Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość tarczyca daje w kość

tarczyca a dawkowanie euthyroxu

Polecane posty

Gość tarczyca daje w kość

Witam. Od dwóch lat zmagam się z niedoczynnością oraz hashimoto. Bywało różnie,przed ciążą tsh miałam w granicach ok.2. 8mies temu urodziłam i od tamtej pory ciężko unormować mi jest poziom tsh.ostatnio miałam 3.23 oraz aTPO 480.40 (gdzie górna granica jest do 9.00).Brałam euthyrox 75,obecnie lekarz zwiększył dawkę do Euthyrox88.Liczyłam,że dostanę dawkę E100,jednak nie tym razem.Czuję się notorycznie zmęczona,przygnębiona,brakuje mi energii,mam bóle stawów i mięśni.Mam problemy z chudnięciem,mimo,że nie dużo jem to albo waga stoi albo rośnie lekko.Włosy wypadają. Jeszcze karmię piersią.Mam parę pytań do tych znających się lepiej ode mnie: 1)czy karmienie piersią wpływa na poziom TSH? 2)czy dawka E88 unormuje hormony czy może jest za niską dawką? 3)z czego wynikają bóle stawów i mięśni? najgorsze czego obawiam się to to,że przytyję.Czuję,że w ogóle nie kontroluję swojego ciała.Wiem,że pozytywne myślenie ma ogromny wpływ na leczenie,ale jak się mam cieszyć,skoro brak mi sił codziennie. Pomóżcie i doradźcie,a najlepiej chciałabym usłyszeć,że będzie dobrze.Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować