Gość gość Napisano Maj 20, 2016 Witam bardzo serdecznie, mam 16 lat i kilka dni temu lezac na brzuchu zaczełam odczuwać puls w brzuchu, 3 dni pozniej zauważyłam że ten puls jest tak silny że skutkuje unoszeniem się brzucha non stop, dziś na dodatek po wzięciu do dłoni kartki zauważyłam że nawet kartka trzesie sie w rytm mojego serca, to samo dzieje sie z wlosami gdy je pochyle - trzesa się, raz tez nastąpiło tak na policzku przez 3 sek. czym to może być spowodowane? ostatnią miesiączkę miałam jakoś 26.04 i po organiźmie widze że zbliża się kolejna. Jeżeli chodzi o ciśnienie - zmieniało się, w większośći przypadkach było w porządku a raz zaniżone (nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem). Na początku roku u lekarza rodzinnego wykryli u mnie szmery nad sercem i wysłali z skierowaniem na ekg które nie wykryło żadnych problemów a następnie do kardiologa - tam również nic. Gdy byłam mała również kilka razy zdarzyło mi się być w kardiologa ale nic nigdy poważnego mi nie dolegało. Może to być jakieś uczulenie? Stres? Nerwica? W internecie pojawia się dużo informacji a ja na prawdę nie wiem przez co może być to spowodowane.... Przepraszam was za chaotyczny wpis ale powoli mnie to przerasta, a boję się iść do lekarza, póki co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach