Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotniczkaintrowertyczka

Jak wytlumaczyc mezowi swoj introwertyzm???

Polecane posty

Gość Samotniczkaintrowertyczka

Jestesmy małżeństwem 12 lat. Wcześniej mialam jakichs znajomych ale raczej spowodowane to było tym ze sie uczylam. Kontakt tylko w szkole. Gdy mialam wolna chwile wolalam poczytać ksiazke, zadbac o siebie, posluchac muzyki. Pozniej po zalozeniu rodziny stopniowo eliminowalam koleżanki sama, bi nie ufam ludziom, draznia mnie, denerwuja, nienawidze zaklamania, obludy, ze ktoś jest mily w oczy a zaraz nie zostawia na mnie suchej nitki. Dobrze mi samej ze soba i czasami nawet obecność czlonkow rodziny mnie meczy. Maz jest ekstrawertykiem. Czasami aż mysle ze za bardzo. Byle kto kiwnie palcem on leci. Ja nie potrzebuje wychodzić na spotkania ze znajomymi, on wrecz przeciwnie. Dla mnie rozrywka poza domem sa np zakupy i to najlepiej samotne. Szlag mnie trafia jak wyzywa mnie od dzikusow, dziwaczek itd. Teściowa ma taki sam charakter jak on i ostatnio pow mi ze jestem egoistka bo odtracam wszystkich. Mam dosc. Jak mam im wytlumaczyc ze mi samej jest dobrze, nie meczy mnie to i nie chce tego zmieniac. Kocham samotnosc i uwiera mnie, ze ktos chce to zmieniac na sile

Gość gość
chciałbym mieć taką żonę ! bo sam taki jestem też

Gość gość
Masz przed sobą trudne zadanie do wykonania, bo Ty jedna a ich jest dwoje, przynajmniej w najbliższej rodzinie. Może podsuń im jakiś art. na temat osobowości i ich cech. Jak są mądrymi ludźmi to zrozumieją a jeśli nie to ciągle będziesz postrzegana i nazywana dziwaczką czy dzikuską. Dziwi mnie, że zdecydowałaś się na małżeństwo z osobą o tak przeciwnej osobowości. Ja rozumiem, że przeciwności są pociągające i ciekawe ale życie w takim związku jest jak widać bardzo trudne i wymaga bardzo dużo zrozumienia i kompromisów. Albo pójdziesz z nimi na wojnę albo oddalicie się od siebie w sensie, że Ty w swoją drogę a On w swoją.

Gość gość
Mam tak samo, a maz ciagle gdzies chcenie ciagnac ze soba, bo jak mowi chce byc ze mna... Losie czy nie mozna w zyciu juz pobyc samemu?...

Gość gość
całe zycie ekstrawertycy próbują narzucić introwertykom swój styl zycia, a przecież udowodniono, że mamay nawet różne mózgi, inaczej odbieramy rzeczywistość, ale NIE ignoranci muszą nam wmawiać, że z nami coś nie tak i mamy sobie przebudować cały mózg ...a z drugiej strony dziwię sie, ze za niego wyszłaś, czyzby dla kasy? bo chyba nie z powodu "pokrewności dusz"? bo dusze macie całkowicie inne

Gość gość
gdzie taką znależć kobitke żeby wiedzieć że jest tym intro coś tam ?

Gość gość
gość dziś gdzie taką znależć kobitke żeby wiedzieć że jest tym intro coś tam ? x Trudno znaleźć. Introwertycy rzadko udzielają się towarzysko. Rozglądnij się wokół siebie, gdy zobaczysz osobę, która jest bardziej obserwatorem niźli zapamiętałym rozmówcą, to prawdopodobnie jest introwertyczna lub nieśmiała, lub jedno i drugie. Albo poszukaj na forach dla introwertyków, tam udziela się mnóstwo ludzi płci obojga. Mnie mąż wyłowił na jakichś urodzinowym spotkaniu u siostry. Jak to się mówi, szukajcie a znajdziecie. :)

Gość gość
na forach poszukam jak są takie

Gość gość
Mam tak samo. Introwertyczny ekstrawertyzm. Z mężem dobraliśmy bardzo dobrze, oboje mamy coś z głową. On lata jak opętany to tu to tam, a ja nie muszę. Na tym polega tajemnica naszego związku.

Gość gość
Dodam tylko mimochodem że podszywam się pod moją żonę.

Gość gość
dobrze mieć taką żonke w domu ale żeby czasem koleżankę przyprowadziła swoją co by popatrzeć jak bawią się dwie niewiasty ze sobą w mym łożu