Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kogoś z was Bóg wysłuchał?

Polecane posty

Gość gość

czy kogoś z was Bóg wysłuchał?

Gość gość
tak. Pamietam jak sie zakochalem i szla wlasnie ta dziewczyna. Po tym zdarzeniu siedzialem na fotelu i nagle padlem na kolana przed obrazem Matki Boskiej i ja blagalem o jeszcze jedno takie spotkanie tej dziewczyny. I 3 tyg pozniej sie spelnilo tylko ze jak ja zobaczylem to zabraklo mi slow i odwagi zeby do niej zagadac. Ale Bog mnie wysluchal. Pamietam tez ze tak gorliwie i z taki pragnieniem nigdy wczesnie ani nigdy potem juz nie udalo mi sie modlic. Jednak trzeba bardzo pragnac tego o co prosimy

Gość gość
Miałem kiedyś sąsiadkę która przeżyła obóz koncentracyjny w Auschwitz, powiedziała krótko "Boga nie ma"

Gość gość
mnie wysluchuje caly czas a ja dalej niepoprawny jestem:-( ale teraz sie zawezme i poprawie;-)

Gość gość
„pytam poważnie”

Gość gość
Zawsze,ale czy człowiek slucha jego?

Gość allium
oczywiście :) Bóg żyje i reaguje :)

Gość gość
Mnie wysluchal

Gość gość
Wysłuchuje, tylko trzeba się długo i często modlić, na co nie zawsze jest czas i siły. Gdybym miała sie modlić o wszystko co mi ruinuje życie, musiałabym chyba odmawiać różańce przez 10 godzin na dobę.

Gość gość
Bóg nie interweniuje w nasze życie. Oczywiście niektórzy będą myśleli, że im Bóg pomógł, a tak działa właśnie podświadomość, im bardziej się modlisz, tym bardziej wierzysz, że ci pomoże ta modlitwa. Takie są wrażenia nieraz, że to Bóg ci pomógł.

Gość gość
pewna ukrainka w latach 90 była operowana na nowotwór mózgu a po zaniechaniu operacji odstawiona z otwartą czaszką do szpitaln. prosektorium . Na trzeci dzień obudziła się , po zszyciu czaszki opowiedziała i opisała pobyt w niebie , rozmowę z Bogiem i odwiedziła swoją Mamę która cierpiała za przeklinanie ludzi za swego życia .

Gość gość
Z każdym problemem zwracam się do Boga. Nie mówię, żeby zrobił to i to tylko proszę by mi pomógł. On wie jak nas prowadzić dlatego nie powinniśmy próbować Nim sterować. Bóg chce, żebyśmy mu zaufali. Jest z nami nawet jak cierpimy i życie wydaje się być trudne.

Gość gość
Który? Allah,Kryszna, Zeus?

Gość gość
Jest tylko 1 Bóg.

Gość gość
Ale ma tyle interpretacji, ilu ludzi na świecie.

Gość gość
Tylko jeden Bóg wie czy dożyjesz jutra. Nasze życie na tej planecie to ułamek milisekundy w porównaniu do wieczności.

Gość gość
jasne że tak, wiele razy, niektórzy twierdzą że to podświadomość, ja myślę że to Bóg.

Gość gość
Rzeczywiście, Adolf Hitler śmiało mógłby napisać takie teksty. biblia.pismo-swiete.pl/hardkory.html biblia.pismo-swiete.pl/niewolnictwo.html biblia.pismo-swiete.pl/przemoc.html biblia.pismo-swiete.pl/seks.html biblia.pismo-swiete.pl/niespr.html biblia.pismo-swiete.pl/nietolerancja.html

Gość gość
Ja jak bylam mala dziewczynka poszlam do sklepu. Mieszkalismy na wsi. Robilo sie juz powoli ciemno. Zaatkowaly mnie psy ale udalo mi sie je minac bezpiecznie. I modlilam sie zeby ktos ze wsi byl w sklepie i towarzyszyl mi w drodze do domu. Nigdy cos takiego sie mi nie zdarzylo zeby z kims doroslym razem wracac. A tu akurat byla jedna pani w sklepie zaczekala na mnie i powiedziala ze razem pojdziemy. Oczywiscie ja k niczym nie wspominalam i nie mowilam zeby zaczekala bo sie wstydzilam. Bog mnie posluchal ze byl ktos w sklepie do tego zaczekala i zaproponowala ze pojdziemy razem. Zapadlo mi to w pamiec bo czulam ze Bog nnie wysluchal. Taka blacha sprawa ale to czulam