zastąpić chusteczką bo ona jednak jakieś pyłki pozostawia, folie są opcjonalne, jednak sporo ułatwiają przy zdejmowaniu lakieru oraz oczywiście lampę. Na naszej stronie internetowej znajdzie Pani wszystko co potrzebne do wykonania manicure hybrydowego. http://semilac.pl/ W razie pytań chętnie pomogę Online Ekspert marki Semilac

Gość Dadza
moim zdaniem przede wszystkim dobre lakiery. Sama zainwestowałam w lampy i dobre lakiery - MakeAr. świetnie się trzymają i mają super kolory! no i można samemu działać w domu!

Gość gość
e tam hybrydy. ja wole kupic sobie zestaw do manicure hybrydowego z golden rose za niewielkie pieniadze i miec ladne zdrowe paznokcie :)

Gość gość
tak, ale ten zestaw z GR daje efekt jak hybrydy i trzyma sie rowniez tak samo dlugo. a paznokcie sa po nim zdrowe :) no i cena :)

Gość gość
kup dobre lakiery na przykład z MakeAr, bo czasem dużo zależy od jakości lakieru

kobiety same sobie chca szkodzic :( to smutne.. wiem, ze manicure hybrydowy jest ładny i wygodny, ale naprawde jest wiele dobrych lakierow, które nie uszkadzaja tak paznokci. Ja mialam hybryde przez rok i jak zrezygnowalam, bo poprostu za duzo kasy wywalalam, to moje paznokcie byly w oplakanym stanie, a ich regeneracja to długotrwały proces :/ Teraz uzywam głownie lakierów od golden rose, bo sa naprawde trwałe, a kosztuja niewiele.

Gość gość
Bardzo ważne żebyś miała dobrej jakości lakiery, a nie jakieś badziewne dodatki do zestawów, próbki itp. Uczyć się możesz, ale potem kup na przykład kilka lakierów z MakeAr i zobaczysz ogromną różnice w jakości.

Gość gość
ja kupowałam cały zestaw z Semilac na www.topdrogeria.pl bo chciałam od czegoś zacząć, a potem dokupowałam same kolory. zestawy są z instrukcją obsługi i w pełni wyposażone więc na pewno sobie poradzisz:)