Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukrzyca ?

Polecane posty

Gość gość

hej. Czego może być objaw nagłej bardzo silnej ochoty na coś slodkiego? tak silnej aż mi się ręce trzęsą, dość często ostatnio tak mam, pozdrawiam jedząc herbatę owocową w granulkach bo nic innego slodkiego nie znalazłam:)

Gość gość
Nie, okres. Cukier w moczu? To cukrzyca.

Gość gość
czyli zrobić badania jakieś?

Gość gość
nie chce mi sie z toba gadac tow. Woytku

Gość gość
Glukoza, morfologia, mocz.

Gość gość
1,chudnięcie, mimo normalnego apetytu i diety 2,nieostre widzenie 3,drażliwość, apatia 4,zmęczenie i senność 5,łatwe powstawanie siniaków i wolniejsze gojenie się ran 6,nawracające zapalenia skóry, dziąseł lub pęcherza moczowego 7,sucha swędząca skóra 8,mrowienie lub przejściowa utrata czucia w stopach, 9,u mężczyzn – zaburzenia erekcji 10,u kobiet – przewlekłe zapalenia pochwy. to są objawy cukrzycy źródło:internet. i zgadzaja się u mnie pkt.1,3,4,7,10 :(

Gość gość
cukrzyce rozpoznaje sie przy kilku pomiarach na czczo pow. 100. u mnie nawet po sytym obiedzie nie przekraca 100. po prostu nie trzymam diety o niskim IG i mam wyrzuty insuliny duze, a potem spadki cukru. ja wiem dobrze co mi jest, a to ze mi sie nie chce nic z tym robic to moja sprawa. xx xx chudniecie mialam przy tasiemcu. pozniej przy zapaleniu serca. odkad wyleczylam obydwa przytylam juz 2kg i mam ochote strzelic sobie w leb.musze jak najszybciej zrzucic te 2 kg, a jak dobrze pojdzie do jeszcze ze 4 kg, tak zeby dojsc do 46 kg. xxx sucha skora jest tez przy anemii xx zapalenie pochwy - po antybiotykach xxx siniaki - nadmiar kortyzolu, niedobor wit C