Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odczucie pulsu w calym ciele pomocy

Polecane posty

Gość gość

mam 16 lat, nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem, gdy byłam mała byłam pod opieka kardiologa, ale nie dolegało mi nic poważnego, jakies pol roku temu rowniez byłam bo dostałąm skierowanie od lekarza rodzinnego - nic jednak lekarz nie wykrył. Moim problemem jest odczuwanie pulsu w całym ciele najabrdziej na brzuchu, który sam unosi się ku górze w rytm serca (okres miałam ostatnio 28 kwietnia ), dłoniach, szy, skroniach - wszedzie gdzie nie dotkne - nawet włosy które mi luzno wisza poruszaja sie w ten rytm serca, kompletnie nie wiem co robic - strasznie sie boje. W internecie przeczytałam o wszystkich chorobach ale nigdzie nie widziałam takich objawów jakie ja mam - od nadczynności tarczycy, anemii poprzez nerwice serca - z która mam najwiecej wspolnego bo panicznie sie boje tego co sie ze mna dzieje, nigdy nie czułam az tak tego pulsu.... boje sie isc do lekarza... pol roku temu miałam robione ekg na które miałam skierowanie - nic wtedy nie wykazało. odczucie pulsu pojawia sie na moment np. w uchu czy na policzku ktory pulsuje wrecz.... czym to moze byc? moze to byc jakies zaburzenie rytmu serca? spowodowane zblizajacym sie okresem? a moze jakas nerwica? bardzo prosze o pomoc bo juz sobie nie radze...

Gość gość
dopowiem jeszcze, że pół roku temu miałam ból w klatce piersiowej (coś w rodzaju ucisku), ale mogło to być spowodowane tym że mało przyjmuję płynów i kardiolog stwierdził mi omdlenia wazowagalne

Gość Prof Dr
Brzmi jak bardzo powazna choroba serce. Niestety nie da sie tego wyleczyc.

Gość gość
prosze nie strasz mnie... w internecie również są informacje które się powielają - nadczynność tarczycy czy anemia... kompletnie nie wiem co robić - najgorsze że to ma również podłoże psychiczne i ciągły niepokój i myslenie o tym. Ale mówię - pół roku temu nic mi nie stwierdzono oprócz tych omdleń które są wywołane przyjmowanie małej ilości płynów i kontrolna wizyta za rok...

Gość zaklad pogrzebowy
Witam serdecznie. Dla mlodych ludzi do 21 r.z. mamy specjalne oferty zwiazane z trumna i pochowkiem. Warto jeszcze za zycia zadbac o przyszlosc. Zapraszamy do wspolpracy.