Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CodeineLord

zaparcie

Polecane posty

Od kilku dni mam zaparcie zaczęło się od tego ze we wtorek rano nie mogłem się wypróżnić a codziennie rano robię i mam z głowy. wczoraj piłem mleko, ale nie pomogło, dzisiaj rano wypiłem wodę z miodem i trochę poszło, ale dalej mam wzdęty brzuch i trochę mnie boli. wypiłem syrop lactulosum hasco, jadłem suszone owoce i kolo 18 wsadziłem czopek ale na razie nic nie pomogło. jutro mam juwenalia i głupio by było tak iść i do tego boje się ze jak wypije piwo to mi się zachce tam na miejscu, chce to załatwic max do 15 jutro. pomóżcie bo już nie wiem co robić!!!

Gość Gość89hhh
hmm no ciężka sprawa ale wiesz w razie czego zostaje jeszcze lewatywa

Gość gość
Poczytaj o szarym mydle na zaparcia. A jak nie szare to zwykłe jakies też może pomóc

Gość gość
poczytaj o lekach PEG 3350

no a myślcie że jak czopek nie pomógł to mydło pomoże? i nie wiem co mam jutro zjeść chyba zupe żeby się nie czuć tak ciężko

Gość gość
Mydło lepsze. No i activie sobie zjedz

oj jadłem już tyle rzeczy że activia wątpie że coś da nawet myślałem żeby zjeść rybę i popić mlekiem ale to już hardcore i w ostateczności

Gość gość
Zrobił się korek od spodu i teraz cokolwiek bys zjadł, to tylko będziesz czuł się gorzej i bardziej rozdety. Lewatywa. Samemu też się da :) chociaz nie ejst to łatwe.

Gość gość
suszone sliwki moga pomoc lub wspomoc. U mnie jest lek LAX A DAY ( w kanadzie bez recepty) u was pewnie cos podobnego sprzedaja. Zapytaj w aptece.

Gość gość
Nie bierz leków, bo zaczną działac jak tylko usiądziesz przy piwku. Lewatywa.

Gość gość
zdrowie wazniejsze niz piwko

Gość gość
Piwko tez jest zdrowe. Na nereczki. Lewatywa.

Gość gość
lewatywa jest ok. Idz do spzitala to ci zrobia ;). Przyniesie ci ulge natychmiastowo

Gość gość
Aha jak zrobisz lewatywe nie jest powiedziane, ze problem zniknie na dluzej

nie no myślę, że zniknie bo nigdy nie miałem problemów z zaparciami może jak byłem mały to 2 czy 3 razy się zdarzyło. ogólnie to mi się wydaje że zjadłem za dużo czekolady w niedzielę i w poniedziałek bo dostałem na urodziny to może być od tego?

Gość gość
tak

kurcze dzięki przynajmniej już znam powód. ale boję się tej lewatywy i to jeszcze w szpitalu... a można kupić w aptece?

Gość gość
można, leć do apteki po jednorazowy zestaw do lewatywy (można go wykorzystać kilka razy), napełniasz ciepłą (letnią)wodą i wieszasz na wieszaku - chodzi o to, żeby był ok. 1,5 m nad tobą, smarujesz kremem wejście do o***tu oraz końcówkę, kładziesz sie na prawym (!) boku i wlewasz powoli wodę do kiszki stolcowe, utrzymujesz wodę najdłużej jak się da, najtrudniejsze jest wprowadzenie końcówki do o***tu, bo ręce sa trochę za krótkie

Gość gość
niestety te zaparcia to choroba mam wrażenie XXI wieku . Moi synowie często mają zaparcia i muszę im podawać dicopeg junior bo często męczą ich te zaparcia i chcę im ulżyć cierpienia

Gość gość
Mój mąż miał podobny problem z wypróżnianiem zaparcie jakiś czas temu zaproponowano mi w aptece trilac IBS więc kupiłam po dość krótkim czasie problem u męża zaczął się normować jest to ogólnie preparat dla osób z zespołem jelita nadwrażliwego.