Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zakladacie body pod bluzkę z krotkim rekawkiem?

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli na zewnatrz jest ponad 20 stopni, chociazby tak jak dzis i ubieracie swoim niemowlakom pow.6m krotki rękawek to zakladacie jakies cienkie body na ramiączkach pod spod? Bo niby ciepło itd ale jakos niepewnie się czuje, ze nic nie ma i moga plecki czy brzuszek podczas zabawy wyjść na wierzch. Z drugiej strony nie chciałabym dziecka przegrzewac. Aha zeby zalozyc samo body z krotkim rekawkiem i np spodnie to jakos nie przepadam, wole jednak koszulke.

Gość gość
też mam taki dylemat od rana... i nie wiem co zrobić :) Mój synek ma 7m

Gość gość
To nie lepiej założyć samo body z krótkim rękawem i spodnie do tego?

Gość gość
ja moze zle robie ale mam zasade ze dopiero jak pare dni pod rzad sa upaly to zakladam same body - z kolei ja niemowlakowi z pielucha wole zalozyc body niz koszulke i same portki, body fajnie trzyma pieluche itp .. jakos tez nie rozbieram od razu dziecka;p

Gość gość
Napisalam-nie lubie jakos tego połączenia.

Gość gość
ależ jesteś głupia :O Najlepiej nałóż dzieciakowi 10 warstw Zakładaj samo body i na to spodnie Co z tego, że ty nie przepadasz! Twoje gusta nie mają tu nic do rzeczy Z resztą nie potrzebnie świrujesz. Jeżeli jest ponad 20 stopni to co może się stać jeśli dziecku odwinie się koszulka i wyjdą plecy? No co?

Gość gość
Nie wiem, pewnie nic :-) ale ze nie wiem to pytam. Nigdy nie zrozumiem tego jadu w necie. Każdy madry a jak ktos o cos pyta albo napisze szczerze to glupi, nienormalny etc. Nie mozna jakos tak na spokojnie przy niedzieli?

Gość gość
Jak jest tak cieplo zakladam koszulke bez body i do tego getry bez skarpetek. Albo krotkie spodenki, zawsze mozna przykryc lekkim kocykiem jak sie zrobi chlodniej czy wziac jakies bolerko/kardigan. Ale 20 stopni toz to przeciez lato jest :)

Gość gość
gość dziś Ty nie lubisz, ale dziecku pewnie jest najwygodniej, bo nic się nid podwija, jedna warstwa Sama mówisz, ze pytasz, bo nie wiesz - więc podpowiadamy, ze ta opcja byłaby dobra ":D

Gość gość
j****a madka polka, w*********j z tym bękartem

Gość gość
Jak jest do 20 to ja zakładam na body cienka bawelniana bluzke, albo cienki rozpinany sweter czy cos. Jak jest blizej 30 to wtedy samo body. Mamy jeszcze maj, wiec ta pogoda jest w kratke, tzn czasem na termometrze w sloncu jest 20+ stopni, a jak sie wychodzi w cien to nawet dorosly ma gesia skore.

Gość gość
W razie czego zawsze mozna zdjac to dodatkowa warstwe. Przeciez mozesz intuicyjnie wyczuc czy jest rzeczywiscie tak goraco czy nie. Kontroluj kark dziecka. Pamietaj ze taki maluch do 6 m to sie w zasadzie nie rusza tylko siedzi albo lezy, spi w wozku. Co innego jak jest w nosidle na tobie i twoje cialo go grzeje, to wtedy jedna warstwa zdecydowanie wystarczy, ale do wozka albo fotelika do 2, a jak śpi to dodatkowo jakas tetra albo flanelka do przykrycia.

Gość gość
Dzieci powyżej 6 miesiąca latem ubierałam w bluzkę z krótkim rękawem i spodenki lub samo body, nigdy 2 na raz. Powyżej 20 st. zasada 1 warstwy więcej już tak bardzo nie obowiązuje bo można przesadzić ;)

Gość gość
Mamy jeszcze wiosnę, także tego, no... nie przesadzajcie z tym rozbieraniem.

Gość gość
Ja bym nie przesadzała z tym rozbieraniem dzieciaków. Jeszcze nie ma upałów i jak zawieje, to wiatr jest dość zimny. Sama czasami idąc i pchając wózek czuję chłód przy takim podmuchu. Tym bardziej dziecko, które ogólnie szybciej traci ciepło niż dorosły a w dodatku prawie się nie rusza w wózku.

Gość gość
Ja raczej nie zakladam a jeslli juz to takie body na ramiaczkach i dopiero na to krotki rekaw. dzisiaj bylo u nas tak cieplo zr moja 7mies corka miala body z krotkim rekawem, spodnie i buty.

Gość gość
Jeju, jakie zimno? Co z tego ze wiosna, dzisiaj bylo u nas 30 stopni a po 16tej 28 stopni w cieniu i uwierz mi, nawet jak wialo to bylo gorąco, dziecko 5 miesięcy body z krótkim rękawem i krótkie spodenki, oczywiście bez skarpetek i czapki (byl caly czas w cieniu, bo gdyby na słońcu to wiadomo jakis kapelusik czy czapka z daszkiem). Jasne ze fajniej wygląda bluzeczka niż body ale wygoda dziecka dla mnie wazniejsza.

Gość gość
28 st. bez wiatru to jednak co innego niż 22 i wiatr. Przy pierwszym krótki rękaw i jedna warstwa, ale przy drugim nie wyszłabym z krótkim, bo to jeszcze nie lato.