Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Regulatory temperatury do ogrzewania podłogowego

Polecane posty

Gość gość

Zapraszam na bardzo fajny artykuł o sterownikach ogrzewania podłogowego http://www.techsterowniki.pl/blog/krotki-przeglad-sterownikow-do-ogrzewania-podlogowego-na-2016-rok/ Znajdziecie tam krótką charakterystykę sterowników do ogrzewania podłogowego zarówno przewodowych jak i bezprzewodowych, a także zaprezentowane tam są tam podstawowe funkcje, dodatkowe wyposażenia i możliwości rozbudowy. Już nawet są specjalnie opracowane aplikacje na smartfony, pozwalają na sterowanie ogrzewaniem podłogowym właściwie z każdego miejsca na świecie w dowolnym czasie. Utknąłeś w korku w czasie powrotu z pracy? Wykorzystaj ten czas i jednym palcem ustaw preferowaną temperaturę w swojej kuchni, łazience czy salonie. Myślę, że każda osoba interesująca się różnego rodzaju sterownikami temperatury i chcąca unowocześnić swój dom w "dom inteligentny” powinna się tym artykułem zainteresować.

Gość Marlena Mąkosa
Bardzo fajny artykuł, te sterowniki posiadają bardzo dużo opcji regulacji. Ważną sprawą jest to, że nowoczesne systemy sterowania ogrzewaniem podłogowym mogą pracować w układach mieszanych (gdzie poza ogrzewaniem podłogowym wykorzystywane są również alternatywne sposoby ogrzewania – np. ogrzewanie elektryczne lub grzejnikowe).

Gość gość
Ja niedawno zamontowałem sobie ogrzewanie podłogowe w moim pokoju, bardzo fajnie to działa, równomierne odprowadza ciepło, a nie punktowo, tak jak w kaloryferach. Też wygodne jest sterowanie takim ogrzewaniem, za pomocą odpowiednich sterowników, ja akurat mam z firmy TECH Sterowniki, bardzo funkcjonalne urządzenia. Ogólnie każdemu polecam automatyzacje w swoim mieszkaniu.

Kiedy budujemy dom to musimy podejmować wile decyzji na których nie do końca się człowiek zna. Tak samo jest przy jedne z najważniejszych etapów budowy, czyli ogrzewanie. Teraz bardzo modne ogrzewanie podłogowe, ale czy na pewno? Czy ogrzewanie podłogowe zdaje egzamin wszędzie? przede wszystkim trzeba pamiętać decydując się na ogrzewanie podłogowe, aby nie robić go w każdym pomieszczeniu. Nie zaleca się kładzenia ogrzewania podłogowego do sypialni. Ogrzewanie podłogowe powoduje, że kurz znajdujący się na podłodze pod wpływem ciepła zaczyna się unosić. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na https://ogrzej.pl/ogrzewanie-podlogowe-elektryczne czyli energooszczędne ogrzewanie elektryczne.

Gość gość
Ogrzewanie podłogowe jest super. Mamy takie ogrzewanie u siebie i widzimy że dom ogrzewa sie również od podłogi. Ogrzewanie bardzo dobrze sprawdza się teraz kiedy mama małe dzieci które pląsają jak glizdy po podłodze. W naszym domu montażem ogrzewania podłogowego zajęła się firma www.andre-tech.pl.