Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest szansa żeby schudnąć w ciąży dostarczając dziecku wszystkiego czego pot

Polecane posty

Gość gość

To druga ciąża. Po pierwszej zostało mi 5kg, które nie chcą drgnać. W sumie mam 8kg nadwagi. Fakt, że jadłam tak średnio.zdrowo. wyglądam.nieciekawie, bo te 8kg nadwagi mam w samym brzuchu. Niedawno wzięłam się za siebie i zmieniłam nawyki. Jem duzo warzyw, kasze, chude mięsa i ryby. Pieczywo i jedzenie z dodatkiem cukru tylko do południa. Na kolację lekka sałatka. Niedawno okazalo sie, ze jestem w ciazy. To 8 tydzien. Czy da się choć trochę zgubić tego tłuszczu mimo ciazy? Wierzcie mi lub nie, ale zaczelam podejrzewac ciaze kilka dni przed terminem miesiaczki, bo nagle przestalam się dopisać w spodnie. Tak mi wysadziło jeszcze brzuch

Gość gość
Jedz zdrowo, ale nie nastawiaj się na schudnięcie, bo to mrzonki. Ograniczanie jedzenia odbije ci się na kościach (późniejsza osteoporoza) i zębach.

Gość gość
Moja bratowa kiedy była w ciąży zamówiła sobie dietę u dietetyka rozpisaną konkretnie pod nią i była bardzo zadowolona. Dieta była świetnie zbilansowana i bratowa w 8 miesiącu ważyła tyle samo co przed ciążą. Dziecko urodziło się zdrowe i śliczne ☺

Gość gość
Czyli w zasaczie to mozna powiedziec, ze schudla? Bo przeciez dziecko, wody i lozysko swoje waza

Gość gość
Eksperymentuj na sobie, nie na dziecku.

Gość gość
Niech facet od ciebie odejdzie to schudniesz za dobrze masz

Gość mamamalgosi
Ja mam cukrzycę ciążową, muszę trzymać sietę i chudnę. Ale to szczególny przypadek w ciąży... Jestem w 34tc i 6kg na plusie. Ogólnie mi zeszło z ciała - zniknęły "boczki" ciążowe po bokach brzucha, został sam brzuch z dzieckiem, nogi wyszczuplały, ciut zmniejszył się cellulit i aż na twarzy schudłam... A przed,ciążą dużo nie ważyłam -53kg przy 163cm no ale nikomu cukrzycy nie życzę, bo to jednak patologia i potem większe ryzyko zachorowania na normalną cukrzycę w przyszłości.

Gość gość
No jesli zdrowe odzywianie nazywasz eksperymentowaniem, to gratuluje

Gość gośćania
autorko jest to mozliwe moja siostra tak miała, dziecko urodziło sie zdrowe z tym ze najlepiej jakbys udała sie do dietetyka aby ulozylc diete zgodnie z potrzebami-nie rób nic samemu bo nie masz wiedzy na ten temat wiem ze ułozenie diety kosztuje, ale potraktuj to jako koszty wpisane w zdrowie dziecka-jak wizyty u gin i badania prenatalne

Gość gość
Najlepiej będzie skontaktować się z dietetykiem …to nie jest tak że nie można odchudzać się w ciązy…odchudzać nei ale zdrowo i rozsądnie się odżywiać tak. Jak ja bylam w ciązy i ledwo co zrzuciłam kg po poprzedniej ciązy ( było mi bardzo trudno schudnąć ). Babeczka w med.-expercie na Łódzkiej w Wawie rozpisała mi co mam jeść i przytyłam tyle i le powinnam .