Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka245

uzadlenie osy prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość elka245

czesc ponad tydzien temu uzadlila mnie osa, mialam mocno spuchnieta stope (nie znalazlam zadla i jestem na 99% pewna ze to byla osa). do tej pory ta stopa mi puchnie. kiedy budze sie jest niby normalnie, potem w trakcie dnia znowu zaczyna puchnac, pod wieczor jest juz mocno spuchnieta. czy powinnam to olac czy musze isc do lekarza? po ukaszeniu nie uzylam zadnych srodkow

Gość gość
Jeżeli trwa to już tydzień to lepiej iść do lekarza.

Gość elka245
przez kilka dni jeszcze nie bede mogla pojsc do lekarza, czy to jest bardzo nienaturalne ze po uzadleniu tak dlugo moze jeszcze byc spuchniete? dodam ze ani po uzadleniu nie swedzialo i teraz tez nie swedzi

Gość gość
Jak masz silne uczulenie to jak najbardziej jest to możliwe. Ludzie w dzisiejszych czasach mają uczulenie na różne rzeczy

Gość gość
To jedno z powszechniejszych uczuleń więc zapewne masz je i Ty. Mnie kiedyś użądliła osa i nie było nawet śladu na drugi dzień. Druga sprawa, że to stopa. Nie wiem, niech ktoś ci ją przejrzy pouciska i upewni się czy po prostu nie wbiło ci się coś (niezależnego od użądlenia)

Gość gość
Osa nie zostawia żądła. Pij wapno. Idz do lekarza.

Gość gość
Ja nie zapomnę, jak mnie ugryzła osa na działce. Ból był niesamowity, ale przyłożyłam ocet i puściło. Później okazało sie, ze osy sobie budują u nas gniazdo i nie było na co czekać, musliśmy je potraktować środkiem ddd od http://www.hruzewicz.pl/. Udało się je zlikwidować.