Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem bez przerwy zmęczona :(

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Mam od pewnego czasu ogromny problem. Czuje że tracę siły. Od rana po przebudzeniu czuję się zmęczona, kawa nie pomaga. Nie mam energii, nie moge się na niczym skupić. Zrobiłam prywatnie badania w celu wyeliminowania cukrzycy i tarczycy. Na szczescie wszystko jest w normie. Chce jeszcze dodać ze jest mi zimno, sporo schudłam, mam opuchnięte powieki i wydaje mi się ze gałki oczne lekko żółte. Śpię 3 razy na dobe nie licząc nocy. Tak, w pracy robie przerwy na sen :) :) :) Idę do lekarza dopiero w piątek. Zrobiłam morfologie. Wypisz odchylenia od normy jakie wyszły może ktoś z was coś wie i mógłby mi doradzić, będę bardzo wdzięczna :) Morfologia: Neut% 33,9 (34-71) Mono% 15,3 (4,7-12,5) Baso% 1,6 (0,1-1,2) Mimo 0,76 x10^3 (0,24-0,36) Mikroskopowy rozmaz krwi obwodowej: Segmenty % 35 (45-70) Bazocyty % 2 (0-1) Limfocyty % 49 (20-45) Monocyty % 13 (3-8)

Gość gość
Poczytaj, czego objawem może być monocytoza. Na pewno będą konieczne dalsze badania, w tym ręczny rozmaz.

Gość gość
Hmm

Więcej na pewno powie Ci lekarz, ale dużo może być spowodowane brakiem witamin w twoim organizmie. Jak często jesz owoce i warzywa ? Masz jakąś dietę ? Lekarz zrobi Ci więcej badań i będzie wiadomo, ale poczytaj sobie o terapii Gersona http://www.vitajuice.pl/blog/terapia-gersona-swiety-gral-w-leczeniu-raka.html która wydaję mi się, że w Twoim przypadku będzie dobrym wyjściem z sytuacji. Daj znać jak po wizycie w piątek u lekarza. Pozdrawiam i życzę zdrówka !

Gość gość
Mam co roku to samo. Wyniki badań w normie, a ja ledwo żyję i zmuszam się do wszystkiego. Wiesz co mi pomaga? Zastrzyki z kompleksem witamin z grupy B. One są na receptę i bolą jak jasna cholera, ale DZIAŁAJĄ i natychmiastowo wzmacniają organizm. Mnie rodzinny co roku przepisuje serię 10-15 zastrzyków, które dostaję co drugi dzień. Zazwyczaj jest to właśnie okres wiosenny. Już po wybraniu połowy włosy przestają mi wypadać, skóra nabiera koloru, a ja czuje, że wracają mi siły.

Gość gość
bałabym się osobiście brać zastrzyki kiedy moja wit. b12 jest w połowie normy czy nawet i wyzej. no ale nie wiadomo jak z resztą z gr. B. opuchniete powieki - to albo jakas alergia (to też przymula człowieka) albo problem z zatokami - chyba sitowymi i klinowymi