Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mało miejsca, dużo rzeczy!! Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w średniej wielkości pokoju, najgorsze ze jest proskatny. W sumie po malutkie zaczynamy z chłopakiem mieszkać razem (z moimi rodzicami) śpi tu codziennie, ale ma tu w sumie tylko podstawowe ciuchy, nie jest to takie tragiczne bo mieszka 10 domów dalej, więc nie musi po coś jeździć parenascie kilometrów, ale mi to przeszkadza, przeszkadza że musi mieć czeSC swoich rzeczy u mnie a druga część w domu rodziców :/ pokój jest mały, nie ma miejsca na szafe, stoi tu komoda, duże łóżko, dwu osobowe, biurko, krzesło od biurka, fotel i komoda na której stoi akwarium (to zajmuje całą ścianę bo do połowy stoi akwarium a reszta wolnego miejsca to takie gdzie nie da się nic położyć oprócz jakiś drobnych rzeczy bo otwierają się tam drzwi :/ dużo rzeczy miałam w pudlach pod łóżkiem, wszystkie przebralam, spakowalam w duże pudło i wynioslam na strych (ale odkąd pamiętam musiałam to robić, niedawno przebieralam rzeczy na strychu i też było pełno jakiś starych, zniszczonych, etc, chciałam to wszystko przpakować ale jedyne na co się zebrałam żeby wyrzucic to pogiete koszulki na dokumenty, siostra aż rzuciła to wszystko i powiedziała że nie będzie że mną tego ogarniać bo mam problem zbieractwa, bo zrobiłam awanturę jak chciała wyrzucic mała plastikowa polamana i wybrakowana zawieszke kosciotrupa :/) na szafe nie ma miejsca, niby mogłaby stać tam gdzie komoda ale gdzie dam telewizor? Zastanawiam się czy nie wywalić biurka, bo stoi na nim jedynie komputer chłopaka, a raczej stał (ostatnio była większa kłótnia, zabrał swoje rzeczy, w tym komputer, ale nie przyniósł go do dziś) ale w sumie nie wiem bo nie chce być wredna.. często musi robić coś w photo shopie, bo jest informatykiem- grafikiem, i wiem że pewnie w końcu przyniesie, ale z drugiej strony to na jesień mamy się przeprowadzać do domu, co prawda nadal z rodzicami(moimi) ale tam będę mieć większy pokój a na wiosnę na przyszły rok dobudowke do pokoju, to jest taki pokój w którym chłopak będzie miał komputer, jakiś telwizor i co tam zechce, żeby mieć "trochę prywatnosci" więc miejsca na piękną i upatrzona duża szafe się znajdzie, ale i na komputer, większe akwarium etc. Ale do tego czasu co robić? :/ termin przeprowadzki nie jest precyzyjny, co prawda budowa dobiega końca no ale wiadomo jak to jest :/, niby jesień, niby październik a niby grudzień, w każdym razie przynajmniej pół roku, a ja nie wiem co robić, przytłacza mnie to jak mało jest tu miejsca :/ próbowałam już wyrzucać ciuchy których nie noszę lub które są zniszczone, ale kończyło się to na tym, że wynosilam do mamy do garderoby w workach, ciuchy które już od tygodnia wiem że powinnam wyciągnąć.. komoda ma 4 szuflady i moje ciuchy ledwo się tu mieszczą, a co dopiero dwóch osób :/ o ile z szafa to nie zły pomysł to problem to biurko i jego komputer.. lub komoda i telewizor, po za tym znów znajdować pieniądze na szafe to też mi się nie uśmiecha bo uzywalabym jej tylko pol roku do przeprowadzki, bo tam będe zmieniac wystrój i będą zupełnie inne meble a szafe która chce wstawić tam nie wstawię tu bo raz ze jest za wielką a dwa że nie zniosne kolejnego mebla nie do kompletu... już wystarczy że zmieniłam łóżko i kupiłam białe do tego dwie szafki nocne, i miało już iść być tam, do domu, ale co się okazało to kanapa zaczęła być tak nie wygodna i sprężyny zaczynały kuc w plecy więc stwierdziliśmy że damy to nowe lozko tu bo po co kupować kanapę na 6 miesięcy, i w efekcie mam brązowy zestaw mebli i białe łóżko :/ już nie wspomnę o szafce pod akwarium która jest czarna!!! Bo nigdzie nie mogliśmy dorwać do kompletu i w dodatku dość mocna żeby utrzymała.. nie wiem już co robić, ciągle tłumacze sobie ze to tylko na jakiś czas, ale mnie ten czas wykończy!! Aż się boję co będzie jak mama uporzadkuje swoją garderobę i odda mi parenascie worow i pudełek z ciuchami :/ niby zostawiłam już tylko potrzebne rzeczy ale coś za dużo mam tych potrzebnych, wydaje mi się że jestem taka jakby osaczona, że mieszkam w komórce.. nawet jak posprzatam, a robie to codziennie, co i tak codziennie znów jest bałagan :/ chłopak już w szczególności nie dba o porządek, ale ja święta nie jestem, czasem jak nie mama czasu posprzątać bo coś robię gdzieś indziej to on potrafi siedzieć przez parę godzin i oglądać coś na telefonie lub w tv niż sam z siebie posprzątać, bo "przecież nic nie mowilam".. oczywiście jak powiem to przeważnie a raczej zawsze sprząta, ale i tak nie mam już siły po prostu do tych małych pomieszczeń, już nie wiem co robić, pomocy!!!

idz do jakiejs pracy, zarob jakas kase... wyprowadz sie od starych, zacznij swoje zycie... albo znajdz sobie meza

Gość gość
Pracę mam, zarabiam całkiem sporo jak na osobę w moim wieku, u rodziców mieszkam z wyboru bo co jeśli rozstane się z chłopakiem? Zostanę sama w mieszkaniu? Nie, dzięki :) jestem młoda, na męża mam czas, nie prosiłam o jakieś rady cco mam zrobić z życiem tylko rady jak upchac dużo rzeczy ;)

Gość gość
kup wielka szafe :)

Gość gość
Nie mam na nią miejsca, mówiłam przecież

Gość Łukasz

Polecam firmę less mess storage magazyny do wynajęcia, wynajmujesz na ile chcesz, magazyny zamykane są na kłódkę więc tylko ty masz dostęp do swojego pomieszczenia. Jest to fajna opcja gdy nie masz miejsca w domu i masz mały fundusz bo tam magazyn możesz wynająć już za 50zł co miesiąc.

Gość Ola

Hej, Jeżeli chodzi o Less Mess to super opcja z dostępem całodobowym! Jak najbardziej polecam

Gość stefaaanek

polecam less mess storage możesz zostawić rzeczy  bez obawy o bezpieczeństwo indywidualne kody dostęp całodobowy.

Gość marian

Ja równiez tak jak przedmowcy polecam Less Mess! Super warunki, rzeczy sa bezpieczne i mamy do nich dostep 24/h 🙂