Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Nienawidzę brata i bratowej mojego chlopaka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Z góry przepraszam jak juz podobny temat był. Nie mam się komu wygadać a chciałabym może jakąś poradę jak radzić sobie z ta nienawiścią i zazdrością z mojej strony. Mój chłopak ma starszego brata, który jest dla całej rodziny "ideałem" - ma bardzo dobrze płatna prace, wziął ślub, urodzi mu sie dziecko i ma super żonę. Mojego chłopaka mama cieszy się, że jej synowie trafili na takie cudowne dziewczyny czyli na mnie i na nią. Często nawet mylą nasze imiona co mnie bardzo irytuje. Widzę jak ona rywalizuje ze mną o względy rodziców. Żadna z nas się nie przyzna, że się nie lubimy i udajemy przy rodzinie, że wszystko gra a najchętniej wsadziłybyśmy sobie kosy w plecy. Ona jest ode mnie o wiele starsza a zachowuje się jakbyśmy były rówieśniczkami i ścigali sie kto pierwszy ten lepszy. Ostatnie 3 lata spędziliśmy za granicą i pod nasza nieobecność "cudowna para" zadecydowała że wprowadzają się do starego mieszkania rodziców a mieszkanie bratowej mojego chłopaka które stoi puste będą wynajmować. Żal mi d**e ściska jak widzę jak faworyzowany jest brat i jego żona. Zaraz pomnik im postawią, że będą mieli dziecko.. Gdy byliśmy za granica oni zagarnęli wszystko ; dysponują kluczami do działki która jest dla nas WSZYSTKICH plus mieszkanie, które remontują sobie pod siebie. Jak ich widzę to mnie szlak trafia bo wszystko skupia się tylko na nich! Staram się to jakoś ukrywać ale mi nie wychodzi, nie chce sprawiać przykrości mojemu chłopakowi bo wiem ze to jego rodzina... oni wszystko muszą mieć lepsze, na święta odwalili takie prezenty ze byłam w szoku (sprzęty, wycieczki, karnety) wiem, że to ich sprawa co robią z pieniędzmi ale przy tym się tak mocno afiszują. Obecnie przy każdym rodzinnym spotkaniu jest tylko jeden temat- ciąża, poród, ciuszki, wózek, łóżeczko robione na zamowienie.. Nikogo nie obchodzi to ze mieszkamy na wynajętym mieszkaniu i wiadomo jak wygląda życie Polsce.. Braciszek zgarnia wszystko a mój chłopak nie chce się kłócić i nie chce nawet poruszać tego tematu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować