Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem strasznie głupia, nie zdałam nawet matury i chodziłam do liceum zaocznego

Polecane posty

Gość gość

do ap edukacji i nie zdałam matury, wiecie ze ja mam wykształcenie GIMNAZJALNE ? co z tego ze skonczylam liceum, bez mateury to jest takie naciągane niepełne średnie nigdy nie mialam glowy do nauki, zawsze bujałam w obłokach, zylam marzeniami :O

Gość gość
I jak na tym wszystkim wyszlas ostatecznie? Kim jestes w zyciu co robisz

Gość gość
Jesli nie idziesz na studia to matura nie jest ci potrzebna

Gość gość
Nikim nie jestem, żyje na garnuszku rodziców i dziadka :O nie mam pomyslu na zycie, na siebie, do pracy fizycznej nie nadaje sie psychicznie :( nie wyobrazam sobie pracowac w markecie na kasie, nie lubie ludzi, boje sie ich, jestem strasznie nieśmiała, szybko sie zniechęcam... nie wiem co ja ze sobą zrobie

Gość gość
chyba mam ladne cycki. tak mi sąsiad mówi. chyba będe tańczyła na rurze. musi byc solidna bo waze 94 kg .

Gość gość
Wyluzuj:) też jestem po zaocznym bez matury :D Skończyłem szkołę policealną i pracuje w zawodzie:) tobie też to radzę powodzenia :)

Gość Turkuć
Dobrze Ci radzą - szkoła policealna na kierunku w którym najlepiej się czujesz i jakoś się ułoży.

Gość gość
Masz SREDNIE debilko, przeczytaj co pisze na swiadectwie liceum i nie wymyslaj bzdur bo wprowadzasz ludzi w blad. "Niepelne srednie" nie ma czegos takiego idiotko

Gość gość
jeśli nie masz matury, ale otrzymałaś pięknie różowe świadectwo ukończenia szkoły średniej (Liceum lub Technikum) to możesz jak najbardziej zapisać się do szkoły policealnej, tam nie wymagają matury, a możesz zdobyć świetny zawód i się sama utrzymywać, co powiecie na technika administracji w delta edukacja? kolezanka skończyła technika weterynarii w tej szkole i jest bardzo zadowolona z poziomu nauczania

Gość gość
Technik administracji w porządku kierunek, można potem aplikować na pracę w jakimś biurze. Dużo zajęć związanych w podstawami prawa ale są też zajęcia praktyczne np: "zajęcia praktyczne praca biurowa" więc jeżeli myślisz nad pracą w tym kierunku to polecam.

Gość gość
Technik Rachunkowości w szkole Delta Edukacja też jest ciekawy. Zajęcia prowadzone na programach, które przydają się później w pracy w jakimś biurze.

Gość gość
A ja też robiłam po zawodówce zaocznie technika handlowca uczyć się nie było kiedy bo codziennie po 14 H się pracowało. I matury tez nie zdałam. Ale średnie jest ? Jest! Robotę mam w zawodzie i gitara. Ty też coś wymyslisz. Powodzenia.

Gość gość
Dla zainteresowanych i dużo pracujących. Delta Edukacja organizuje noc zapisów. 29 sierpnia będzie można się zapisać do godziny 20 :)

Gość gość
Nie ma co się załamywac. Jeszcze wszystko można nadrobic! Polecam Ci zapisac się na kurs maturalny do http://cku1.edu.pl/ Gwarantuje Ci się ze profesjonalna kadra z tej placówki szybko pomoze Ci nadrobic braki :)

Gość gość
Moim zdaniem wcale nie ma się czego wstydzić, różnie w życiu bywa... ja nie poszłam na studia na farmację, tylko zrobiłam szkołę policealną - http://www.dental.szczecin.pl/ a mimo wszystko bez problemu znalazłam pracę i nie żałuję. :)

Gość Sarunia7532565
Nie przejmuj się. Tak samo jak Ty chodziłam do LO. Niestety nie zdałam matury. Nie wiedziałam co ze sobą zrobić, bo po LO nie miałam zawodu. Koleżanka poleciła mi Szkołę Policealną NOVA w Gdańsku. Sama do niej chodziła. Dzięki niej zapisałam się do szkoły rok temu. Nie żałuję, dlatego poleciłam tą szkołę mojej koleżance. Była wczoraj w sekretariacie i na szczęście udało się jej również zapisać. Okazało się, że jest tyle chętnych, że zostały się już praktycznie ostatnie wolne miejsca. Zatem nie przejmuj się, tylko poszukaj najbliższego sekretariatu tej szkoły i zapisz się jak najszybciej. Naprawdę polecam. Powodzenia

Gość gość
zostaje szorowanie kibli,bo kto cie dzis przyjmie z takim wyksztalceniem?Albo szybko se faceta poszukaj i niech ci naklepie dzieciorow i bedziesz do konca zycia kura domowa:D🖐️

Gość gość
Nie zawsze wszystko dzieje się tak, jakbyśmy chcieli. Czasami zdarzają się różne sytuacje. Zgadzam się z Sarunia7532565. Sama również zapisałam się do NOVA w Gdańsku. Szkołę poleciła mi koleżanka. Mają bardzo fajną ofertę kształcenia. Zostały utworzone w niej wszystkie kierunki, a co najważniejsze można zapisać się do niej na wyższy semestr. Mój brat zapisał się do LO na 5 semestr. Nie było żadnego problemu. Nie martw się, w cale nie jesteś głupia. Zapoznaj się ze stroną internetową tej szkoły i zapisz się jak najszybciej.

Gość baśkagrubaśka
Może została wybrana zła szkoła :( ja chodziłam do zaocznego do Novej i zdałam. Byłam zadowolona :)

Gość Nova Centrum Edukacyjne Gdynia
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy! www.nova.edu.pl zadzwoń do Sekretariatu szkoły 58 380 06 71 ul. Świetojańska 66 1 Gdynia

Gość gość
wciąż możesz skończyć gimnazjum i liceum w trzy lata! zapisz się do nova ce, nie zmarnujesz roku!

Gość gość
Ale się reklam namnożyło. Mam taką znajomą, która ledwie ukończyła jakieś wieczorowe liceum dla dorosłych i nie ma matury, udało jej się nawet skończyć studium z kosmetologii - po uzyskaniu dyplomu stwierdziła jednak, że "to nie to". Nawet niegłupia - w miarę obyta z kulturą, oczytana, jednak jak sama twierdzi nie jest za dobra z matmy - i tej matury z matmy się obawia. Od dobrych kilku lat nie jest w stanie zdać matury, do tego żadna praca jej nie odpowiada. Nawet miała okazję pracować w korporacji, nie musiała tam robić za wiele i narzeka że jej się tam nudziło. Kolejna propozycja pracy w dużym mieście to samo - panna wielce znużona już po kilku próbnych dniach, zrezygnowała. Facetom się podoba, więc pewnie mogłaby wyhaczyć jakiegoś w miarę nadzianego, ale żaden jej nie odpowiada, ona na garnuszku ubogiej mamusi i zaharowanej siostry, ale wielce niezależna wielka dama. Własnej firmy też pewnie nie założy, bo kreatywnością ani przedsiębiorczością nie grzeszy. :o

Gość NOVA CE Gdynia
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy!

Gość gość
bez problemu można zapisać się jeszcze do neva centrum edukacyjne, ja uczę się w gdyni i sobie chwalę właśnie zaczyna się sesja, więc trochę nauki jest, ale dajemy radę polecam wszystkim laseczkom technika usług kosmetycznych, bo naprwde warto

Gość gość
Ja nie wiem jak wy to robicie, że nie zdajecie tych matur. Ja jestem z patologicznego domu gdzie codziennie było mordobicie i głód, zamiast się uczyć musiałam uciekać z domu do babci albo na komisariat. Nie mieliśmy wtedy nawet telefonu, stacjonarny to był luksus a komórkach nikt wtedy jeszcze nie słyszał. Na dole kamienicy w której mieszkałam wisiał telefon na monety, potem żetony, potem kartę zainstalowany przez TP SA. Ojciec alkoholik sadysta umarł dopiero jak poszłam do pracy. Douczałam się na szkolnym korytarzu, prosząc każdego kto coś umiał aby mi pomógł i wytłumaczył na przykład matematykę. Z zajęć nie uciekałam, niby gdzie i za co? Przecież w szkole to ja się chroniłam...W czasie trwania samych egzaminów zawodowych a potem maturalnych mieszkałam u babci, która nazywała mnie "swoją zgryzotą" i maturę jakoś zdałam za pierwszym podejściem i to bez łaski, nikt się nie litował.

Gość Michał b
Jestem obecnie słuchaczem Nova w Gdyni i bardzo polecam tą szkolę. Zajęcia bardzo ciekawe,pracujemy na dobrym sprzęcie,kadra nauczycielska świetna.Nie spodziewałem się że w szkole Policealnej może być tak wysoki poziom nauczania.Polecam.

Gość Nova CE Gdynia
ostatnie wolne miejsca - nabór trwa!!! nova centrum edukacyjne w gdyni zaprasza do zapisów my nadal prowadzimy nabór!!! ostatnie kilka dni!!! nie czekaj!!! ul. świętojańska 66/1 gdynia

Gość NOVA CE GLIWICE
Reforma Szkolnictwa! Uzupełnij wykształcenie zanim wejdą zmiany! UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Od 1 września nie będzie można rozpocząć nauki w 1 klasie Gimnazjum!! Nie zwlekaj, to jest ostatni moment na zapis na obecny nabór!! Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy! http://www.nova.edu.pl/application/register/index/ Oferujemy naukę: - w Gimnazjum - w Liceum Ogólnokształcących - na Kursie Eksternistycznym - w Policealnej Szkole Zawodowej - na Kwalifikacyjnych Kursach Zawodowych - w Rocznej Szkole Policealnej OSTATNIE WOLNE MIEJSCA! NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, 44-100 Gliwice Tel: 32 230 26 34 Tel kom: 794 400 162 Sekretariat czynny: Poniedziałek - Piątek 8:00 - 18:00 Sobota 8:00 - 14:00

Gość gość
po liceum zaocznym można zdać maturę i iść na studia, więc nie ma się czym przejmować :) musisz tylko zastanowić się co chcesz robić w życiu i podjąć jakieś działania. są szkoły dla dorosłych, w których można zdobyć porządne wykształcenie i znaleźć sobie dobrą pracę. wystarczy tylko bardziej w siebie uwierzyć :)

Gość gość
Autorko: ale za to prawidłowo używasz przecinków, nie każdy to potrafi. :)