Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionamamusia

Gorączka u niemowlaka . Pomóżcie !

Polecane posty

Gość zmartwionamamusia

Moja 6 - o miesięczna córeczka wczoraj była cała gorąca, kiedy zmierzyłam jej temperaturę wyszło 38,3 stopni C. Ale podałam jej lek na zbicie gorączki i przeszło. Niestety dzisiaj rano obudziła się i miała 39, 8 stopni C. Do tego ma lekko wypukłe, ale miękkie ciemiączko. Podałam jej lek i trochę gorączka jej spadła, a jej samej wreszcie udało się zasnąć. Ma też na pupie i wargach sromowych kilka czerwonych krostek. Nie wiem, czy to ma związek, ale chcę podać jak najwięcej informacji. Dodam, że niedawno zaczęło się ząbkowanie. Dwa ząbki już jej wyszły. Czy któraś z mam przeszła z dzieckiem coś podobnego ? Co to może być. Sama nie wiem czy sama sobie radzić, czy pójść do lekarza, nie chcę żeby zatrzymali ją w szpitalu ...

Gość gość
Nie no, debilka... Tak, na pewno na forum Ci ktoś pomoże. Wolisz czekać aż Ci dziecko umrze niż jechać do szpitala. Gratuluję zaniku mózgu.

Gość zmartwionamamusia
Myślałam, że ktoś szczerze mi doradzi, a nie zjedzie już na początku. Nie wiedziałam, że wychowanie w Polsce wykonuje się na tak niskim poziomie. Otóż mam niewielki problem z pojechaniem do szpitala, bo jestem za granicą... Dlatego pytam...

Gość gość
Jedz do lekarza.

Gość gość
Z taką temperatura od razu do szpitala jedz. Szczepilas ja na pneumokoki?

Gość zmartwionamamusia
Nie była szczepiona na nic prócz obowiązkowych, bo tak doradziła nam pani pediatra. Od kilku pediatrów słyszałam, że te szczepionki na pneumokoki i rotawirusy nic nie dają i tylko czasami szkodzą więc nie szczepiłam jej... Teraz mała śpi spokojnie i gorączka jej spadła, ale boję się, że to tylko działanie leku i jak przestanie działać to gorączka wróci...

Gość gość
zależy gdzie jesteś za granicą. nas lekarz w Austrii powitał tymi słowami: "co Wy, googla nie czytacie? nie wiecie, że 39 stopni u małego dziecka to norma?". Dostaliśmy zalecenie podawania leku p. gorączkowego przez 3 dni, a jak się nie poprawi, to wtedy przyjść. dzieci przy byle infekcji reagują wysoką gorączką. jeśli nie ma innych objawów, to sprawdzilabym siki.

Gość gość
Krostki to możliwe ze od potu, jak dziecko ma gorączkę to sie poci, mój syn tez jak jest chory ma krostki na pupie. To malutkie dziecko, nie masz tam polskiego pediatry? Niby czeka sie 3dni z gorączka u niemowląt, moze to byc ząbkowanie, ale ja na Twoim miejscu bym nie czekała. Prawie 40 stopni to bardzo duzo, teraz za duzo sie słyszy o sepsie i innych chorobach. Nie czekaj. Poszukaj lekarza pierwszego kontaktu albo jedz do szpitala, z takim małym dzieckiem nie ma co zwlekać. Lepiej dmuchać na zimne niż pozniej sobie pluc w brodę do końca zycia.

Gość gość
w aptekach dostepne sa testy paskowe do badania moczu. Tylko nie przeraz sie, jesli wyjdzie bialko - przy goraczce to akurat normalne. patrz na reszte parametrow

Gość gość
Masz internet więc w buszu nie mieszkasz. Wiec to że mieszkasz za granicą to żadna wymówka. Chyba że faktycznie jara Cię cierpienie Twojego dziecka. Gratuluję głupoty, lądujesz na bece matko psychopatko.

Gość gość
Autorko spokojnie,bez paniki. Czy dziecko ma katar?Kaszle? Moje dzieci miewały i po 42 stopnie i więcej,aż zabrakło skali na termometrze bezdotykowym i piszczał.Przejdzie jej.Podawaj leki i dużo wody do picia.

Gość zmartwionamamusia
8:38 Malutka troszkę kaszle, ale nie ma katarku. Teraz śpi spokojnie i nic jej nie jest. Nie jest już rozpalona i jak przedtem sprawdzałam jej gorączkę to spadła. Niepokoi mnie tylko to wypukłe ciemiączko. Nie jest to widoczne, tylko wyczuwalne lekko pod dłonią.

