Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mecruella

Kot w domu. Horror.

Polecane posty

Gość gość
Zorganizuj dodatkowa kuwete w inny miejscu. Z innym jak najzwyklejsxym zwirkiem. U mnie był podobny problem, kotka srała gdzie chciala. Teraz ma dwie kuwety i korzysta z obu, ale z tej dodanej częściej i jest spokój. Chodziło chyba o to, ze pierwsza kuweta stała zbyt blisko miski z karmą, ale nie wiem, ważne, że jest spokój.

Gość gość
Jak myślicie, jeden czy dwa koty od razu? Jak lepiej, dowiem się w końcu czy nie. Proszę, niech ktoś normalny poradzi. Rozmawiałam już z kociarzami i różnymi fanatykami, ale jak wiadomo, każdy ma swoje za i przeciw, jednym odwala z miłości do kotów, innym z nienawiści. Ktoś kto myśli pragmatycznie i nie idzie na łatwiznę może się wypowie w końcu

Gość gość
Zaciekawił mnie post o tym, że kotka wychowana przez ciebie nie dostała kocich wzorców. A gdyby w takim razie wziąć drugiego kota, który nie tylko pozwoli kotce siebie naśladować, a również będzie dla niej godnym towarzystwem? Myślę, że to dobry pomysł. Ale najpierw spróbuj z drugą kuweta, to w końcu jest łatwiejsze.

Gość gość
mialam kiedys pod opieka kotke koelzanki.obszczywala moje ciuchy, przychodzila sie przytulic i znienacka atakowala.teorie sa takie ze "miala ciezka przeszlosc", inne ze kotek nie wolno kastrowac bo im sie w glowie miesza bez hormonow, oraz to ze kolezanka ja rozpuscila pozwalajac np chodzic po stole

Gość gość
Jak czytam te posty to teraz juz wiem, ze trafil mi sie ideal ;) lezy wlasnie na moim brzuchu i mruczy ;) Bronek to moj pierwszy kotek, 25 grudnia przyszedl pod drzwi i mialczal (nie trafil przypadkiem , cala jesien i zime dokarmialam dzikie koty i miski staly noedaleko drzwi) weterynarz powiedzial, ze kotek ma ok.3 miesiecy. Od pierwszego dnia robi do kuwety, drapie tylko drapak i maly dywanik kolko ale on jest jego ;) udrapal mnie tylko raz jak zakrapialam mu oczy , nigdy mnie nie ugryzl.zjada wszystko co dostanie, nie grymasi, reaguje na imie, za kazdym razem przybiega od razu. Uwielbia byc noszony na rekach i glaskany, jak robie obiad ociera sie buzia o moje nogi albo mialczy zeby wziac go na rece ;) spi w sypialni ale do lozka sie nie pcha w swoim legowisku zawsze ;) Jedyne co mnie niepokoi to to, ze szybko rosnie i robi sie ciezki ;)))) a ze jego ulubionym miejscem odpoczynku sa moje kolana to ma to znaczenie haha Pozdrawiam wszystkie"kociary" i zycze wytrwalosci ;)

Gość gość
Gościu 22:10 to Twojemu kotu trafił się ideał:) Tak jak mojemu planowanemu i "wpadce"- znajdzie:)

Gość gość
Kotka autorki nie mogła mieć ciężkiej przeszłości skoro ma ja od drugiego dnia życia. No chyba że naprawdę nie potrafiła jej wychować a kotu działa się krzywda. Tylko znowu wracamy do problemu że autorka jest kiepskim właścicielem. Nie wiem jakie "brawa" się jej należą skoro zaszczuła zwierzę tak, że jest nie do zniesienia, a problemu nie umie rozwiązać. Mogła oddać tego kota komuś kto umie się zajmować zwierzętami i ma do nich podejście. Ludzie z takimi problemami popełniają dużo błędów wychowawczych, a potem się dziwią, że kot to nie pluszak.

Gość gość
22:27 Nie napisałeś niczego konstruktywnego. Spam. Tu trolling nie jest potrzebny, szukamy pomocy, a twoje mądrości są z d**y wzięte. Lub jednym słowem: wy/pier/dalaj:)

Gość gość
Jaki ma cel pisanie kolejnych niedorzecznych postów? Tacy z was znawcy kotów jak ze mnie gwiazda rocka. Co znaczy "zaszczuć kota "?Nie radzić sobie? Zły właściciel po prostu wywali kota za drzwi i ma go gdzieś. Oskarżenia i żadnych rad, dzięki za takie pierdoły. Nie każdy nadaje się na właściciela kota, zgadza się, ale jest też sporo kotów, z którymi nie da się wytrzymać i trzeba coś z tym zrobić, ale nie tracić czas

Gość gość
ja się trochę boję, że mi się może trafić trudny kot i potem będzie mnie każdy oskarżać i obrażać, że wszystko to moja wina. Koty są zawsze takie super, a właściciel felerny i miej tu kota

Gość gość
Koty są super, kociarze tym bardziej. A że czasem pojawia się problem- trzeba go rozwiązywać. Koty też maja z nami problemy, tylko na kafe nie piszą. :D

Gość gość
Koty to cudne stworki. Niektore koty lubia byc same w domu a niektore lubia by byl jeszcze kotek inny. Najpierw musisz wziac jednego i zaobserwować jego charakter bo niewiadomo czy dwa koty ktore sie nigdy nie znały sie polubia :) Kocia mama od urodzenia :)

Gość gość
Prawda ze koty tez maja problem z nami ludzmi :) moja kotka kiedys tak zdenerwowala sie na inny zwirek, byl troszke tylko grubszy, ze przyszla perfidnie wskoczyła na posciel usiadła i zesikala sie i poszla. To byl pierwszy i ostatni raz zasikania lozka. Nazajutrz kupilam jej staly zwirek i ju nigdy nie zmieniam. Obrazona byla raz po narkozie, udawała ze mnie nie widzi, serce mi pekalo, kompletna zlewka. Przeszlo jej po dwoch tyg dopiero. Tak dlugo byla urazona :)

Gość mamakot
Nie od dziś wiadomo, że koty to indywidualiści. Chodzą swoimi drogami i to one decydują kiedy chcą się bawić i co gorsza co jeść. Ja wreszcie trafiłam na odpowiednią karma dla kota http://www.zwierzakowo.pl/sklep/karmy-dla-kotow.html Wreszcie mój kot je z zadowolony i nie roznosi karmy po całym mieszkaniu.

Gość gość
Nie ma to jak gówni!aną reklamę wpie!rdolic tam, gdzie ktoś ma problem...

Gość gość
Up

Gość gość
Czy kota da się wychować?