Gość gość
jeśli chodzi o ciemiączko to normalne przy gorączce. jak i temperatura przy ząbkowaniu, Ale - to zbyt male dziecko, by nie konsultować się z lekarzem. koniecznie!

Gość zmartwionamamusia
Właśnie się obudziła, po gorączce ani śladu, mała uśmiechnięta i wesoła, bawi się jak zwykle i gaworzy :) Może to faktycznie od ząbków . Zobaczę co będzie później. Póki co staram się nie panikować .

Gość gość
Do lekarza bezwzględnie należy sie udać jeśli dziecko ma wypukłe ciemiączko przy gorączce! Moze to byc objaw poważnej infekcji! Gorączka przeszła bo podałaś jej leki przeciwgorączkowe. Dziewczyno, pakuj dziecko i jedz do lekarza, takie dzieci powinno sie leczyć jak najszybciej, nie czekać az choroba sie rozwinie.

Gość gość
skąd taki durny pomysł że to wypukłe ciemiączko przy gorączce to normalne?????? Dziewczyny doinformujcie sie zanim zaczniecie komuś doradzać w sprawach tak małego dziecka. Wypukłe ciemiączko przy gorączce moze byc objawem poważnej infekcji i powinno sie to skonsultować bezzwłocznie z lekarzem!!! Najlepiej sie wykręcić ze małej przeszło, bo za granica, szukam w goglach w swoim mieście polskiego pediatry i jedziesz. Nie wierze nie ma.

Gość gość
40 stopni gorączki to nie od zębów. Jak najszybciej do lekarza trzeba.

Gość gośćania
nasz pediatra mówił, ze powyzej 38 to gorączka i zawsze trzeba skonsultowac z lekarzem, autorko idz bo u niemowąt wiele sie moze zmienic w ciagu kilku godzin trzymam kciuki za jej zdrowie:)

Gość zmartwionamamusia
Właśnie wróciłam od lekarza . Pani doktor powiedziała , żeby niczym się nie martwić , że to ząbki , a dziecko wygląda dobrze i reaguje na wszystko . Przebadała małą i dodała , że takie coś może trwać nawet kilka dni . Mam tylko podawać lek by gorączka spadła i lekko ubierać za dnia . Długo kąpać w chłodnej wodzie , a na noc ubierać tylko pampersa . Dziękuję tym , które nie zbeształy mnie na wstępie tylko doradziły . Dobrze wiedzieć , że na świecie są jeszcze dobre duszyczki . :)

Gość gość
Moj pediatra powiedzial, ze nie wierzy w tak wysoka goraczke od zebow. Mize byc stan podgoraczkowy, ale nie 40 st. Fakt,ze dzieci czasem miewaja goraczki bez wyraznej przyczyny i najlatwiej zrzucic na zeby, bo zabkowanie. Ja bym istroznie podchodzila do tej diagnizy. Ibserwuj mala

Gość gość
A moj pediatra przy nieuzasadnionej giraczce zaleca zbadac mocz.

Gość zmartwionamamusia
Będę ją obserwowała tak jak do tej pory . Bo prawda jest taka , że nigdy nic nie wiadomo, ale już jestem spokojniejsza :)

Gość gość
Z takimi objawami polecam udać się do lekarza. Nie ma co czekać, zwłąszcza jeśli dziecko jest malutkie i wcześniej nie chorowało... Kobieto, jedź jak najszybciej do lekarza!

Gość gość
Temat stary ale jakby któraś z WAS miała taki problem to proponuję od razu zrobić badanie moczu (wynik czasem w godzinę w szpitalu) i z wynikiem od razu do pediatry.

Gość gość
Sporo pediatrów mówi, że nic się nie dzieje, jeśli dziecko ma 38'C więc ja już nie wiem czasami czy mogę już zabrać dziecko do lekarza czy czekać podahąc leki na gorączkę.

Gość helio33
Mnie lekarz tłumaczył, że gorączka do 39 stopni może być na zęby, taką nagłą wysoką temperaturę podciągnęłabym bardziej pod jakąś trzydniówkę. Moja córcia kiedyś ją miała, podawałam jej Ibum w zawiesinie http://ibum.pl/produkt/ibum-zawiesina-doustna/ co 6 godzin i dziecko było zupełnie zdrowe, potem jak gorączka wracała choroba od nowa. I tak, że po leku spadała, słyszałam, że czasami da się zbić do 38 z kreskami i to wszystko.

Gość gość
Znalazłam termometr korzystając z rankingu na http://rankingtermometrow.pl/. Wzięłam ten z topu i faktycznie mierzy szybko z podczerwienią nie ma problemu idealny model przy małym dziecku nie trzeba stresować bobasa badaniem.